MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Χαμένη Αγάπη»: Το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη που ο Σταύρος Ξαρχάκος διασκεύασε για τον “Σασμό”

Το τραγούδι τἰτλων της αγαπημένης πλέον σειράς «Σασμός» δεν είναι άλλο από το «Χαμένη Αγάπη», που ερμήνευσε δωρικά και σπαρακτικά ο Νίκος Ξυλούρης.

Monopoli Team

Χαμένη Αγάπη: το τραγούδι τίτλων της αγαπημένης πλέον σειράς «Σασμός». Ένα τραγούδι το οποίο ο Σταύρος Ξαρχάκος διασκεύασε ειδικά για το σήριαλ του ALPHA. Ένα λυρικό κομμάτι, σε στίχους του Ματθαίου Μουντέ, που ερμήνευσε δωρικά και σπαρακτικά ο αρχάγγελος της Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης, πρώτη φορά το 1984.

Συμπεριλαμβανόταν στον εμβληματικό δίσκο «Ο Δείπνος ο Μυστικός» που επισφράγισε τη συνεργασία Ξυλούρη και Ξαρχάκου. Τριάντα εφτά χρόνια μετά, το 2021, ο Σταύρος Ξαρχάκος μπαίνει ξανά στο στούντιο και χάρη στην τεχνολογία, ακούγεται ξανά η φωνή του Νίκου Ξυλούρη, δυνατή και μεστή, με διαφορετική ενορχήστρωση αυτή τη φορά.

Το αποτέλεσμα; Ένα λαμπρό δείγμα της ιδιοσυγκρασίας του συνθέτη, όπου οι ρωμαλέοι ρυθμοί συμπορεύονται και εναλλάσσονται με το λυρισμό και τις τρυφερές μελωδίες.

Και στην κορυφή η πιο εμβληματική φωνή της Κρήτης, αειθαλής και καθάρια, που στην αναπνοή της ανασαίνει η Ελλάδα. Έρχεται να μας συντροφεύσει με μια «χαμένη αγάπη», ακουμπώντας σε μια σύγχρονη διασκευή εμπνευσμένη από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός».

Η Χαμένη Αγάπη είναι ένα μωσαϊκό. Εδώ συναντιούνται η αυστηρότητα της Παράδοσης με τη χειμαρρώδη δύναμη του τώρα, ο εχθρός με τη συγχώρεση, το μίσος με την αγάπη.

“Τα μάτια κλαίνε αστέρευτα
για μια χαμένη αγάπη,
που πριν ανοίξει τους ανθούς
και πριν μοσκοβολήσει,
την βρήκε αγέρας και καπνός
και μαύρη ανεμοζάλη
Τα μάτια κλαίνε αστέρευτα
για μια χαμένη αγάπη,
κρούσταλλο και ραγίστηκε,
αστέρι ήτον κι εσβήστει,
τη βρήκε αγέρας και καπνός
και μαύρη ανεμοζάλη
Τα μάτια κλαίνε αστέρευτα
για μια χαμένη αγάπη.
Κείνη τρυγόνα της αυγής,
κείνος αϊτός τ’ αψήλου,
τους βρήκε αγέρας και καπνός
και μαύρη ανεμοζάλη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝίκος Ξυλούρης: Ο “Αρχάγγελος της Κρήτης” που έγινε σύμβολο της αντίστασης12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b