MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Η διάσημη βιολονίστα Midori συναντά την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ της Λουκέρνης στο Μέγαρο

Το 2020 η διάσημη, ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανίδα βιολονίστα και παιδαγωγός Midori επέλεξε να τιμήσει τα διακόσια πενήντα χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν ηχογραφώντας το Κοντσέρτο και τις δύο Ρομάντσες του για βιολί και ορχήστρα με την Ορχήστρα Εγχόρδων του περιώνυμου Φεστιβάλ της Λουκέρνης. Μπορεί η πανδημία να εμπόδισε προσωρινά τη συναυλιακή παρουσίαση αυτής της σπουδαίας συνεργασίας, αλλά πλέον η διεθνούς ακτινοβολίας σολίστ καταθέτει και ζωντανά τη συναρπαστική της ανάγνωση στο διεθνές κοινό, συνοδευόμενη από ένα ορχηστρικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού του διευθυντή Ντάνιελ Ντοντς.
Κυριακή 27/2, 20:30
11-60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

2. Ρεμπώτικα, με τους Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη στο Six Dogs

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, «Ρεμπώτικα». Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης προτείνουν τη δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Το “πάντρεμα” των δύο αυτών κόσμων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 όταν τα αδέρφια Καλογεράκη άρχισαν τη μελέτη της αλληλογραφίας του Ρεμπώ με τον Βερλαίν, όπου μέσα από τις επιστολές αυτές ξεδιπλωνόταν η πορεία της ερωτικής τους σχέσης. Η καλλιτεχνική τους ανησυχία για τη μελοποίηση αυτών των επιστολών τούς οδήγησε σε μία τολμηρή ιδέα: το πάντρεμά τους με ρεμπέτικα τραγούδια, δημοφιλή αλλά και λιγότερα γνωστά στο ευρύ κοινό. Βασικός άξονας του δίσκου είναι οι σημαντικοί σταθμοί της πενταετούς σχέσης τους μέσα από 9 επιστολές τους που μεταλλάχθηκαν σε 9 ρεμπώτικα τραγούδια. Ο Παντελής και ο Μιχάλης Καλογεράκης απαγγέλλουν και ερμηνεύουν άλλοτε ρεμπέτικα τραγούδια, κι άλλοτε τις επιστολές των δυο ποιητών. Μαζί τους η Λένα Κιτσοπούλου.
Κυριακή 27/2, 21:00
15€
Six Dogs, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

3. Ο θάνατος και η κόρη, του Άριελ Ντόρφμαν στο Θέατρο 104

Το συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ «Ο θάνατος και η κόρη» του Άριελ Ντόρφμαν ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα στο Θέατρο 104. Μια γυναίκα που δεν ξεπέρασε ποτέ τη φυλάκιση και το βασανισμό της, ένας άντρας που στο απόγειο της καριέρας του θέλει να ξεχάσει και να προχωρήσει κι ένας επισκέπτης που τους φέρνει αντιμέτωπους με το παρελθόν τους. Τρεις άνθρωποι βρίσκονται σε μια συνθήκη που ξεφεύγει από τον έλεγχό τους και τους αναγκάζει να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και τις αλήθειες που αποφεύγουν χρόνια, οδηγώντας τους στα άκρα. Το θύμα παίρνει τη θέση του θύτη. Αλλά ο θύτης είναι στην πραγματικότητα αυτός που νομίζει το θύμα; Και τι σχέση έχει η σύνθεση του Σούμπερτ «Ο Θάνατος και η Κόρη», με το παρελθόν τους; Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σύγχρονα θεατρικά έργα, γραμμένο το 1990, που έγινε ευρέως γνωστό από την κινηματογραφική του μεταφορά το 1994 σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι.
Κυριακή 27/2, 18:30
5-15€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

4. Μαύρη σαμπούκα, του Τόλη Παπαδημητρίου στο Θέατρο Βεάκη

Ο Τόλης Παπαδημητρίου υπογράφει σκηνοθετικά την κωμωδία του «Μαύρη σαμπούκα». Όλα ξεκινούν από μια… λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε). Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ “Μαύρη Σαμπούκα” δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν με την ιστορία το hashtag #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Tweety και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής.
Κυριακή 27/2, 19:00
Από 13€
Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα 

5. «A little theatre music», η συναυλία των μιούζικαλ και των ρόλων τους στο Red Jasper Cabaret Theatre

Ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών, οι ερμηνεύτριες Έλλη Δαδήρα και Φανή Γέμτου, καθώς και ο πιανίστας Νίκος Δρογώσης, επανέρχονται στο αγαπημένο τους ρεπερτόριο, ερμηνεύοντας σημαντικά μιούζικαλ του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού μουσικού θεάτρου και κινηματογράφου. Με καλεσμένο τον λυρικό τενόρο Άρη Προσπαθόπουλο διανύουν όλοι μαζί επί σκηνής σχεδόν έναν αιώνα μιούζικαλ, προσεγγίζοντας πάνω από τριάντα μουσικοθεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους μέσα από ερμηνείες τραγουδιών του είδους που το σηματοδότησαν και το ανέδειξαν.
Κυριακή, 27/2, 20:30
12€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b