MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 14 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Fran Lebowitz: Η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας και κριτικός έρχεται στη Στέγη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Gimme Shelter Film Festival: Πρώτη πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ «Ghost Blues: The Story of Rory Gallagher»

Το Gimme Shelter Film Festival επιστρέφει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, στο Gagarin 205 και παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια προβολή το ντοκιμαντέρ του Ian Thuillier, «Ghost Blues: The Story of Rory Gallagher». Πριν την προβολή, ο Donal Gallagher, αδελφός και μάνατζερ του Rory, συνεχιστής της τεράστιας κληρονομιάς του, θα μας μιλήσει για τη ζωή, την επιρροή και τη σπουδαιότητα του Rory Gallagher. Μαζί του ο Daniel Gallagher, γιος του Donal και συμπαραγωγός της ταινίας, παραγωγός και θεματοφύλακας του έργου του Rory. Τη βραδιά ανοίγουν οι Ιρλανδοί Deuce, στην πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα.
Δευτέρα 14/3, από τις 21:00 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας εδώ
Εισιτήρια: 15€. | Προπώληση: Syd Records (Πρωτογένους 13, 2103218374). Reload Stores (Ακαδημίας 81, 2103801464) ή στο ταμείο του Gagarin 205 LIve Music Space από τις 7:30μμ.
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα. 

2. 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Δέκα ημέρες προβολών σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

«Είδα Μια Πόλη» του Στέλιου Ευσταθόπουλου

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο 24ο ΦΝΘ θα προβληθούν 233 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές. Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
10-20 Μαρτίου 2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

3. Μπλε Δευτέρες: Οι θεματικές προβολές του κινηματογράφου Ανδόρα συνεχίζονται τον Μάρτιο

Climax  (Gaspar Noé, Γαλλία, 2018)

Ο κινηματογράφος Ανδόρα κάνει τις Δευτέρες μας πιο ζεστές με τις Μπλε Δευτέρες, ένα νέο κύκλο θεματικών προβολών στην πόλη. Για τον Μάρτιο θα προβληθούν ταινίες γύρω από τις εξής θεματικές: Depictions με ταινίες κοινωνικής αποτύπωσης, ή αλλιώς, ποιητικές αλληγορίες του κόσμου μας , Dreaming με ταινίες που εμφανίζονται σαν όνειρα, ή εφιάλτες, Awakenings με ταινίες αφύπνισης και ήρωες που ελευθερώνονται από ασύστατα δεσμά , και Books, με μερικές αξέχαστες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων των Ζορζ Σιμενόν, Τζακ Λόντον και Γιέρζι Κοζίνσκι που αγαπήσαμε. Δευτέρα, 14/03 | «Dreaming»: 18.00 – Mimosas (Oliver Laxe, Μαρόκο, Ισπανία, 2016). 20.00 – Climax  (Gaspar Noé, Γαλλία, 2018). 22.00 – Vivarium (Lorcan Finnegan, Ιρλανδία, Βέλγιο, Δανία, Καναδάς, 2019).
Προπώληση: 3 ευρώ. Ταμείο: 5 ευρώ. Ημερήσιο: 8 ευρώ. Σημεία προπώλησης: viva.gr
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος μάς μιλάει για την ταινία «Άνεμος Ελευθερίας 1821»12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Αστικά- Γλυπτικά Περάσματα»: Έκθεση χαρακτικής-γλυπτικής του Δημήτρη Τσιρογιάννη στην Γκαλερί Έρση

Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την ατομική έκθεση γλυπτικής – χαρακτικής «Αστικά- Γλυπτικά Περάσματα», του Δημήτρη Τσιρογιάννη. Θα εκτεθούν έργα που κινούνται ανάμεσα στην οργανική αφαίρεση και την σχηματοποιημένη αναπαράσταση. Όπως επισημαίνει ο Ιστορικός Τένχης Μάνος Στεφανίδης: «Στα γλυπτά του κυριαρχεί η οργανική ανάπτυξη ενός βασικού θέματος, ένας δυναμικός συνδυασμός του φυτού που μεγαλώνει και του πετρώματος που απλώνεται με αισθητικούς όμως όρους. Η χαρακτική του πάλι διακρίνεται για το σχηματοποιημένο της σχέδιο που οδηγεί σε αρχιτεκτονικές λύσεις και τη δραματική περιορισμένη χρήση του χρώματος που κάνει τους μαυρόασπρους χώρους να λάμπουν από εσωτερικό φως».
Εγκαίνια: Δευτέρα 14 Μαρτίου, 18:00 – 22:00

Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαρτίου – 14 Απριλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα–Παρασκευή, 11:00 – 14:30, 17:30 – 20:30 και Σάββατο, 11:00 – 15:00
Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4, Κολωνάκι. Τηλ: 210 72 20 231 | ersi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaman: Η εμβληματική αράχνη της Louise Bourgeois στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. Fran Lebowitz: Η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας και κριτικός έρχεται στη Στέγη

Η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας και κριτικός Fran Lebowitz, που έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, «Pretend It’s a City» του Martin Scorsese, έρχεται στη Στέγη στις 14 και 15 Μαρτίου για μια απρόβλεπτη συζήτηση με τη Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος ΩνάσηΑφροδίτη Παναγιωτάκου. Η Φραν Λίμποουιτς μιλά για το σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο σε όλο τον κόσμο, τη ζωή στις μητροπόλεις του πλανήτη και τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου σήμερα.
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, 20:00
Εισιτήρια: 5€-18€ | Κλείστε θέσεις εδώ.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. | https://www.onassis.org/el/

6. «Kourd Evening Art Talks»: Κύκλος ομιλιών πάνω στη ζωγραφική από την Gallery Kourd

Gallery Kourd σας προσκαλεί στα «Kourd Evening Art Talks», σε ένα κύκλο ομιλιών πάνω στη ζωγραφική – στον τρόπο που έχει δημιουργηθεί το ζωγραφικό έργο, στον τρόπο που εμείς το βλέπουμε και στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για αναφερθούμε σε αυτό. Τα «Kourd Evening Art Talks» θα λειτουργήσουν ως ξενάγηση στην έκθεση και σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα τόπο συνάντησης φιλότεχνων. Ο επιμελητής της έκθεσης «A Grammar of Gestures», Jurriaan Benschop, συνομιλεί με τον Ανδρέα Ράγκναρ-Κασάπη, τον Αλέξανδρο Βούτσα, την Μαρίτα Γεραρχάκη, τον Δαυίδ Μπενφοράδο και την Θεοδώρα Κουμουνδούρου. Θέματα συζητήσεων: Δευτέρα 14 Μαρτίου, ώρα 19.30, «Painting as a time based art», Δαυίδ Μπενφοράδο, Ζωγράφος.
Δευτέρα 14/3, 19:30
Κρατήσεις: 2106426573 ή στο [email protected]. Ελεύθερη Είσοδος.
Gallery Kourd, Κασσιανής 2, Αθήνα.

7. «Performance Rooms 2022»: 18 performers από τις εικαστικές τέχνες και άλλα καλλιτεχνικά πεδία σε μια έκθεση στο St George Lycabettus Hote

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Performance Rooms 2022» στο Ξενοδοχείο «St George Lycabettus Hotel», στην Δεξαμενή, Κολωνάκι, Αθήνα. 14 επιμελητές παρουσιάζουν 18 Performers από τις Εικαστικές Τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το Θέατρο, τον Χορό, τη Μουσική, τα Multimedia, στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Σε κάθε δωμάτιο θα επιτελείται και μια ζωντανή performance κατά την εξαήμερη διάρκεια της έκθεσης.
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, 19:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Ξενοδοχείο «St George Lycabettus Hotel», Κλεομένους 2, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b