MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 17 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου.

Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. «Μαδαγασκάρη, το Μιούζικαλ»: Η ταινία που αγαπήσαμε γίνεται μιούζικαλ και παρουσιάζεται στο Θέατρο Ριάλτο

Από το Σάββατο 2 Απριλίου το θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει το πιο feelgood μιούζικαλ όλων των εποχών, «Μαδαγασκάρη, το Μιούζικαλ», σε σκηνοθεσία- απόδοση κειμένου Θέμη Μαρσέλλου. Αυτή είναι η Μαδαγασκάρη, η ταινία που αγαπήσαμε στο σινεμά για τα αξιολάτρευτα και με ανθρώπινα συναισθήματα ζωάκια της, που αποφασίζουν να το σκάσουν από το ζωολογικό κήπο όπου ζουν για να επιστρέψουν στην άγρια φύση, με οδηγό μία δαιμόνια συμμορία πιγκουίνων. Κάπως έτσι ξεκινά μία ιστορία γεμάτη ευτράπελα, με τετράποδους ήρωες που μας μοιάζουν πολύ, γεμάτοι με εμμονές και φοβίες, αλλά τόσο αστείοι στη διαδρομή τους προς το δικό τους παράδεισο.
Σάββατο 2/4 και Κυριακή 3/4, 11:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, Κυψέλης 54, Αθήνα. Τηλ: 21 1410 7764.

2. Το Παλιό Σπίτι: Μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Χ.Κ.Αντερσεν έρχεται στο Θέατρο Radar

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το Παλιό Σπίτι» ζωντανεύει από την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου  στις 12:00 και κάθε Κυριακή στις 12:00 στο θέατρο RADAR. Ένας ύμνος στην Φιλία και την Αγάπη, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά, και προάγει τη Συναισθηματική νοημοσύνη των Παιδιών σε ένα έργο όμορφο σαν…ζωγραφιά. Ψηλά στον δρόμο βρισκόταν ένα πολύ παλιό σπίτι. Ήταν, σχεδόν, 300ετών και είχε πλατιά σκαλοπάτια σαν κανενός παραμυθένιου παλατιού. Στο παλιό σπίτι όμως ζούσε στα αλήθεια ένας μοναχικός κύριος με βελούδινα ρούχα και χρυσά κουμπιά που ήξερε να αφηγείται τις πιο θαυμάσιες ιστορίες…
Κυριακή 3/4, 12:00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Radar, Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα | Τηλ: 210.97.69.294.

3. O Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Θέατρο Άνεσις

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζει τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Θέατρο Άνεσις, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Κυριακή 3/4, 11:30
Προπώληση:10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ | Σημείο Προπώλησης: ticketservices.gr
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943 | www.theatroanesis.gr, https://www.facebook.com/anesistheatre

4. «Η Βασίλισσα των Πάντων»: Παράσταση για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών στον Πολυχώρο του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής

Η παράσταση, με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε 40 λεπτά ξεδιπλώνονται μαγικά μέρη με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ψάρια, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια. Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ και έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, που παίζει ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο αλλά και καθημερινά αντικείμενα, και συμμετέχουν ενεργά τραγουδώντας, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να βοηθήσουν τη Bασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας. Δημιουργός/χορεύτρια Σάρα Τοσκάνο. Μουσικός: Σόλης Μπαρκί. Σκηνοθεσία – Αφήγηση: Λάμπρος Φισφής.
Κυριακή 3/4, 12:30
Εισιτήριο: 18 ευρώ (παιδί + 1 συνοδός), 26 ευρώ (παιδί + 2 συνοδοί), 10 ευρώ επιπλέον συνοδός. | Προπώληση: megaron.gr. και ticketservices.gr
Πολυχώρος  της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ αυτισμός στον κινηματογράφο μέσα από 10 υπέροχες ταινίες12.09.2018

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

5. Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου: Εκατοντάδες τίτλοι και δωρεάν δράσεις σε μια γιορτή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στις 2 και 3 Απριλίου η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης γίνεται «γιορτινή» και προσκαλεί μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους, σε ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Εκείνο το διήμερο, εκδοτικοί οίκοι θα βρίσκονται στο αίθριο της Αγοράς με εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους – αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια. Comics για τους λάτρεις της 9ης τέχνης και επιλεγμένα χειροποίητα παιχνίδια Ελλήνων κατασκευαστών. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 12. | https://www.facebook.com/agorakypselis

6. Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Αναγνώσεις παιδικών παραμυθιών και ιστοριών από την ΕΒΕ και το ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προσκαλούν τους μικρούς  φίλους του Κέντρου Πολιτισμού στον Πράσινο Λόφο του Παιδικού Τμήματος της ΕΒΕ σε μια εορταστική συνάντηση. Όλοι μαζί γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με αναγνώσεις παραμυθιών και παιδικών ιστοριών που μιλούν για την ειρήνη -και όχι μόνο. Διαβάζουν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και εργαζόμενοι του ΚΠΙΣΝ. Οι αναγνώσεις παραμυθιών πραγματοποιούνται στις 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 και 15.00.
Σάββατο 2/4, από τις 11:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Πράσινος Λόφος (ΕΒΕ), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: +302130999700.

7. Public: Μεγάλη γιορτή για το παιδί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τα Public μας προσκαλούν το Σάββατο 2 Απριλίου στις 11:00-14:00 σε μια σπάνια διαδικτυακή εκδήλωση με αγαπημένους συγγραφείς και σκιτσογράφους, που θα μας ταξιδέψουν με τις ιστορίες τους. Ετοιμαστείτε για 3 ώρες γεμάτες ενδιαφέρουσες παιδικές ιστορίες, φανταστικούς ήρωες και διαδραστικές δραστηριότητες για τους μικρούς (αλλά και τους μεγάλους) μας φίλους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.
Σάββατο 2/4, 11:00 – 14:00
Σε ζωντανή μετάδοση, μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

8. Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προσκαλούν παιδιά από 4 ετών και άνω, στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, να διαβάσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν παρέα με τους συγγράφεις Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη και τα βιβλία τους «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» και «Φίλοι πάνω κάτω».
Σάββατο 2/4, 18:00
Δωρεά. Κλείστε τις θέσεις σας εδώ
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλ: +210 728 2778.

9. Εκδόσεις Μεταίχμιο: Σειρά εκδηλώσεων για παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το Σάββατο 2 Απριλίου, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για παιδιά με διαδικτυακή και φυσική παρουσία. Στις 11:00, Η Κατερίνα Σέρβη σάς περιμένει παρέα με το βιβλίο της «Ο μικρός μου εξωγήινος»: Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Facebook. Στις 11:00, Το βιβλιοπωλείο Little Book και οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση και το νέο βιβλίο της «Το Παιδί Και Το Άγαλμα Του Άντερσεν» στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι). Το Σάββατο 2/4 οι εκδόσεις μεταίχμιο θα συμμετέχουν στη διαδικτυακή γιορτή παιδικού βιβλίου των Public.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εκπαιδευτικά προγράμματα

10. Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Δράσεις ένταξης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)  συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) με δράσεις ένταξης που στόχο έχουν τη συμπερίληψη των επισκεπτών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό TheHappyAct, προσκαλούν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα, και τους συνοδούς τους, να συμμετάσχουν στα ειδικά διαμορφωμένα εικαστικά εργαστήρια με τίτλο «Εκφράζομαι με τέχνη». Το μουσείο αποτελεί από το 2021 έναν χώρο συμπερίληψης για τους επισκέπτες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν, θα έρθουν σε επαφή με έργα της συλλογής του μουσείου και θα δημιουργήσουν δικά τους.
Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, ώρες: 11.30-13.00 – Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών.
Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, ώρες: 11.30-13.00 – Απευθύνεται σε εφήβους 12-18 ετών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε e-mail στο [email protected] (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας, ημέρα προτίμησης παρακολούθησης του εργαστηρίου.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο, Αθήνα. Τηλ: 21 1101 9000. | https://www.emst.gr/

11. Μια μοναδική μουσειακή εμπειρία για όλη την οικογένεια στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων και φορέας Ολυμπιακής παιδείας, ανακοινώνει ότι παρέχει σε όλες τις οικογένειες που θέλουν να επισκεφτούν το Μουσείο, τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική μουσειακή εμπειρία! Συγκεκριμένα με την αγορά ενός οικογενειακού εισιτηρίου από Παρασκευή έως και Κυριακή και για όλο τον Απρίλιο, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν δωρεάν μια μοναδική περιήγηση από εκπρόσωπο του Μουσείου στους χώρους του. Όλες οι οικογένειες που επισκέπτονται το Μουσείο, θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια αξέχαστη εμπειρία βλέποντας να ξεδιπλώνονται μπροστά τους μέσα από την αφήγηση του εκπροσώπου, η ιστορία και η πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι τις σημερινές διοργανώσεις. Επιπροσθέτως μέσα από αυτή τη διαδραστική περιήγηση θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις, αλλά και να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τον ρόλο της χώρας μας στο κίνημα του Ολυμπισμού καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού και τις αξίες που προάγει.
Για περισσότερες πληροφορίες και online αγορά εισιτηρίου εδώ
Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, Λ. Κηφισίας 37A (Golden Hall), Μαρούσι, Ελλάδα. T: +302106885560. E: [email protected].

 12. Experience Park: Τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τα νέα ανοιξιάτικα εργαστήρια

Το Experience Park του Ελληνικού υποδέχεται την Άνοιξη με δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν όλους τους μικρούς επισκέπτες. Από την Παρασκευή 25 Μαρτίου τα Σαββατοκύριακα στο Experience Park γεμίζουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων και διαδραστικών παιχνιδιών, μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Φτιάχνοντας τις δικές τους κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Παράλληλα, στα μαθήματα κηπουρικής μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν και να φροντίζουν με υπευθυνότητα, το δικό τους φυτό σε γλαστράκι, που θα είναι το αναμνηστικό τους από αυτή τη δραστηριότητα. Επίσης, οι μικροί επισκέπτες συμμετέχουν σε διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια τα οποία ενθαρρύνουν τη συνεργασία, ενισχύουν την κοινωνικοποίηση τους και τα βοηθούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

13. Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος XRCosmos, παρουσιάζει μία συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Με μοναδική ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του.
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην Αρχαία Ολυμπία από εδώ

14. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, 11:00 – 12:00, θα πραγματοποιηθεί το ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες «Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής: από το ζατρίκιο µέχρι το παζλ, το τάνγκραµ, το «σκάκι», το «τάβλι» και την «τρίλιζα»: Ανακαλύψτε τα σηµαντικότερα ευφυή παιχνίδια στρατηγικής από τη Μινωική ως την Ύστερη Ελληνιστική Περίοδο. Την Κυριακή 3 Απριλίου, 12:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες «Το ένδυμα αλλιώς!»: Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την αρχαία Ελλάδα και τα αμυντικά ρούχα, τις πανοπλίες που φορούσαν οι οπλίτες, θα μάθουμε για τα ρούχα που επέλεγαν στην καθημερινότητά τους άνδρες και γυναίκες. Αγγειογραφίες, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά θα είναι οι πολύτιμες πηγές μας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

15. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Απρίλιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 4-5 ετών, «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»: Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη! Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη. Την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά 5-8 ετών, «Αρχαίων μαγειρέματα» (Οικογενειακό πρόγραμμα): Άκρατος, άριστον, εσπέρισμα, δείπνον… λέξεις που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, γεμάτες νοστιμιά… αρχαία νοστιμιά. Γνωρίσουμε τις τροφές, τα μαγειρικά σκεύη και τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected].

16. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τη νέα χρονιά στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 13:00, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά 5+ «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ… μας μαθαίνει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές». Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 14:15 και στις 19:00, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου, για ηλικίες 10+, «Η Ιστορία της Γης: Πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα του χρόνου;». Η επετειακή έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης: 1821. Ο Αγώνας στην Θάλασσα» παρατείνεται έως τις 29 Μαΐου. Ώρες υποδοχής κοινού: Πέμπτη – Παρασκευή 17:00 – 20:00 & Σάββατο – Κυριακή 12:30 – 20:00.
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

17. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το Ίδρυμα Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Φεβρουάριου με μια σειρά νέων συναρπαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Σάββατο 2/4, 10:30-12:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 5-6 ετών, «Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…», ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος. Το Σάββατο 2/4, 12:30-14:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 7-9 ετών, «Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!», εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος, με έμφαση στο έργο του François Rouan. Την Κυριακή 3/4 συνεχίζεται το νέο εργαστήριο «Κάτι κινείται… στο Μουσείο!: Εργαστήριο Stop Motion Animation»: 10:30 – 12:30 για παιδιά 9-11 ετών και 13:00 – 15:00 για παιδιά 12-14 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου: Εκατοντάδες τίτλοι και δωρεάν δράσεις σε μια γιορτή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b