MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Παιχνίδια στη σοφίτα, της Λίλλιαν Χέλλμαν στο Θέατρο Χυτήριο

Το φροϋδικό, βραβευμένο έργο της Λίλλιαν Χέλλμαν «Παιχνίδια στη σοφίτα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Χυτήριο, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Κεντρικό θέμα της Χέλλμαν οι οικογενειακές σχέσεις – οι οποίες επανέρχονται διαρκώς στα έργα της, ωστόσο εδώ βασίζονται σ’ έναν ακραίο συναισθηματικό κανιβαλισμό. Δε μιλάμε πλέον γι’ αγάπη αλλά για κτητικότητα, όπου το αίσθημα ευτυχίας δύσκολα μπορεί ν’ ανθίσει. Ένα έργο μ’ έντονη κριτική απέναντι στις έμμονες προσκολλήσεις που δημιουργούν οι οικογενειακοί δεσμοί. Έτσι, τα «Παιχνίδια στη σοφίτα» γίνονται μια ιστορία για το τι συμβαίνει στους ενήλικες που ποτέ δεν ωριμάζουν, όταν ξαφνικά αφαιρείται η προστατευτική ασπίδα της αυταπάτης τους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά εκτίθενται: απληστία, μοχθηρία και μίσος. Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα «παιχνίδια στη σοφίτα».
Κυριακή 20/2, 19:00
12-15€
Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Αθήνα

2. Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα, του Ευγένιου Ο’Νηλ σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο ΚΠΙΣΝ

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, επιστρέφουν στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για πέμπτη χρονιά. Σήμερα Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζεται το πρώτο μέρος – Ο Γυρισμός – από το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» στη σημαντική μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Οκτώ ηθοποιοί και ένας μουσικός θα ξετυλίξουν την ιστορία της οικίας των Μάννον. Με τη χρήση μικροφώνων, ήχων και την ανάδειξη των υπέροχων σκηνικών οδηγιών του Ο’ Νηλ, αυτός ο οκταμελής «Χορός» θα αφηγηθεί -και σε στιγμές θα αναπαραστήσει- τον αιχμηρό λόγο του αμερικανού συγγραφέα, σαν μια ιστορία γνωστή από τα παλιά.
Κυριακή 20/2, 17:00
5-10€
Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

3. Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Άλσος Κυψέλης

Επανέναρξη για τον Σταμάτη Κραουνάκη, που επιστρέφει στο χειμωνιάτικο Άλσος για περιορισμένες εμφανίσεις, μία παράσταση με τίτλο «Ραντεβού στο Άλσος». Στην σχετική ανακοίνωση του Σταμάτη Κραουνάκη διαβάζουμε: «Πάμε ξανά Άλσος χειμερινό με την παράσταση που αγάπησε η Αθήνα… Στη στρογγυλή σάλα με τον στρογγυλό εξώστη που ‘χει γλεντήσει η Αθήνα χρόνια πολλά. Έχουμε και πολυέλαιο και αμπαζούρ μεγάλα και σπιτικό mood. Όλοι μια παρέα! Δύο πιάνα, κόντρα μπάσο, βιολοντσέλο, μπουζούκια, βιολί λαϊκό και τραγουδισταράδες πρώτης γραμμής.Έχει ποτά και τσιμπολόγημα. Αισθήματα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών… Μια οικογένεια. Μικροί μεγάλοι μαζί! Εκλεκτοί καλεσμένοι χωρίς προειδοποίηση. Υπογράφω εγκαρδίως ο ίδιος, Σταμάτης Κραουνάκης».
Κυριακή 20/2, 21:00
12-25€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

4. Στέλιος Δάβαρης full band στο Ίλιον Plus

Σήμερα Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο Στέλιος Δάβαρης ανεβαίνει με τη μπάντα του στη σκηνή του Ίλιον Plus. Λίγο πριν τη κυκλοφορία του τέταρτου προσωπικού του album, μοιράζεται τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία του (Όλα είναι Νερό, Ρεύματα, Συνέχισε Αντίθετα) καθώς και κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια. Με διάθεση ηλεκτροακουστική, προσεγγίζει με το δικό του διαφορετικό αλλά πάντα ξεχωριστό τρόπο διασκευές από τη διεθνή και ελληνική σκηνή.
Κυριακή 20/2, 21:30
10€
Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα 

5. Η Θεοδοσία Τσάτσου στο Half Note Jazz Club

Η Θεοδοσία Τσάτσου με την εξαιρετική μπάντα της, θα συναντηθεί με το αθηναϊκό κοινό στο Half Note Jazz Club, για 4 εμφανίσεις. Μια performer απρόβλεπτη και παθιασμένη που καταθέτει ψυχή στη σκηνή και στα live της και μένει στο μυαλό και την καρδιά. Επιστρέφοντας στ’ απρόβλεπτο του αυτοσχεδιασμού σκηνή του Half Note Jazz Club, η ανατρεπτική Θεοδοσία, νιώθει άνετα, τραγουδά και καταθέτει ό,τι έχει, μπροστά μας, σε απόσταση ανάσας. Πότε με ήχους soul, άλλοτε με ήχους blues ή funk αλλά σχεδόν πάντα με ήχο rock, η Τσάτσου πάντα υποστηρίζει εξαιρετικά αυτό που κάνει.
Κυριακή 20/2, 21:30
15-25€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b