MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Konitsa Mountain Hotel: Πολυτέλεια δίπλα στη φύση στην ιστορική κωμόπολη της Κόνιτσας

Ένας άψογος συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, παράδοσης και πολυτέλειας στο Konitsa Mountain Hotel, που υπόσχεται μια απόδραση γεμάτη ανέσεις στην ιστορική κωμόπολη της Κόνιτσας στην Ήπειρο.

Monopoli Team

Κόνιτσα: Απόδραση στη φύση και τις ομορφιές της Ηπείρου

Χτισμένη σε υψόμετρο 600 μέτρων και 64 χιλιόμετρα βόρεια των Ιωαννίνων, η γραφική κωμόπολη της Κόνιτσας με τα πανέμορφα αρχοντικά, τα τοξωτά γεφύρια, τα πετρόχτιστα σοκάκια, τα αιωνόβια πλατάνια, τα επιβλητικά βουνά της Πίνδου που την «κυκλώνουν» και τα ποτάμια – Αώο, Βοϊδομάτη και Σαραντάπορο –  ξεχωρίζει για την «άγρια» ομορφιά της, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση, την περιπέτεια και θέλουν να γνωρίσουν τον εναλλακτικό τουρισμό.

Η Κόνιτσα μάς προσφέρει αμέτρητους λόγους να θέλουμε να γνωρίσουμε τις ομορφιές της όλες τις εποχές του χρόνου: Το φθινόπωρο έχοντας ως αφετηρία την ίδια μάς καλεί για αποδράσεις στα γειτονικά χωριουδάκια και τα ιστορικά μοναστήρια, τον χειμώνα για στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο τζάκι, την άνοιξη για ατελείωτες βόλτες στην ανθισμένη «άγρια» φύση, είτε πεζοπορίες είτε με άλογα, και το καλοκαίρι για δροσερές βουτιές στο ποτάμι, ράφτινγκ και άλλες…extreme δραστηριότητες για τους τολμηρούς.

Ανακαλύπτοντας τον «παράδεισο» της Ηπέιρου

Χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Τραπεζίτσα – το οποίο αποτελεί τμήμα του Σμόλικα, του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Ελλάδας με 2.637 μέτρα υψόμετρο – η Κόνιτσα έχει καταφέρει να διατηρήσει τη γραφικότητα της παρά τον αυξημένο τουρισμό εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και ιδιομορφίας, ενώ έχει κρατήσει πιστά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ηπείρου – κάτι που κερδίζει τους επισκέπτες. Την ίδια στιγμή προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό φύσης που συνδυάζει βουνά και κάμπους, ποτάμια, φαράγγια και πλούσια βλάστηση, ενώ προσφέρεται ταυτόχρονα και για ήρεμες διακοπές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες.

Σήμα κατατεθέν της φυσικά είναι το διάσημο πέτρινο γεφύρι της, ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας και το δεύτερο σε μέγεθος (μετά το γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα) μονότοξο γεφύρι σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Το γεφύρι βρίσκεται στην είσοδο της κωμόπολης από τη νότια πλευρά της και αποτελεί ένα πραγματικό «στολίδι» για τον ποταμό Αώο αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν βρεθείτε σε αυτό θα δείτε κόσμο να απολαμβάνει τη θέα του, να το φωτογραφίζει ή ακόμη και να βουτάει στα κρυστάλλινα νερά του.

Οι must στάσεις στην Κόνιτσα

Σε ένα μέρος που υπόσχεται τόσα και διαφορετικά πράγματα να κάνει κανείς, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα «must see». Παρ’ όλα αυτά εδώ θα συμπυκνώσουμε μια λίστα με όσα δεν πρέπει πραγματικά να χάσετε σε μια πιθανή απόδρασή σας στην περιοχή. Φυσικά, ανάμεσα στη λίστα βρίσκεται το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας πάνω από τον Αώο ποταμό. Επίσης, μια βόλτα για καφεδάκι την κεντρική πλακόστρωτη πλατεία προτείνεται και αμέσως μετά μια βόλτα στην Άνω Κόνιτσα για να απολαύσετε τη μαγική θέα της πεδιάδας από ψηλά. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη Μονή Στομίου, εκεί που έζησε μια περίοδο της ζωής του ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης και το οποίο βρίσκεται χτισμένο σε μια μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία με θέα που κόβει την ανάσα. Το εντυπωσιακό είναι εκεί μπορείς να φτάσεις μόνο πεζός, μέσω μιας πανέμορφης δίωρης διαδρομής μέσα από το δάσος με τα έλατα.

Εξερεύνηση και περιπέτειες στη φύση

Όπως είπαμε η Κόνιτσα αποτελεί «παράδεισο» για τους λάτρεις της περιπέτειας στη φύση και του εναλλακτικού τουρισμού. Η περιοχή προσφέρεται για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία, κανόε καγιάκ, ράφτινγκ, ποδήλατο στο βουνό, αναρρίχηση αλλά και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Παράλληλα, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου, ο οποίος προστατεύει το μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής, δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους για ένα πλήθος οικοτουριστικών δραστηριοτήτων.

Σύντομες αποδράσεις

Γύρω από την Κόνιτσα βρίσκονται πολλά ακόμη όμορφα χωριά της Ηπείρου, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε αν έχετε αρκετές μέρες στη διάθεσή σας. Μάλιτσα, σε πολύ κοντινή απόσταση από την περιοχή βρίσκονται και κάποια από τα πιο φημισμένα, γραφικά χωριά των Ζαγοροχωρίων, ιδανικός προορισμός για βόλτες, φαγητό και καφεδάκι. Κατά τους χειμερινούς μήνες υπάρχει, φυσικά, και ως επιλογή το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, ενώ η ξακουστή Δρακόλιμνη σε υψόμετρο 2.200 μέτρων στον Σμόλικα, γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες (δράκους) που φιλοξενεί στα νερά της, αξίζει μία επίσκεψη.

Διαμονή στην Κόνιτσα και στο Konitsa Mountain Hotel

Εάν ο δρόμος σας βγάλει από την Κόνιτσα τότε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Konitsa Mountain Hotel, είναι η τέλεια επιλογή για τη διαμονή σας, αφού υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία αυθεντικής φιλοξενίας, σε ανταγωνιστικές τιμές, με την καλύτερη ποιότητα παροχών και υπηρεσιών.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται χτισμένο στην κορυφή του όρους Τραπεζίτσα, στο σημείο όπου σχηματίζεται η χαράδρα του Αώου, ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO – μνημείο παγκόσμιας γεωλογικής κληρονομιάς.

Το Konitsa Mountain Hotel εκτός από την πολυτελή διαμονή που αποπνέει αέρα ηπειρώτικης παράδοσης, σας προσφέρει εκτός των άλλων μια πανοραμική, μαγευτική θέα στην πεδιάδα, τους ορεινούς όγκους της Νεμέρτσικας και της Τύμφης (Γκαμήλας) αλλά και τον ποταμό Αώο.

«Ζεστή» φιλοξενία και παράδοση

Το Konitsa Mountain Hotel διαθέτει υψηλής αισθητικής, ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες με παραδοσιακή επίπλωση, ξύλινα πατώματα και ξυλόγλυπτα ταβάνια ζωγραφισμένα με Χιονιαδίτικα Μοτίβα, δημιουργώντας ζεστές γωνιές για τη χαλάρωση και την ξεκούρασή σας.

Tα χρώματα κυριαρχούν στα παραδοσιακά και καλόγουστα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν τζάκι. Οι σουίτες αποπνέουν πολυτέλεια και παράδοση σε ένα μέρος περιτριγυρισμένο από την φύση.

Ήδη από τη ρεσεψιόν και το πιο ζεστό καλωσόρισμα θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τη φιλοξενία που θα λάβετε κατά τη διαμονή σας.

Επίσης, καθημερινά θα απολαμβάνετε πλούσιο παραδοσιακό ηπειρώτικο πρωινό από τα χεράκια της κυρίας Ανθούλας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το κρασί και το τσίπουρο παραγωγής του ίδιου του ξενοδοχείου, αλλά και τα τοπικά σπιτικά εδέσματα, όπως είναι οι ξακουστές – και πεντανόστιμες – ηπειρώτικες πίτες. Τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού θα έχουν κι εκείνα ξεχωριστή θέση στο τραπέζι σας.

Στο ζεστό καθιστικό με θέα τον ποταμό Αώο, δίπλα στο τζάκι, μπορείτε να χαλαρώσετε με τη συντροφιά ενός λογοτεχνικού βιβλίου ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα σας, ενώ σε όλα τα δωμάτια μπορείτε να κάνετε δωρεάν χρήση συνδρομητικής τηλεόρασης.

Χαλάρωση και ευεξία

Το Konitsa Mountain Hotel παρέχει υπηρεσία δωματίου, δωρεάν Wi-Fi Internet στους κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικό χώρος στάθμευσης.

Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσα γυμναστικής με όργανα, σάουνα και ατμόλουτρο.

Στον χώρο του Play-room βρίσκονται επαγγελματικό τραπέζι πινγκ-πονγκ και παραδοσιακό ξύλινο ποδοσφαιράκι.

Παράλληλα, διατίθεται συνεδριακό κέντρο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με όλο τον απαραίτητο οπτικοακουστικό εξοπλισμό για τη διοργάνωση συνεδρίων ή κοινωνικών εκδηλώσεων κάθε είδους, καθώς η διαμόρφωση και η αρχιτεκτονική τους εξυπηρετούν την προσαρμογή αυτών και την κάλυψη κάθε ανάγκης και επιθυμίας σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Konitsa Mountain Hotel
Κολοκοτρώνη 15, Κόνιτσα 44100
www.konitsahotel.gr
email : [email protected]
Τηλέφωνο: +0030 26550 29390

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b