MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Madonna ως “μητέρα φύση”: Η βασίλισσα της pop και ο Beeple σε νέο πρότζεκτ με NFT

Ο φημισμένος καλλιτέχνης ψηφιακών έργων Beeple και η Madonna συνεργάστηκαν σε τρία NFT που απεικονίζουν την βασίλισσα της pop ως “μητέρα κάθε δημιουργίας”.

Beeple, Mother of Nature, 2021, SUPERRARE
Monopoli Team

Ο φημισμένος καλλιτέχνης ψηφιακών έργων Beeple και η Madonna συνεργάστηκαν σε τρία NFT που απεικονίζουν την βασίλισσα της pop ως “μητέρα κάθε δημιουργίας”.

Τα NFT -που έχουν τίτλο “Μητέρα φύση”, “Μητέρα της εξέλιξης” και “Μητέρα της Τεχνολογίας”– είναι σχετικά γλαφυρά, ενώ όλα αποτελούν βίντεο της Madonna σε 3D.

Στην πρώτη εικόνα, η Madonna γεννά ένα δέντρο σε ένα εργαστήριο. Στη δεύτερη εικόνα γεννά πεταλούδες σε μία δυστοπική πόλη, ενώ ακούμε πρωτότυπη μουσική του Igor Bardykin στους στίχους του εμβληματικού τραγουδιού της “Justify My Love”. Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε μηχανικές σαρανταποδαρούσες σε έναν πλούσιο κήπο.

Τα τρία έργα θα βρίσκονται από σήμερα 11 Μαϊου, σε δημοπρασία στην πλατφόρμα για έργα NFT, SuperRare, στο πλαίσιο μιας νέας συνεργασίας του Beeple (Mike Winkelmann), του καλλιτέχνη που είχε γίνει διάσημος μέσα από το έργο του “Everyday: The First 5,000 Days NFT ” που αποτελείτο από 5 χιλιάδες ψηφιακές εικόνες που δημιουργούσε κάθε μέρα. Τελικά, το έργο αυτό πουλήθηκε ως NFT για 69,3 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Οι προσδοκίες λοιπόν για τα νέα έργα του με τη Madonna είναι υψηλές, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε τρια διαφορετικά φιλανθρωπικά ιδρύματα: Το Voices of Children για τα παιδιά και τις γυναίκες της Ουκρανίας, το City of Joy για τις γυναίκες στην δημοκρατία του Κονγκό και το Black Mama’s Bail Out που χρησιμοποιεί δωρεές για να πληρώσει τις εγγυήσεις μαύρων γυναικών, ώστε να σωθούν από τη φυλακή.

Σε ανακοίνωση για το πρότζεκτ, η Madonna ανέφερε: “Όταν εγώ και ο Mike αποφασίσαμε να συνεργαστούμε σε αυτό το πρότζεκτ πριν από ένα χρόνο, ήμουν ενθουσιασμένη που θα μπορούσα να μοιραστώ το όραμά μου για τον κόσμο ως μητέρα και καλλιτέχνις και με την μοναδική οπτική του Mike. Ήθελα να εξερευνήσω την ιδέα της δημιουργία, όχι μόνο όταν ένα παιδί έρχεται στον κόσμο μέσα από τη μήτρα μίας γυναίκας, αλλά και όταν ένας καλλιτέχνης δίνει ζωή σε μία δημιουργία”.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b