MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Η Πτέρυγα, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Χώρος

Η «Πτέρυγα», μια παράσταση για τη μητρότητα εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, επιστρέφει στο θέατρο Χώρος, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Αντλώντας υλικό από αληθινές συνεντεύξεις και περιστατικά, η Πτέρυγα εξερευνά τα όρια της πραγματικότητας, της λογικής και της ελευθερίας βούλησης των γυναικών που κυοφορούν, δίνοντας μάχη για τη μητρότητα μέσα στα νοσοκομεία. Μια παράσταση με ελάχιστο λόγο, στα όρια της περφόρμανς και του σωματικού θεάτρου, ξεχωριστή, γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ, για την αγάπη και τη μνήμη, τον έρωτα και τη διαφορετικότητα, την απώλεια και τα όνειρα των ανθρώπων για δημιουργία.
Παρασκευή 25/2, 21:00
10-15€
Χώρος, Πραβίου 6 – 8, Βοτανικός

2. Έκλειψη, της Αγγελικής Παπούλια και του Χρήστου Πασσαλή στο Θέατρο Σφενδόνη

Μετά από 3 χρόνια συνεργασίας με το Luzerner Theater στην Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου σκηνοθέτησαν 3 παραστάσεις («Άλκηστις», «Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας», «Ο Βυσσινόκηπος») η Αγγελική Παπούλια και ο Χρήστος Πασσαλής επιστρέφουν στη θεατρική σκηνή της Αθήνας με μια performance σε δική τους σύλληψη και σκηνοθεσία, την «Έκλειψη», που κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Σφενδόνη. Η «Έκλειψη» είναι ένα ημερολόγιο όσων πέρασε η ανθρωπότητα τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι ένα θέαμα που καλεί τους θεατές να στοχαστούν πάνω σε όλα όσα άκουσαν και είδαν στις οθόνες τους την τελευταία 2ετία. Είναι μια απόπειρα αποτίμησης – κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο – του τρόμου και της ενοχής που επιβλήθηκαν πάνω στο ανθρώπινο είδος την περίοδο που μάς πέρασε.
Παρασκευή 25/2, 21:00
10-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Ακρόπολη

3. Football, του Θανάση Τριαρίδη στο Faust

Βασισμένη στο Football: Το παιχνίδι της ανθρωπότητας του Θανάση Τριαρίδη, η παράσταση Football σε σκηνοθεσία Όλιας Πανίδου, παρουσιάζεται για τρεις παραστάσεις στο Faust. Η σκηνοθέτις σημειώνει σχετικά με το έργο: «Football. Θα σας μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο. Φυσικά, δεν θα σας πούμε για τον Μέσι και τον Κριστιάνο– ή για τον Μαραντόνα και τον Πελέ. Αυτά τα ξέρετε όλοι – κι όσοι δεν τα ξέρετε, ανοίγετε το Ίντερνετ και διαβάζετε σεντόνια αφιερώματα. Για τα γκολ τους, για τις γκόμενές τους, για τις κοκαΐνες τους, για τα γκολ που έβαλαν με το χέρι… Εμείς θα σας μιλήσουμε για πράγματα κάπως πιο παλιά και κάπως πιο βαθιά… Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κλωτσάνε μια μπάλα. Στη λάσπη. Και στ’ αλήθεια, ξέρετε, το πιο μεγάλο ματς δεν το κέρδισε ούτε ο Πελέ, ούτε ο Μαραντόνα ούτε ο Μέσι που φεύγει σαν το νερό που κυλάει. Το κέρδισε κάποιος Αντόνιο Χοσέ Ποδέθες. Μην ψάχνετε στην μνήμη σας κανένας δεν τον ξέρει. Ξέρετε τον Μέσι που κάνει τα μη μου άπτου κουταλάκια και δεν ξέρετε τον παίκτη που τρύπησε τα δίχτυα της Ιστορίας… Για να το πούμε ωμά: τον παίκτη που γκάστρωσε την ιστορία με το σπέρμα του… Τέτοιοι είμαστε οι άνθρωποι αχάριστα σκυλιά που θυμόμαστε τους λάθος ανθρώπους. Κατά τα άλλα η σκηνή είναι εντελώς γυμνή… Αλήθεια, εσείς τι περιμένετε να δείτε από αυτήν την παράσταση;».
Παρασκευή 25/2, 20:00
10€
Faust Bar Theatre Arts, Καλαμιώτου 11 (δίπλα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης)

4. Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο στη Γερμανική Εκκλησία

Η «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο» μετά το Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει, για τέσσερις βραδιές, στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών. Η ιστορία του ανθρώπου ως αέναη αφήγηση πολέμου, ως σπαρακτικό πορτρέτο του κόσμου μας, με όχημα τα χορικά του Αγαμέμνονα και τους μονολόγους της Κλυταιμνήστρας. Μοναδική ερμηνεύτρια, στο κέντρο της σκηνής, η Σοφία Χιλλ, σε διάλογο με το νέο μουσικό έργο του Γιώργου Κουμεντάκη. Μινιμαλιστική προσέγγιση, τραγικός λόγος και οι ήχοι του γουλί ταμπούρ, σε ερμηνεία του Ευγένιου Βούλγαρη, και του πιάνου, σε ερμηνεία του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χατζή, παντρεύονται με τις καθηλωτικές φωτογραφίες του πολυβραβευμένου ακτιβιστή φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο.
Παρασκευή 25/2, 20:00
15€
Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 66, Λυκαβηττός

5. Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Vox

Από σήμερα και για λίγες Παρασκευές, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του προχωρούν σε…κατάληψη της περίφημης Βίλας Vox στην Ιερά Οδό και καλούν τους φίλους τους σε μια μουσική συγκατοίκηση. Σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι για όλα τα πάρτι που κρατήσαμε μέσα μας, μέχρι να ανοίξουν επιτέλους τα ανοιξιάτικα παράθυρα. Ο οικοδεσπότης καταληψίας τραγουδοποιός, έχοντας πάντα δίπλα του την “all that jazz” Νεφέλη Φασούλη και τον δροσερό και ολοκαίνουργιο “κόσμο” της, καλεί στο ρόλο της ψυχής του πάρτι τον αιώνιο φίλο του, παντοτινό Hμίσκουμπρα και απόλυτο master of ceremonies Δημήτρη Μεντζέλο, γνωστό κι ως Delta Mee. Καινούργια τραγούδια από τον υπό έκδοση δίσκο του Φοίβου Δεληβοριά, γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του δίνουν πάσες στο genuine χιπ χοπ του Μεντζέλου, ενώ η Νεφέλη προχωράει απερίσπαστη προς το μέλλον. Διασκευές και originals δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα γιορτής.
Παρασκευή 25/2, 22:00
13-25€
Vox, Ιερά Οδός 16, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b