MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Jamad Fiin ενέπνευσε χιλιάδες κορίτσια παίζοντας μπάσκετ με το χιτζάμπ

Η Jamad Fiin κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό παίζοντας μπάσκετ με το χιτζάμπ. Κυρίως όμως ενέπνευσε μικρές μουσουλμάνες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, βάζοντας στην άκρη τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Monopoli Team

Τα ανοιχτά γήπεδα στο Madison Park και το Tobin Community Center στη Βοστόνη ήταν τα μέρη όπου η Jamad Fiin γνώρισε για πρώτη φορά την αποδοχή, την αυτονομία, τον σεβασμό και την υπερηφάνεια. Που ένιωσε για πρώτη φορά πως πατά γερά τα πόδια της στη γη, παίζοντας μπάσκετ φορώντας το χιτζάμπ.

Τα προηγούμενα χρόνια αυτό το κομμάτι ύφασμα έγινε η αιτία για τεράστιες συζητήσεις που δεν κατέληξαν πουθενά και κυρίως για μία σκοτεινή παρανόηση, που τελικά έγινε καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση, η Fiin έγινε μέλος της μπασκετικής κοινότητας κουβαλώντας την μουσουλμανική κληρονομιά της. Κυρίως όμως ενέπνευσε πολλά κορίτσια που βρέθηκαν μαζί της στο γήπεδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVictoria’s Secret: Άνδρας γίνεται για πρώτη φορά ambassador του δημοφιλούς brand και περνάει ένα σπουδαίο μήνυμα για τη συμπερίληψη12.09.2018

«Όλα άρχισαν σαν ένας απλός αγώνας μπάσκετ. Στην πορεία όμως, πολλές μικρές Μουσουλμάνες ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Μικρά κορίτσια που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ επειδή οι οικογένειές τους ήταν πολύ συντηρητικές. Πολλές από αυτές συνέχισαν στο κολέγιο ή έπιασαν δουλειά για να βοηθήσουν τους γονείς τους», εξήγησε η Fiin.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b