MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Bobby Rydell: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής του “Volare”

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε ηλικία 79 ετών πέθανε ο τραγουδιστής, που μεταξύ άλλων είχε τραγουδήσει τις επιτυχίες “Wild One” και “Volare”, ενώ είχε παίξει στο μιούζικαλ του 1963 “Ο πειρασμός” (Bye Bye Birdie).

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Bobby Rydell, σταρ του rock ‘n roll, που γνώρισε τεράστια επιτυχία κατά τη δεκαετία του ’60, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βοηθού του, ο Rydell πέθανε από επιπλοκές της πνευμονίας σε ένα νοσοκομείο σε προάστιο της πατρίδας του, Φιλαντέλφια.

Μαζί με τον James Darre και τους Fabian και Frankie Avalon, ο Rydell ήταν ανάμεσα στα πρώτα teen idols που εμφανίστηκαν μετά τον Έλβις και πριν τους Beatles.

Από το 1959 μέχρι το 1964, είχε δεκάδες κορυφαία τραγούδια, όπως τα “Wild One”, “Volare”, “Wildwood Days”, “The Cha-Cha-Cha” και “Forget Him”, ένα τραγούδι που ενέπνευσε τους Beatles στο κλασικό τραγούδι τους “She Loves You”. Ο Paul McCartney είχε παραδεχτεί ότι ένα τραγούδι του ήταν που ενέπνευσε το διάσημο “Yeah, yeah, yeah”.

Παράλληλα, είχε μικρές, αλλά επιτυχημένες συμμετοχές σε αμερικανικά τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το “The Red Skelton Show”, ενώ το μιούζικαλ του 1963 “Ο Πειρασμός” (Bye Bye Birdie) γράφτηκε ξανά, μόνο και μόνο για να δοθεί στον Rydell ένας μεγάλος ρόλος ως το αγόρι της Ann-Margret. Δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός του Χόλιγουντ, όμως, οπότε αυτή ήταν η μοναδική σημαντική ταινία της καριέρας του.

Μετά από την “απόβαση” των Beatles στις ΗΠΑ και την φρενίτιδα που ακολούθησε, αλλάζοντας για πάντα την μουσική μόδα, ο Rydell και οι όμοιοι του δεν γνώριζαν πια τόση επιτυχία. Συνέχισε όμως να ηχογραφεί  μουσική και να παίζει σε αίθουσες με λιγότερη όμως επιτυχία μέχρι και τη δεκαετία του ’70. Το 1985, αποφάσισε να συνεργαστεί με τους παλιούς του φίλους Avalon και Fabian, δημιουργώντας το συγκρότημα The Golden Boys of Bandstand. Αυτό που περίμεναν να είναι λίγες εμφανίσεις, τελικά οδήγησε σε ένα μεγάλο show που έκανε περιοδεία για τρία χρόνια με τεράστια επιτυχία.

Ο Bobby Rydell είχε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει διάσημος. Παρ’ όλα αυτά, η παρουσία του στην ποπ κουλτούρα είναι μεγάλη. Στο μιούζικαλ Grease το σχολείο “Rydell High Schoo” ονοματίστηκε έτσι προς τιμήν του, ενώ στην οσκαρική ταινία του 2018 “Το Πράσινο Βιβλίο”, τον υποδύθηκε ο ηθοποιός Von Lewis.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Cine News
Αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα: 14 προτάσεις για θέατρο, μουσική και σινεμά
Εκδηλώσεις
Φως, μουσική και γιορτινή μαγεία: Ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
Μουσικά Νέα
Οι συναυλίες της εβδομάδας: 10+1 μουσικές στάσεις που αξίζουν στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
20 χρόνια Back to Black: Το “μαύρο” που δεν ξεθώριασε ποτέ
Μουσικά Νέα
“15”: Οι Mechanimal κυκλοφορούν νέο δίσκο και προκαλούν το χάος
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Μουσικά Νέα
Φουτουριστικά visuals και καθηλωτική techno: Τι να περιμένεις από το πολυαναμενόμενο ÆDEN Athens του Anyma
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Fontaines D.C. φέρνουν το “Dopamine Chamber” στην Αθήνα
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
ΚΠΙΣΝ: 4η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Βαμβακού Λακωνίας
Μουσικά Νέα
Η Angelika Dusk πατά REWIND στα 80s και μάς χαρίζει έναν δίσκο γεμάτο φως (video)