MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Pasta lovers: Ραντεβού στα καλύτερα pasta bars της πόλης για φρέσκα ζυμαρικά

Μετά από το πασχαλινό overdose κρέατος ήρθε η ώρα για “αποτοξίνωση” με στροφή στα ζυμαρικά. Η πρότασή μας; 4 στιλάτα pasta bars.

author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Μία βδομάδα μετά το Πάσχα και ακόμα το φούσκωμα του πασχαλινού τραπεζιού δεν μας έχει εγκαταλείψει πλήρως. Μαγειρίτσα, κοκορέτσι, διάφορα ψητά και φυσικά το παραδοσιακό αρνί, είχαν και φέτος την τιμητική τους. Μετά, λοιπόν, και από το φετινό πασχαλινό overdose κρέατος, ήρθε η ώρα για “αποτοξίνωση”, με μία στροφή προς τα ζυμαρικά. Η πρότασή μας; 4 στιλάτα pasta bars του κέντρου.

Macaroni
Macaroni, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Macaroni, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στην οδό Κολοκοτρώνη, στο ύψος της Πλατείας Κλαυθμώνος, θα συναντήσετε ένα μικρό ροζ μαγαζάκι, το Macaroni. Όπως φαίνεται και από το όνομά του, το Macaroni είναι ένας επίγειος -ροζ- παράδεισος για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Με μεγάλη ποικιλία πιάτων και τρεις τύπους μακαρονιών (rigatoni, spaghetti, casarecce), αλλά και πίτσες και σαλάτες να περιλαμβάνονται στο μενού, το Macaroni σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Δική μας αγαπημένη πρόταση τα μακαρόνια truffle (με μόνιμη επιλογή ζυμαρικού το casarecce).
Περισσότερες πληροφορίες για το Macaroni μπορείτε να βρείτε εδώ.

Baldo The Saucy Pasta
Baldo The Saucy Pasta, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Baldo The Saucy Pasta, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Άλλη μια αγαπημένη μας επιλογή, που θα βρείτε σε διάφορα σημεία του κέντρου, το Baldo The Saucy Pasta και τα φρέσκα ζυμαρικά του μας καλούν να απολαύσουμε τα μακαρόνια σε όλο τους το μεγαλείο. Με 4 διαφορετικά είδη ζυμαρικών, -maccheroni, trecce, conchiglie και ολικής άλεσης- και μία μεγάλη ποικιλία από σάλτσες, τα Baldo μας προτείνουν μερικές από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. Άλλωστε σε αυτήν παραπέμπει και η ονομασία του μαγαζιού, εμπνευσμένη από το ψευδώνυμο του Ιταλού γκάνγκστερ Amato Balassarre, λάτρη των ζυμαρικών.
Περισσότερες πληροφορίες για το Baldo The Saucy Pasta μπορείτε να βρείτε εδώ.

Άλεξ The Fresh Pasta Bar

Στους πρόποδες του Λυκαβηττού, κάτω από την Πλατεία Δεξαμενής, ένα μικρό cozy μαγαζάκι που θυμίζει κάτι από Ιταλία, μας εισάγει κι αυτό με τη σειρά του στον κόσμο των φρέσκων ζυμαρικών. Στο Άλεξ The Fresh Pasta Bar μπορείτε από Τετάρτη έως Κυριακή να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών -μεταξύ των οποίων λινγκουίνι, σπαγγέτι και σπαγγετίνι, παπαρδέλες, ριγκατόνι και κοχυλάκια- ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και τα δικά σας φρέσκα ζυμαρικά για το σπίτι. Ένα μέρος που κάθε “μακαρονάς” θα λατρέψει.
Περισσότερες πληροφορίες για το Άλεξ The Fresh Past Bar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Aliola’s Pasta Bar

Ένα γωνιακό μαγαζάκι σε μία στοά στην Ερμού είναι η τελευταία μας πρόταση για σήμερα. Με ιδιαίτερη αισθητική και ανοιξιάτικο αέρα το Aliola’s Pasta Bar έρχεται για να μας προτείνει τα δικά του street food pasta. Κλασικές συνταγές, μεταξύ των οποίων οι chicken alfredo, amarticiana, αλλά και γαριδομακαρονάδα, με ζυμαρικά της επιλογής σας -από ριγκατόνι, πέννες ολικής άλεσης και χοντρό σπαγγέτι, μέχρι νιόκι- ιταλικές σαλάτες και φυσικά τα “διαφορετικά” ορεκτικά του Aliola’s περιμένουν όποιον επιλέξει να κάνει μία στάση μετά τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης.
Περισσότερες πληροφορίες για το Aliola’s Pasta Bar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b