MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

24o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Το φετινό πόστερ υπογράφει ο εικονογράφος και δημιουργός κόμικ Kanellos Cob

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποκάλυψε τη φετινή αφίσα του, η οποία φέρει την υπογραφή του εικονογράφου και δημιουργού κόμικ, Kanellos Cob.

Monopoli Team

Το φετινό πόστερ του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης υπογράφει ο εικονογράφος και δημιουργός κόμικ Kanellos Cob. Ο πολυσχιδής δημιουργός είχε επίσης αναλάβει την πρωτότυπη εικονογράφηση και την εικαστική επιμέλεια στην ειδική έκδοση «Αντίδωρο» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕύβοια Film Project: Το ΦΚΘ βάζει την Εύβοια στο επίκεντρο του «Πράσινου Σινεμά»12.09.2018

Το σκεπτικό για τη φετινή οπτική ταυτότητα του 24ου ΦΝΘ

Μια ανθρώπινη μορφή, η άγρια φύση και ένα εξωτικό πτηνό σχηματίζουν το περίγραμμα της ανθρώπινης συνθήκης, της ζωής μας, του κόσμου που μας περιβάλλει. Μια σχέση συμβίωσης, στην οποία αναζητούμε εκ νέου την αρμονική συνύπαρξη που ο άνθρωπος έχει διαταράξει. Η σχέση αυτή δεν αποτυπώνεται μονάχα στα ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικού προσανατολισμού, αλλά σε κάθε έργο που μας υπενθυμίζει πως η έννοια της κυριαρχίας είναι ένα αποκλειστικά ανθρώπινο δημιούργημα.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2010, αφού τελείωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας, μετακόμισε στη Γαλλία για να σπουδάσει εικονογράφηση και κόμικ στην École Émile Cohl, από την οποία αποφοίτησε με τιμητική διάκριση το 2014. Το 2012 συμμετέχει στη δημιουργία της τοιχογραφίας «Μoebius», ενώ το 2013 εκδίδει το πρώτο του παιδικό βιβλίο, με τίτλο L’arbre (εκδ. Les Mains Sales). Το 2014 αρχίζει να εικονογραφεί άρθρα για τα περιοδικά Acteurs de l’économie, La Tribune και myTOC.fr. Το 2016 εκδίδει το κόμικ Tout nu et tout bronzé (εκδ. Épicerie séquentielle), ενώ το 2017 συμμετέχει στις εκδόσεις κόμικ Guide de Paris και Histoires du timbre en BD (εκδ. Petit à Petit).Το 2018 εκδίδει το κόμικ Αντίο Μπάτμαν, σε σενάριο Τάσου Θεοφίλου (εκδ. Red n’ Noir), το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2019. Την ίδια χρονιά αρχίζει να συνεργάζεται με το περιοδικό Μπλε κομήτης, ενώ παράλληλα εργάζεται ως εικονογράφος για περιοδικά στον Καναδά (Québec Science), τη Γαλλία (Reliefs, Lyon Capitale) και την Αϊτή (Revue 360). Το 2019 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Hadra Trance Festival στη Γαλλία και, παράλληλα, εκδίδει το γκράφικ νόβελ Ο Ζητιάνος του Ανδρέα Καρκαβίτσα (εκδ. Polaris). Το 2021 σχεδιάζει το κόμικ Γυμνά Οστά σε σενάριο Δημοσθένη Παπαμάρκου (εκδ. Polaris).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Αυτά είναι τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν φέτος12.09.2018

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Κινηματογράφο Δαναό
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Cine News
Το φινάλε του “The Bear” πλησιάζει: Πότε κάνει πρεμιέρα ο τελευταίος κύκλος
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Cine News
Η COSMOTE TV προβάλλει το μοναδικό αφιέρωμα του BBC Earth για τα 100 χρόνια του Sir David Attenborough
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Cine News
Νέο επικό trailer για την “Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν (video)
Cine News
Lord of the Flies: Η νέα survival σειρά που θα σε καθηλώσει – Τι φέρνει η TV την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV
Cine News
Για τον Νίκο Ερηνάκη, η φιλοσοφία δεν είναι μια ακαδημαϊκή πολυτέλεια για ήρεμες εποχές