MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Brit Awards 2022: Οι γυναίκες επικράτησαν στα πρώτα gender neutral βραβεία

Η Adele ήταν η μεγάλη νικήτρια της γυναικοκρατούμενης τελετής για τα πρώτα gender neutral Brit Awards.

Monopoli Team

Με μία λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου τα Brit Awards 2022, με οικοδεσπότη τον διάσημο Βρετανό κωμικό Mo Gilligan.

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά με gender neutral βραβεία, δηλαδή βραβεία που δεν διαχωρίζονται από το φύλο του καλλιτέχνη -μία απόφαση που λήφθηκε μετά από κριτική που άσκησε το 2021 ο non-binary καλλιτέχνης Sam Smith, που λόγω της ταυτότητας φύλου του δεν μπορούσε να διαγωνιστεί ούτε στα ανδρικά ούτε στα γυναικεία βραβεία.

Παρά τις αντιδράσεις του πάντα συντηρητικού Πιρς Μόργκαν και τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Ναντίν Ντόρις, ότι οι γυναίκες καλλιτέχνιδες δεν θα επωφελούνταν από την αλλαγή αυτή, τελικά οι γυναίκες επικράτησαν χθες, κερδίζοντας 10 από τα 15 βραβεία!

Η Adele ήταν φυσικά η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, κερδίζοντας το βραβείο του Καλλιτέχνη της Χρονιάς, του Άλμπουμ της Χρονιάς για τον 4ο δίσκο της “30”, και τραγούδι της χρονιάς για το Easy on Me. “Δεν το πιστέυω ότι μια μπαλάντα με πιάνο κέρδισε απέναντι σε τόσο μεγάλα hits” είπε όταν παρέλαβε το βραβείο της.

Όσο για το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, αυτό για το Καλύτερο Άλμπουμ, το αφιέρωσε στον γιό της, Άντζελο, και τον πρώην σύζυγό της, Σάιμον Κονέκι: “Αυτό το άλμπουμ ήταν ταξίδι όλων μας, όχι μόνο δικό μου, και είμαι πολύ περήφανη που έβγαλα ένα δίσκο τόσο προσωπικό -γιατί αυτό δεν είναι κάτι που κάνουν πολλοί πλέον”.

Χάρη στη χθεσινή βραδιά, η Adele έχει πλέον 12 BRITs και θα έσπαγε το ρεκόρ του Ρόμπι Γουίλιαμς, αν η Dua Lipa δεν είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου pop/R&B act.

Άλλες μεγάλες νικήτριες ήταν η ράπερ Little Simz που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη, αλλά και η Billie Eilish που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Διεθνούς Καλλιτέχνη.

Ο Ed Sheeran δεν κέρδισε σε καμία από τις 4 κατηγορίες που ήταν υποψήφιος, πήρε όμως το ειδικό βραβείο Καλύτερου Στιχουργού.

Αναλυτικά οι νικητές των Brit Awards 2022:

Kαλλιτέχνης της Χρονιάς
Adele

Συγκρότημα
Wolf Alice, Dirty Hit

Brits Rising Star
Holly Humberstone

Τραγούδι της χρονιάς
Adele, “Easy on Me”

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης
Little Simz

Album της χρονιάς
Adele, 30

Alternative/rock act
Sam Fender, Polydor

Hip-hop/rap/grime act
Dave, Dave Neighbourhood

Dance act
Becky Hill, Polydor

Pop/R&B act
Dua Lipa, Warner Records

Διεθνής καλλιτέχνης
Billie Eilish, Polydor/Interscope

Διεθνές συγκρότημα
Silk Sonic (Bruno Mars/Anderson. Paak)

Διεθνές τραγούδι της χρονιάς
Olivia Rodrigo, “Good 4 U”

Στιχουργός της χρονιάς
Ed Sheeran

Παραγωγός της χρονιάς
Inflο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBrit Awards 2022: Oι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b