MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Καννών: Εμπνευσμένη από το «The Truman Show» η επίσημη αφίσα της διοργάνωσης αποζητά την «αναγέννηση»

Η επίσημη αφίσα της 75ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αποτίει φόρο τιμής στην ταινία «The Truman Show» με τον Τζιμ Κάρεϊ, ως έναν ποιητικό εορτασμό της ανυπέρβλητης αναζήτησης για έκφραση και ελευθερία με στόχο την «αναγέννηση».

Φεστιβάλ Καννών: Εμπνεόμενη από το «The Truman Show» η επίσημη αφίσα της διοργάνωσης αποζητά την «αναγέννηση»
Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αποκάλυψε την επίσημη αφίσα της φετινής επερχόμενης 75ης διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 17-28 Μαΐου, εμπνευσμένη από την  ταινία «The Truman Show» του Πίτερ Γουίαρ με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ.

H ταινία, που κυκλοφόρησε το 1998, αφορά έναν άντρα που έχει περάσεις ολόκληρη τη ζωή του μη γνωρίζοντας ότι είναι το θέμα μιας 24ωρής εκπομπής ριάλιτι. Η αφίσα του 75ου Φεστιβάλ των Καννών απεικονίζει ένα στιγμιότυπο από την κορύφωση του έργου, όταν και ο Τρούμαν δραπετεύει από το σκηνικό της εκπομπής, ανακαλύπτοντας ότι ο ουρανός είναι μια τοιχογραφία με μια σκάλα που οδηγεί στην έξοδο. Στην εκδοχή της αφίσας ο Τρούμαν αγγίζει τον τοίχο στο σημείο που γράφει με τεράστια λευκά γράμματα τον αριθμό «75», αναφερόμενος στην επέτειο του Φεστιβάλ. Την αφίσα έχει σχεδιάσει το εικαστικό εργαστήριο HartlandVilla.

Credits: © Paramount Pictures Corporation – Jim Carrey, The Truman Show by Peter Weir / Graphic design © Hartland Villa

Η επίσημη αφίσα της 75ης διοργάνωσης αποτίει φόρο τιμής στο συγκεκριμένο φιλμ ως έναν ποιητικό εορτασμό της ανυπέρβλητης αναζήτησης για έκφραση και ελευθερία. Ένα ανοδικό ταξίδι περισυλλογής όσον αφορά το παρελθόν και το παρόν με πορεία προς την υπόσχεση της αναγέννησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του φεστιβάλ:

«Όπως ο αξέχαστος Truman, τον οποίο και υποδύθηκε ο ένας και μοναδικός Τζιμ Κάρεϊ, άγγιζε με τα χέρια του τον ορίζοντα, έτσι και το Φεστιβάλ των Καννών αντιμετωπίζει καταπρόσωπο την ακραία φύση αυτού του κόσμου για να την κατανοήσει εκ νέου. Κλιματική αλλαγή, ανθρωπιστικές καταστροφές, πολεμικές συγκρούσεις… οι αιτίες ανησυχίας είναι πολυάριθμες. Όπως το 1939 και το 1946, το Φεστιβάλ για μια ακόμη φορά εκφράζει την ισχυρή πεποίθηση ότι η τέχνη και το σινεμά βρίσκονται εκεί που ξεδιπλώνονται ο αναστοχασμός και η ανανέωση της κοινωνίας.

Βέβαια, παραμένει πιστό στην ιδρυτική δέσμευση του η οποία κατοχυρώνεται στο Άρθρο 1 των κανονισμών του: “Ο σκοπός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μέσα σε ένα πνεύμα φιλίας και οικουμενικής συνεργασίας, είναι να αποκαλύψει και να αναδείξει ποιοτικές ταινίες που συνδράμουν στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα highlights του 75ου Φεστιβάλ Καννών: 10 ταινίες που ξεχωρίζουν από το φετινό πρόγραμμα12.09.2018

To «The Truman Show» (1998) των Πίτερ Γουίαρ και Άντριου Νίκολ αποτελεί μια σύγχρονη αντανάκλαση της σπηλιάς του Πλάτωνα και το καθοριστικό σκηνικό όχι μόνο προτρέπει τους θεατές να βιώσουν τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και αναπαράστασης αλλά και να συλλογιστούν πάνω στη δύναμη της μυθοπλασίας, ανάμεσα στη χειραγώγηση και την κάθαρση. Όπως ο Τρούμαν δραπετεύει από το ψεύδος καθώς ανεβαίνει, έτσι και το Φεστιβάλ, με τον δημοφιλές ανηφορικό κόκκινο χαλί του, προσφέρει στο κοινό την αλήθεια του καλλιτέχνη από τη στιγμή που θα μπει στην αίθουσα».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b