MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο: Ανακηρύχθηκε «Πρωταθλητής της Γης» από τον ΟΗΕ για την περιβαλλοντική του δράση

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακήρυξε τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο «Πρωταθλητή της Γης» σε μια πράξη αναγνώρισης του 95χρονου φυσιοδίφη να αφηγείται ιστορίες για την φύση και την κλιματική αλλαγή.

Monopoli Team

Η δράση του Σερ Ντέιβιντ είναι γνωστή όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Ο ίδιος, αποδεχόμενος το σημαντικό αυτό βραβείο του ΟΗΕ, σημείωσε για ακόμη μια φορά πως οι περιβαλλοντικές ιστορίες επιτυχίας πρέπει να μάς δίνουν την ελπίδα ότι η αλλαγή είναι δυνατή, ενώ παρότρυνε τον κόσμο να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη, αναλαμβάνοντας δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑA Year to Change the World: Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τον Ντέιβιντ Ατένμπορο12.09.2018

«Πριν από πενήντα χρόνια, οι φάλαινες βρίσκονταν στα όρια της εξαφάνισης παγκοσμίως. Τότε οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και τώρα υπάρχουν περισσότερες φάλαινες στη θάλασσα από όσες έχει δει ποτέ άνθρωπος εν ζωή», είπε. «Γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα και ξέρουμε πώς να τα λύσουμε. Το μόνο που μάς λείπει είναι η κοινή δράση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Ντέιβιντ Ατένμπορο συνάντησε έναν γορίλα και μας έδωσε ένα σημαντικό μάθημα12.09.2018

Η εκτελεστική διευθύντρια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ίνγκερ Άντερσον, απέτισε φόρο τιμής στον Σερ Ντέιβιντ, για την αφοσίωσή του στο έργο του, λέγοντας ότι τα ντοκιμαντέρ του φυσιοδίφη έχουν εμπνεύσει αμέτρητους ανθρώπους να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στον κόσμο γύρω τους. «Αν έχουμε την ευκαιρία να αποτρέψουμε τις καταστροφές του κλίματος και της βιοποικιλότητας και να καθαρίσουμε τα μολυσμένα οικοσυστήματα, είναι επειδή εκατομμύρια από εμάς ερωτευτήκαμε τον πλανήτη όπως τον απαθανάτισε στις ταινίες, στα κείμενά του και με τη φωνή του», δήλωσε.

Πηγή: metro.co.uk

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b