MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Artist Is Present: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα επαναλάβει την διάσημη performance της για την Ουκρανία

Μία ευκαιρία να καθίσουν απέναντι από την Μαρίνα Αμπράμοβιτς και να φωτογραφηθούν μαζί της θα έχουν οι τυχεροί μίας δημοπρασίας, που στόχο έχει να στηρίξει την Ουκρανία.

Marina Abramovic, The Artist is Present, photo source: MoMA
Marina Abramovic, The Artist is Present, photo source: MoMA
Monopoli Team

Αυτό το μήνα, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα επαναλάβει μία από τις πιο διάσημες performances της καριέρας της, με τίτλο “The Artist is in Present”, για μία δημοπρασία για την στήριξη της Ουκρανίας.

Το 2010, μέσα σε τρεις μήνες, η Αμπράμοβιτς βρισκόταν για 8 ώρες κάθε ημέρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) καθήμενη απέναντι στους επισκέπτες του μουσείου -μεταξύ αυτών ο πρώην σύντροφός της Ulay, ο Jay-Z, η Björk, ο Lou Reed. Αυτή η performance ενέπνευσε ένα ντοκιμαντέρ και τελικά έγινε ένα από τα πιο διάσημα έργα της.

Σήμερα, δώδεκα χρόνια αργότερα, η Αμπράμοβιτς δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο MoMA, να τη συναντήσουν με τον ίδιο τρόπο. Η δημοπρασία έχει ήδη ξεκινήσει μέσα από μία πλατφόρμα του Artsy και ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να καθίσει και να φωτογραφηθεί απέναντι από την Αμπράμοβιτς στην γκαλερί Sean Kelly στην Νέα Υόρκη, όπου επίσης φιλοξενείται μία επισκόπηση με τέσσερα διάσημα έργα της καριέρας της.

Φωτογράφος θα είναι ο Μάρκο Ανέλι, που πριν από 12 χρόνια απαθανάτισε πάνω από 1,500 ανθρώπους, που είχαν επισκεφτεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MoMA) για μία ευκαιρία να συναντήσουν την καλλιτέχνιδα.

Οι νικητές θα λάβουν επίσης ένα κορνιζαρισμένο αντίγραφο της φωτογραφίας, που θα έχει υπογράψει η Αμπράμοβιτς και ο Ανέλι, καθώς και το βιβλίο του φωτογράφου, “Portraits in the Presence of Marina Abramović”.

Η δημοπρασία ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαρτίου. Περιλαμβάνει δύο επιλογές: Μία φωτογραφία με έναν μόνο καθήμενο και μία με δύο καθήμενους. Αυτή τη στιγμή οι προσφορές έχουν φτάσει τα 11,000 δολάρια.

Όλα τα έσοδα από την δημοπρασία θα δοθούν στην ΜΚΟ Direct Relief και στις προσπάθειές της να στηρίξει την Ουκρανία.

Σε μία δήλωση, ο διευθυντής της γκαλερί, Σον Κέλι, ανέφερε: “Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας και ανησυχούμε βαθύτατα από την εισβολή του Πούτιν και τον ανείπωτο πόνο που προκάλεσε στους ανθρώπους”.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς έχει επίσης στηρίξει δημόσια την Ουκρανία, καταγγέλλοντας από τις πρώτες ημέρες την εισβολή της Ρωσίας δημοσιεύοντας ένα βίντεο, όπου είπε μεταξύ άλλων: “Στηρίζω απολύτως τους Ουκρανούς αυτή την απίστευτη ημέρα. Μία επίθεση στην Ουκρανία είναι επίθεση σε όλους εμάς. Είναι μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να σταματήσει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρίνα Αμπράμοβιτς: Η θρυλική καλλιτέχνις αποκαλύπτει τα μυστικά της διάσημης μεθόδου της12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b