MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Καθαρά Δευτέρα: Πέντε πάρκα της Αθήνας για να πετάξετε χαρταετό

Επιλέγουμε 5 πάρκα στην πόλη που είναι ιδανικά για μία οικογενειακή εξόρμηση και φυσικά για να πετάξετε τον χαρταετό σας την Καθαρά Δευτέρα!

Monopoli Team

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή, όπου γιορτάζεται κατά κύριο λόγο με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, με την παραδοσιακή λαγάνα, την ταραμοσαλάτα και τις ελιές. Άλλο ένα έθιμο που γιορτάζεται την ημέρα αυτή είναι το πέταγμα του Χαρταετού, ίσως το πιο διασκεδαστικό και πιο αγαπημένο έθιμο μικρών και μεγάλων.

Εμείς σας προτείνουμε πέντε ιδανικά πάρκα στην πόλη, για να πετάξετε τον χαρταετό σας με την οικογένειά σας.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Λόφος του Φιλοπάππου

Ονομάζεται και αλλιώς λόφος Μουσών ή λόφος Σέγγιο. Είναι ένα μέρος κεντρικό, που πολλοί Αθηναίοι θα προτιμήσουν για να πετάξουν χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα. Συνδυάζει παράλληλα ιστορία και θέα.

Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, φωτογραφία: Yiorgis Yerolymbos

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, φωτογραφία: Yiorgis Yerolymbos

Το ΚΠΙΣΝ, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα καλύπτοντας μια έκταση 210 στρεμμάτων και με ελεύθερη πρόσβαση, διαθέτει μια πληθώρα χώρων που προσφέρονται στο κοινό για να γιορτάσουν τα Κούλουμα, πετώντας χαρταετό και κάνοντας πικνίκ στο πάρκο.

Πάρκο Βεΐκου

Στα βόρεια των Τουρκοβουνίων βρίσκεται το Άλσος Βεΐκου με έκταση 256 στρέμματα. Αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας. Διαθέτει γήπεδο τένις, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, καφετέριες, θεατράκι (φιλοξενεί κατά την  διάρκεια του καλοκαιριού τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις πολιτισμού), πίστες skateboard, θερινό κινηματογράφο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Αθηναίους τα Σαββατοκύριακα. Γιατί όχι και την Καθαρά Δευτέρα;

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας


Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας απλώνεται σε 420 στρέμματα και διαθέτει μία λίμνη με έναν ανεμόμυλο (που είναι και το χαρακτηριστικό του άλσους), όμορφα μονοπάτια, όργανα γυμναστικής και παιδική χαρά. Ακόμη έχει πεζούλια, παγκάκια και τραπέζια γι’αυτούς που θέλουν να κάνουν πικνίκ τη μέρα αυτή.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα των Δυτικών Προαστίων και είναι ιδανικό τόσο για μεγάλους, όσο και για μικρά παιδιά. Στο χώρο μπορείτε να κάνετε πικνικ, καθώς διαθέτει πολλά παγκάκια.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b