MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Olga Smirnova: Η πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι που καταδίκασε τον πόλεμο, φεύγει για Ολλανδία

Η πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι που καταδίκασε τον πόλεμο πριν από λίγες εβδομάδες, παραιτείται από τα Μπολσόι, αφού δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στη χώρα.

Η Όλγα Σμίρνοβα στην "Λίμνη των Κύκνων", photo credits: Natalia Voronova
Η Όλγα Σμίρνοβα στην "Λίμνη των Κύκνων", photo credits: Natalia Voronova
Monopoli Team

Η κορυφαία πρίμα μπαλαρίνα, που πρόσφατα καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αφήνει την χώρα και τα Μπολσόι, για την Ολλανδία. Η Olga Smirnova δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ήταν “κατά του πολέμου με κάθε ίνα της ψυχής” της, μία δήλωση που στήριξαν και άλλες μπαλαρίνες της χώρας.

Το Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας επιβεβαίωσε στο BBC ότι η Smirnova θα ξεκινούσε αμέσως την συνεργασία της μαζί τους. Ο διευθυντής, Ted Brandsen, την υποδέχτηκε, λέγοντας: “Είναι προνόμιο το ότι θα χορεύει μαζί μας στην Ολλανδία, ακόμη κι αν οι περιστάσεις που οδήγησαν σε αυτή την κίνηση είναι απίστευτα λυπηρές. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε ευτυχισμένοι σαν ομάδα που θα έχουμε μαζί μας στο Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας μία τόσο εμπνευσμένη χορεύτρια”.

Δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία την υποδέχεται “με ανοιχτές αγκάλες”, προσθέτοντας επίσης ότι η στάση της κατά του πολέμου “έκανε μη βιώσιμο για εκείνη το να δουλεύει στην πατρίδα της”.

Η Smirnova είναι “ένα τέταρτο Ουκρανή”, αφού ο παππούς της ήταν από την Ουκρανία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα έγραψε σε δημόσια δήλωσή της: “Σε έναν σύγχρονο και φωτισμένο κόσμο, περιμένω πολιτισμένες κοινωνίες να λύνουν πολιτικά ζητήματα μόνο μέσα από ειρηνικές διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία. Πάντα ήμουν περήφανη για τους ταλαντούχους Ρώσους, για την κουλτούρα μας και τα επιτεύγματά μας στον αθλητισμό. Αλλά τώρα νιώθω ότι υπάρχει μία γραμμή, που διαχωρίζει το πριν και το μετά. Με πονάει που οι άνθρωποι πεθαίνουν και που χάνουν τις στέγες πάνω από τα κεφάλιά τους ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Και ποιος θα φανταζόταν πριν από λίγες εβδομάδες ότι θα συνέβαινε όλο αυτό; Μπορεί να μην είμαστε στο επίκεντρο της στρατιωτικής διαμάχης, αλλά δεν μπορούμε να κοιτάζουμε αμέτοχοι αυτή την παγκόσμια καταστροφή” είχε γράψει.

Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε την διαμονή της Smirnova στη χώρα αδύνατη, αναγκάζοντάς την να μετακομίσει στην Ολλανδία.

Ο πρώτος της ρόλος με την ομάδα θα είναι στο κλασικό έργο “Raymonda”, που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου στο Άμστερνταμ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b