MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα funds που ενισχύουν την εγχώρια startup σκηνή

Ποια νέα funds και χρηματοδοτικά εργαλεία έρχονται να αναθερμάνουν την εγχώρια startup σκηνή

Monopoli Team

Η αύξηση των αποτιμήσεων των εγχώριων νεοφυών επιχειρήσεων, η «γέννηση» του πρώτου ελληνικού μονόκερου και η επώαση κάποιων ακόμα, καθώς και η ψήφος εμπιστοσύνης διεθνών επενδυτών, είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που συνθέτουν το τελευταίο διάστημα το προφίλ του stratup οικοσυστήματος της χώρας. Ένα προφίλ που προσεγγίζει πλέον τα 8 δισ. ευρώ από τα 300 εκατ. που ήταν προ δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας12.09.2018

Παρά τα προαναφερθέντα θετικά βήματα βέβαια, το ελληνικό οικοσύστημα φαίνεται ότι έχει δρόμο να διανύσει ακόμα, μέχρις ότου περάσει από την «εφηβεία» στην «ενηλικίωσή» του. Δρόμος που θα πρέπει να στρωθεί με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ικανά να διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη ιδιωτών επενδυτών, ξεκλειδώνοντας ακόμα περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες των startups σε όλα τα στάδια της πορείας τους.

Το γεγονός ότι τα ελληνικά επενδυτικά ταμεία για τις startups είναι λίγα, ακόμη και για μια αγορά με τα μεγέθη της ελληνικής, έχουν υποστηρίξει κατά διαστήματα ενεργοί παίκτες του οικοσυστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b