MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Κυριακή 27 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δρώμενα στην πόλη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από τις 24/3 θα προβάλλεται η ταινία «Το βανκούβερ» (23′)της Άρτεμης Αναστασιάδου, που πριν λίγο καιρό διαγωνίστηκε στο τμήμα Generation Κplus της 72ης Berlinale, όπου και απέσπασε Ειδική Μνεία.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ50 χρόνια «Νονός»: 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για το αριστούργημα του Francis Ford Coppola12.09.2018

Εκθέσεις

2. Οι εξόριστοι: Έκθεση του Μιχάλη Μαδένη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη με τίτλο «Οι εξόριστοι», σε επιμέλεια: Ν. Π. Παΐσιου. Ο Μιχάλης Μαδένης, με τόλμη και ευαισθησία, ζωγραφίζει τρόφιμους ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας, μέσα από τις ταλαιπωρημένες τους μορφές, το δράμα της ψυχικής νόσου. Στη σειρά αυτή των πορτρέτων, ο Μαδένης αναδεικνύει ως κυρίαρχη φόρμα τη ζωγραφική ή σχεδιαστική επιφάνεια του προσώπου. Τις μορφές τις περιβάλλει απροσδιόριστος σκοτεινός χώρος, από τον οποίο αναδύονται και φωτίζονται δυνατά. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον θεατή να προσέξει όλες τις λεπτομέρειες των εικονιζόμενων, οι οποίοι με τη σειρά τους, τον οδηγούν σε εκείνο που οι κοινωνικές συμβάσεις τον έμαθαν συνήθως να αποφεύγει: το ανθρώπινο βλέμμα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 31 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2022.
Ωράριο λειτουργίας: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάββατο/Κυριακή: 09:30 – 20:00.
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Πολλαπλών Προβολών, 2ος όροφος, Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: +302130999700. | | https://www.nlg.gr/

3. ΙΠΠΟΣ. Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα: Έκθεση τέχνης και επιστήμης στην Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών

Ταφή αλόγου από το νεκροταφείο Φαλήρου. Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων. © Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π.)

Μία συναρπαστική έκθεση τέχνης και επιστήμης διοργανώνει η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, στην Πτέρυγα «Ιωάννης Μακρυγιάννης» έως το τέλος Απριλίου 2022. Με τίτλο «ΙΠΠΟΣ: Το Άλογο στην Αρχαία Αθήνα», η έκθεση θέτει σε πρώτο πλάνο το σημαντικό ρόλο της αρχαιολογικής επιστημονικής έρευνας στην κατανόηση του παρελθόντος. Ένας άρτια σωζόμενος, αρχαίος σκελετός αλόγου, από τις ανασκαφές του νεκροταφείου του Φαλήρου, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό. Σκοπός της έκθεσης, η οποία πέρα από το φιλότεχνο κοινό, απευθύνεται σε οικογένειες και σχολικές ομάδες, είναι να αναδείξει τους διαφορετικούς ρόλους που έπαιζαν τα άλογα στην αρχαία Αθήνα και να διδάξει στους επισκέπτες την ιδιαίτερη σημασία που είχαν στη ζωή των αρχαίων Αθηναίων, μικρών και μεγάλων. Την έκθεση πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις.
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιανουαρίου 2022  – 30 Απριλίου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή: 12.00 – 18.00 & Πέμπτη: 16:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Πτέρυγα Ι. Μακρυγιάννη, Σουηδίας 61, 106 76 Αθήνα. 

4. Ίδρυμα Γουλανδρή: Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Σωτήρης Σόρογκας – Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του»

Παλιό καΐκι στη Βιστωνίδα 2010-2016. Ακρυλικό και κάρβουνο σε καμβά 150 x 200 εκ.

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρέχει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα ξενάγησης στην περιοδική έκθεση «Σωτήρης Σόρογκας – Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του», που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 περίπου έργα, τα περισσότερα μεγάλων διαστάσεων, που καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής πορείας του ζωγράφου, μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες. Σε μια εποχή αμφισβήτησης των παραδοσιακών αξιών, ο Σωτήρης Σόρογκας ήταν και παραμένει ένας λόγιος ζωγράφος, στο έργο του οποίου συνυπάρχουν η θεωρία και η πράξη, η ύλη και το πνεύμα. Η λιτή χρωματική γκάμα κυριαρχεί στον ζωγραφικό κόσμο που έχει δημιουργήσει, ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το λευκό και το μαύρο.
Παρασκευή | 18.30-19.15, Σάββατο-Κυριακή | 13.00-13.45
Κόστος συμμετοχής: Γενική είσοδος με ξενάγηση στην περιοδική έκθεση 12€ | Μειωμένο εισιτήριο με ξενάγηση στην περιοδική έκθεση 10€ | Ελεύθερη είσοδος με ξενάγηση στην περιοδική έκθεση 4€. Εισιτήρια εδώ
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα. Τ: 210 7252895. E: [email protected] | goulandris.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Τι έχει αλλάξει στην ελληνική σκηνή;12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δρώμενα στην πόλη

Την Κυριακή 27 Μαρτίου το Εθνικό Θέατρο στήνει μια δυναμική, υπαίθρια γιορτή σε κεντρικά σημεία της πόλης για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Με όχημά του την εκρηκτική δύναμη και την αμεσότητα της ραπ, ο θίασος της παράστασης «Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές» του Μαξ Φρις που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, βγαίνει στο δρόμο και συναντά το κοινό της πόλης, τραγουδά για την κοινωνία του σήμερα και τα δεινά της, αλλά και για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Πρόγραμμα Εκδήλωσης: 18:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πλατεία Συντάγματος. 19:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πανεπιστημίου, θέατρο REX. 19:45: Το κτήριο Τσίλλερ «φορά τα φωτεινά του» για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b