MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Και ενώ όλα δείχνουν ότι η Αθήνα σήμερα «θα ντυθεί στα λευκά», εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Ανάμνηση: Η μυσταγωγική ταινία του Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν για μία μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Άστορ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Ανάμνηση: Η μυσταγωγική ταινία του Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν για μία μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Άστορ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επαναφέρουν τη μυσταγωγική «Ανάμνηση» σε κινηματογραφική αίθουσα, για μία και μοναδική προβολή, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στις 21:15, στον κινηματογράφο Άστορ. Βάσει μιας πρωτοποριακής (και τολμηρής) στρατηγικής προώθησης του φιλμ από μέρους του σκηνοθέτη και της εταιρείας διανομής που το εκπροσωπεί στο εξωτερικό, η μυστηριώδης δημιουργία που στοίχειωσε σεβαστή μερίδα θεατών πέρσι είναι προορισμένη να προβάλλεται μόνο σε μεγάλη οθόνη και οι «Νύχτες Πρεμιέρας» εξασφάλισαν μια μοναδική προβολή. Σενάριο και Σκηνοθεσία: Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν.
Δευτέρα 24/1, 21:15
Εισιτήριο: 6€ | Προπώληση εδώ
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28, Αθήνα. Τηλ: 210 3211 950.

2.«Latin Noir»: Η συναρπαστική αστυνομική λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής μέσα από το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη

Το CineDoc διοργανώνει, από τις 20 έως τις 26 Ιανουαρίου, προβολές του ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη, με τίτλο «Latin Noir», στον Κινηματογράφο Δαναό. Ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που αναζητά τη σύνδεση ανάμεσα στις αυταρχικές κυβερνήσεις και το αστυνομικό μυθιστόρημα στη Λατινική Αμερική. Η ταινία διερευνά πώς μια νέα γενιά συγγραφέων οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ταινία ταξιδεύει στην Αργεντινή, στη Χιλή, στο Μεξικό, στην Κούβα και στην Ισπανία, με σκοπό να μελετήσει τα ίχνη του έργου και της ζωής των διάσημων συγγραφέων Λεονάρντο Παδούρα, Λούις Σεπούλβεδα, Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, Γκιγιέρμο Όρσο και Κλαούντια Πινιέιρο.
20/1, 21/1, 22/1, 24/1, 25/1 και 26/1, στις 18:30. 23/1 στις 18:00
Κλείστε θέσεις εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηπο, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected]

3. Ιανουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών εστιάζουν στη σχέση ανθρώπων και ζώων, φωτίζουν τα προβλήματα αλλά και την ψυχή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων,  μιλούν για μια απρόσμενη σχέση μεταξύ ενός έφηβου και μιας μεγαλύτερης γυναίκας, και μας συστήνουν έναν ιδιόρρυθμο ένοικο μιας πολυκατοικίας. Στις 20/1 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα προβάλλεται το «Soul Food» (24′) του Nίκου Τσεμπερόπουλου. Η ταινία απέσπασε τα βραβεία σκηνοθεσίας αλλά και Α’ ανδρικού ρόλου για το νεαρό Απόλλωνα Σαρρή, στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποστακτήρια, εκκλησίες, εστιατόρια: Τι επιφύλασσε το μέλλον για οκτώ παλιούς κινηματογράφους;12.09.2018

Εκθέσεις

4. Φωτογραφικά Ζεύγη 2022: Έκθεση φωτογραφίας των Σπύρου Πολυτάρχου και Γιάννη Ζήση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αριστερά φωτογραφία του Σπύρου Πολυτάρχου. Δεξιά φωτογραφία του Γίαννη Ζήση.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει έκθεση φωτογραφιών του Σπύρου Πολυτάρχου και του Γιάννη Ζήση στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς «Φωτογραφικά Ζεύγη». Στα Φωτογραφικά Ζεύγη παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του Φωτογραφικού Κύκλου, των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Όπως σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης, Πάνος Ροζάκης: «Η «ποιητική» φωτογραφία  μοιάζει με το παιδικό παιχνίδι. Προκύπτει όταν ο δημιουργός είναι συγκεντρωμένος και ανέμελος· όταν είναι απόλυτα παρών και ταυτόχρονα ξεχνάει τον εαυτό του. «Χτίζοντας» το δικό του «παραμύθι» στ’ αλήθεια και στα σοβαρά. Χωρίς πεποίθηση και επίγνωση· με πίστη κα με τόλμη».
Διάρκεια έκθεσης έως 10 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00.

Είσοδος ελεύθερη
Γκαλερί Κέννεντυ, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052)

www.hau.gr

5. Αποτυπώσεις της Ελληνικής Χαρακτικής στην Τεχνόπολη

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα, μέσα από παλαιότερους και σύγχρονους δημιουργούς, παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο χώρο των «Δεξαμενών Καθαρισμού». Το γεγονός περιλαμβάνει εκατόν πενήντα χαρακτικά έργα (ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και λινόλεουμ) από περισσότερους από πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες (χαράκτες, ζωγράφους, γλύπτες) του 20 ου αιώνα. Η έκθεση δεν ακολουθεί ένα ιδίωμα, μία σχολή ή ένα αισθητικό κριτήριο, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μία περιήγηση στα επιτεύγματα της εγχώριας χαρακτικής παραγωγής.
Διάρκεια έκθεσης έως Κυριακή 30 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργείας: Kαθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 20:00.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

6. 84 έργα ζωγραφικής σε μια phygital δημοπρασία για τη στήριξη των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση

80 Έλληνες καλλιτέχνες, καθώς και συλλέκτες, ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα στο κάλεσμα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών προσφέροντας αφιλοκερδώς 84 έργα ζωγραφικής προς δημοπράτηση, τείνοντας κατά αυτό τον τρόπο, χείρα βοηθείας στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και τις οικογένειές τους. Το σύνολο των εσόδων της δημοπρασίας θα προσφερθεί για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή. Η έκθεση των έργων θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου, ακολουθούμενη από τη δημοπρασία, στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε online και δια ζώσης.
Έκθεση: 22/1, 23/1 11:00 – 18:00 | 24/1, 11:00 – 15:00
Δημοπρασία: 24/1, 19:00 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Πολεμικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2. Τηλ: 210-7244464. Email: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαλβαντόρ Νταλί: Η άγνωστη σχέση του υπερρεαλιστή ζωγράφου με τον κινηματογράφο12.09.2018

Σεμινάρια – Διαλέξεις

7. Ίδρυμα Θεοχαράκη: Διάλεξη με θέμα την Ιστορία του Θεάτρου από την κα. Χάρη Συμεωνίδου

Από 24/03-18/04/2021, διεξήχθη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, από την ηθοποιό, τ. Επισκέπτρια Καθηγήτρια της Σορβόννης & τ. Δ/ντρια Ερευνών Ε.Κ.Κ.Ε. κα. Χάρη Συμεωνίδου, διαδικτυακό Σεμινάριο, για την «Ιστορία του Θεάτρου», από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Η κατά γενική ομολογία μεγάλη απήχηση του Σεμιναρίου, με ενδιαφέροντες διαλόγους και ανάπτυξη του θέματος, με παράλληλη προβολή σπάνιων φωτογραφιών, καθώς και απαγγελία κειμένων από την κα. Συμεωνίδου, οδήγησαν το Ίδρυμα Θεοχαράκη στην απόφαση να επαναλάβει το Σεμινάριο, στις 24, 31 Ιανουαρίου 2022 & 7, 14, 21 Φεβρουαρίου 2022, τις αντίστοιχες Δευτέρες 18:00-20:00. Οι συγκεκριμένες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δια ζώσης στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και διαδικτυακά μέσω zoom. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Έναρξη: Δευτέρα 24/1, 18:00 – 20:00
Διάλεξη στο αμφιθέατρο: Κύκλος 5 διαλέξεων: 40€, 20€. Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€. Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Κιθ Χάρινγκ στον Ντέιβιντ Μπόουι: Οι πάντα συναρπαστικές αφίσες του Montreux Jazz Festival12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

8. Βραδιά αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

24 Ιανουαρίου 2022. 10 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας για πάντα στραμμένους τους προβολείς στην πολυβραβευμένη διαδρομή του στην έβδομη Τέχνη. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, που έδωσε το όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη στην αίθουσα εκδηλώσεών του (Αuditorium Theo Angelopoulos), διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά – αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό, μέσα από μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, στην Ελλάδα και τη Γαλλία.
Η εκδήλωση μεταφέρεται για τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 

*Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων ορισμένες εκδηλώσεις ενδέχεται να ακυρωθούν. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b