MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Η θρυλική καλλιτέχνις αποκαλύπτει τα μυστικά της διάσημης μεθόδου της

Η καλλιτέχνις μόλις κυκλοφόρησε μία σειρά από δωρεάν βίντεο, ειδικά σχεδιασμένων για να γνωρίσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, τις δημοφιλείς ασκήσεις που περιλαμβάνονται στη διάσημη μέθοδό της «The Abramovic Method».

Credits: video.vice.com
Monopoli Team

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μία εισαγωγή στη διάσημη μέθοδό της – μια πρακτική που αναπτύχθηκε από την θρυλική καλλιτέχνιδα με σκοπό να μπορέσουμε να καταλάβουμε κι εμείς τι σημαίνει «περφόρμανς», βιώνοντάς την.

Μέσα από τη σειρά των νέων αυτών βίντεο, η ίδια η Αμπράμοβιτς θα καθοδηγήσει τους θεατές, που μέσω τεσσάρων θεμελιωδών ασκήσεων αναμένεται να βιώσουν μία συναρπαστική διαδικτυακή εμπειρία. Μέσα από βασικές, χρήσιμες ασκήσεις που περιλαμβάνουν το να πίνεις νερό, να περπατάς σε αργή κίνηση, να μετράς κόκκους ρυζιού και να μοιράζεσαι αμοιβαία βλέμματα, η καλλιτέχνις βοηθάει τον εαυτό της να προετοιμαστεί για τα έργα τέχνης της, αλλά όσοι έχουν δοκιμάσει κατά καιρούς τις δημοφιλείς τεχνικές της υποστηρίζουν πως κατάφεραν να «βρουν τον εαυτό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρίνα Αμπράμοβιτς: Η θεραπευτική «άσκηση» που προτείνει για να διώξουμε τον αρνητισμό του 202012.09.2018

Τα βίντεο προβάλλονται μέσω του WePresent, της ειδικής πλατφόρμας ψηφιακών τεχνών του WeTransfer, με σκοπό να προκαλέσουν τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να γνωρίσουν τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η Αμπράμοβιτς για να διατηρήσει τον εαυτό της πνευματικά και φυσικά μέσω των δοκιμαστικών έργων της. «Το να είσαι καλλιτέχνης, είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεσαι πολλή προετοιμασία για να έχεις μία μακροχρόνια επίδοση. Έτσι ανέπτυξα κάποιες διαφορετικές ασκήσεις για να βοηθήσω τον εαυτό μου να αναπτύξει τη θέληση και τη συγκέντρωση που χρειάζεται, ξεπερνώντας τα φυσικά και διανοητικά όρια», εξηγεί η ίδια η καλλιτέχνις σχετικά με το πρότζεκτ αυτό.

Νωρίτερα φέτος, η Αμπράμοβιτς χρησιμοποίησε την ίδια πλατφόρμα για να φέρει στο ψηφιακό… προσκήνιο πέντε ανερχόμενους καλλιτέχνες. Πλέον μπορείτε να βρείτε και την «Abramovic Method» online στο WePresent.

Με πληροφορίες από dazeddigital.com.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b