MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 7 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ

1. 1ο Φεστιβάλ Χοροθεάτρου «Room» στο Θέατρο Arroyo

Η Load Dance Company με την υποστήριξη του Θεάτρου Αrroyo διοργανώνει, για πρώτη χρονιά, το Φεστιβάλ χοροθεάτρου Room, από σήμερα και έως τις 29 Μαΐου. Επτά διαφορετικές καλλιτεχνικές ομάδες χορού εκκινούν από διαφορετικούς χώρους όπως του σύγχρονου χορού, του butoh, του νεοκλασικού, του musical, του hip hop, του flamenco κ.ά. για να δημιουργήσουν στη σκηνή του Arroyo το δικό τους δωμάτιο αλληλεπίδρασης.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Σάββατο 7/5, 20:00, 21:30
12-15€
Θέατρο Arroyo, Μεγ. Αλεξάνδρου 128, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

2. Μια Γυναίκα χωρίς σημασία, του Όσκαρ Ουάϊλντ στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΉΚΗ, μετά την πολύχρονη ενασχόλησή του με κοινωνικοπολιτικά έργα και το ανέβασμα με σύγχρονο τρόπο κλασσικών συγγραφέων (Ίψεν, Τσέχωφ, Μίλλερ κ.α.), επιχειρεί μια πρωτότυπη θεατρική προσέγγιση τού έργου τού ανατρεπτικού Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάϊλντ «Μια Γυναίκα χωρίς σημασία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, δίνοντας έμφαση στην πολιτική διάστασή του και στα παράλογα μελοδραματικά θεατρικά μοτίβα.
Σάββατο 7/5, 21:00
5-14€
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα

3. Αλμυρή Έρημος: Μια παράσταση για τον πόλεμο και την προσφυγιά στο Θέατρο 104

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Ομάδα Θεάτρου «Άλας» παρουσιάζει την παράσταση «Αλμυρή Έρημος».
Πρόκειται για μία πρωτότυπη σκηνική σύνθεση που αντλεί το υλικό της από μαρτυρίες προσφύγων και λογοτεχνικά έργα για τη Μικρά Ασία. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα, «Ο Στρατιώτης» και «Η Γυναίκα», πορεύονται παράλληλα στο έργο χωρίς να συναντιούνται σε πραγματικό χρόνο, συμπληρώνοντας ο ένας την αφήγηση του άλλου στη ροή της ιστορίας. Στιγμιότυπα από τη μικρασιατική εκστρατεία και την καθημερινή ζωή ξετυλίγονται μέσα σ’ ένα θραυσματικό τοπίο μνήμης, σ’ ένα χρόνο άχρονο και, κατ’ αυτήν την έννοια, αιωνίως επίκαιρο, όσο η Ιστορία εξακολουθεί να αιμορραγεί πολέμους, προσφυγιά, ανθρώπινο πόνο και οδύνη.
Σάββατο 7/5, 21:00
8-12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα 

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Philharmonia Orchestra με τον Seong-Jin Cho στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το θρυλικό σύνολο Philharmonia Orchestra, υπό τον Santtu-Matias Rouvali, ερμηνεύει έργα Rossini και Tchaikovsky και πλαισιώνει τον Κορεάτη Seong-Jin Cho στο δεξιοτεχνικό Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Prokofiev, απόψε, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου.
Σάββατο 7/5, 20:30
15-80€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχει στον εορτασμό για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου πρωτοπόρου της μουσικής του 20ού αιώνα Ιάννη Ξενάκη με ένα εκτενές πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων που καλύπτει το φάσμα από τη ριζοσπαστική σολιστική του γραφή ως το σκηνικό του έργο.
Το αφιέρωμα ξεκινά με τη νέα χορογραφική προσέγγιση της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών Λίλας Ζαφειροπούλου στο νεωτερικό μπαλέτο του Ξενάκη Κράανεργ (7, 8/5) σε συνεργασία με το σύνολο Corporis Miracula, της Black Page Orchestra υπό τη διεύθυνση του Άιτονυ Τσάμπα και τη συμμετοχή σπουδαστών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών.
Σάββατο 7/5, 20:30
10-15€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b