MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ελαιώνας Βεργόπουλου: Ένας επίγειος παράδεισος για μια διαφορετική απόδραση στο Μούρεσι Πηλίου

Μια μοναδική εμπειρία απόδρασης και ξεχωριστή πηλιορείτικη φιλοξενία σε έναν παλιό ελαιώνα, που βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία στο Μούρεσι του Πηλίου.

Monopoli Team

Πήλιο, η μυθική χώρα των Κενταύρων

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν το επισκεφθείτε, το Πήλιο θυμίζει παράδεισο, με τα 24 κεφαλοχώρια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων να συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε φυσική ομορφιά με τέτοιο τρόπο, που είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο θα δεις και ποιο όχι. Όμως εκτός από τους «πρωταγωνιστές» του βουνού, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα και την Τσαγκαράδα, αξίζει να εξερευνήσετε μερικά από τα όχι και τόσο γνωστά χωριά που όμως σε γοητεύουν από την πρώτη στιγμή, με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα γραφικά, λιθόστρωτα καλντερίμια τους.

Ένας προορισμός για όλο τον χρόνο

Το Πήλιο είναι ένας τόπος για τουρισμό όλο τον χρόνο. Το καλοκαίρι ξεχωρίζει για τις γαλάζιες παραλίες, το φθινόπωρο για το περπάτημα στα γραφικά μονοπάτια και το παιχνίδισμα των χρωμάτων στα φύλλα των δένδρων, τον χειμώνα για τις κατάλευκες πλαγιές και τη μυρωδιά του καμμένου ξύλου από τις καμινάδες των τζακιών και την άνοιξη για την πανδαισία των χρωμάτων στα ανθισμένα δένδρα και τα αγριολούλουδα.

Απόδραση στο Μούρεσι, το πανέμορφο ορεινό χωριό του Πηλίου

Ένα από τα λιγότερο γνωστά, αλλά πανέμορφο χωριό του Πηλίου, είναι το Μούρεσι. Σ’ ένα ίσιωμα της απόκρημνης πλαγιάς του βουνού σε ύψος 350 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, πάνω από το λιμανάκι της Νταμούχαρης και την ακρογιαλιά του Παπα-Νερό, με θέα τη Χαλκιδική και την ανατολή του ήλιου πίσω από το βουνό Άθως, το Μούρεσι σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Ιδανική επιλογή για διακοπές, ειδικά για τους λάτρεις των οδοιπορικών διαδρομών της φύσης, το Μούρεσι συνδυάζει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και μια μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με την εκκλησία της Αγίας Τρίαδος να στολίζει την πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του χωριού.

Ελαιώνας Βεργόπουλου: Αυθεντική πηλιορείτικη φιλοξενία με άποψη, στιλ και ζεστασιά

Εάν αναζητάτε το τέλειο μέρος για να μείνετε, επιλέγοντας ως μια πιο «ήσυχη» εναλλακτική του Πηλείου, το Μούρεσι, ο Ελαιώνας Βεργόπουλου είναι για εσάς. Πρόκειται για τον παλαιό ελαιώνα του παππού Γ. Βεργόπουλου, στην μαγευτική τοποθεσία στην άκρη της παραλίας Παπά Νερό και δίπλα στη γραφική Νταμούχαρη, τον οποίο ο εγγονός και η σύζυγός του «μεταμόρφωσαν» σε ένα συγκρότημα τουριστικών κατοικιών.

Χωμένος μέσα στο πράσινο, ο Ελαιώνας Βεργόπουλου αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους επιζητούν λίγες ημέρες χαλάρωσης, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Την ίδια στιγμή, σε μόλις 50 μέτρα, μέσα από μια εντυπωσιακή διαδρομή μέσα από τα ελαιόδεντρα του ξενώνα, κατεβαίνετε στη μαγευτική παραλία Παπά Νερό και βρίσκεστε μια ανάσα από το κύμα.

Οι οικοδεσπότες – γεωπόνοι και οι δύο – με αγάπη, σεβασμό και γνώση για τη φύση και τα φυτά, δημιούργησαν με μεράκι πέντε τουριστκές κατοικίες. Το συγκρότημα διατηρεί εξωτερικά την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, ενώ το εσωτερικό είναι διακοσμημένα με έπιπλα από τη γαλλική εξοχή «παντρεύοντας» την τοπική αρχιτεκτονική με τη γαλλική φινέτσα. Κάθε γωνιά των σπιτιών του συγκροτήματος δίνει μια ιδιαίτερη διακοσμητική ταυτότητα, την οποία απαρτίζει ο αρμονικός συνδυασμός καλαισθησίας και λειτουργικότητας.

Τα δωμάτια

Οι κατοικίες διαθέτουν μοναδικά ονόματα η καθεμία – Ανδρομάχη, Θάλεια, Εριφύλη, Πηνελόπη, Πολυξένη, Ιφιγένεια, Κερασία, Αθηνά – και είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ικανοποιήσουν τις ξεχωριστές ανάγκες των επισκεπτών τους.

Όλες οι κατοικίες του ξενώνα είναι εξοπλισμένες με Daikin κλιματισμό, κεντρική θέρμανση, επίπεδη τηλεόραση και σίτες σε όλα τα παράθυρα, ενώ τα κρεβάτια, τα στρώματα, τα μαξιλάρια, τα κλινοσκεπάσματα και όλα τα λευκά είδη είναι της εταιρείας Coco-mat.

Επιπλέον παρέχεται καθημερινό καθάρισμα του χώρου και αλλαγή λευκών ειδών ανά τρεις μέρες ή όποτε χρειαστεί.

Το πρωινό

Κάθε μέρα προσφέρεται καλαθάκι με μαρμελάδα, βούτυρο, μπισκότα, φρυγανιές, στιγμιαίο καφέ, ελληνικό καφέ, ζάχαρη και μερίδες γάλα.

Ο κήπος

Ο Ελαιώνας Βεργόπουλου διαθέτει και έναν υπέροχο κήπο με πλατάνια, όπου στα τραπεζάκια κάτω από τη σκιά των φυλλωσιών του, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη θέα της θάλασσας, ενώ σε μόλις 2 λεπτά μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη παραλία Παπά Νερό.

Αν μάλιστα επισκεφθείτε τον ξενώνα το καλοκαίρι παρέχονται προς ενοικίαση ομπρέλες και ξαπλώστρες στη παραλία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ελαιώνας Βεργόπουλου
Νταμούχαρη Πηλίου
 τηλ. +30 6951095503, [email protected]

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b