MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κινηματογράφος Ανδόρα: Ιανουάριος με ξεχωριστές ελληνικές ταινίες μικρού μήκους

Ο Κινηματογράφος Ανδόρα συνεχίζει και τον μήνα Ιανουάριο το αφιέρωμα του στις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους νέων σκηνοθετών που θα προβάλλονται πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής.

«Soul Food» του Nίκου Τσεμπερόπουλου
Monopoli Team

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών εστιάζουν στη σχέση ανθρώπων και ζώων, φωτίζουν τα προβλήματα αλλά και την ψυχή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων,  μιλούν για μια απρόσμενη σχέση μεταξύ ενός έφηβου και μιας μεγαλύτερης γυναίκας, και μας συστήνουν έναν ιδιόρρυθμο ένοικο μιας πολυκατοικίας.

Τη σεζόν 2021-2022, και κάθε εβδομάδα, ο κινηματογράφος Ανδόρα θα προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου:
  • Αυτήν την εβδομάδα,  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Happy» (8′), σκηνοθετικό ντεμπούτο της σεναριογράφου Γιούλης Αναστασοπούλου.
  • Από την Πέμπτη  13/1 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το «Souls all unaccompanied» (26′)του Γιώργου Τελτζίδη. Ο μικρός πρωταγωνιστής Jouvany Guirguis έλαβε τιμητική διάκριση ερμηνείας στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας.
  • Στις 20/1 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα προβάλλεται το «Soul Food» (24′) του Nίκου Τσεμπερόπουλου. Η ταινία απέσπασε τα βραβεία σκηνοθεσίας αλλά και Α’ ανδρικού ρόλου για το νεαρό Απόλλωνα Σαρρή, στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας
  • Τέλος, από τις 27/1 θα προβάλλεται το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρτέρη «Τεό, ο γείοτονάς μου» (14′). H ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας Ντοκιμαντέρ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (12α Βραβεία Ίρις) και με το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας.

Οι ταινίες

«Happy» της Γιούλης Αναστασοπούλου

Μια ιδιαίτερη, μοναχική γυναίκα, μια νύχτα αποφασίζει ότι πρέπει να αφήσει πίσω της κάτι σημαντικό, να συμφιλιωθεί με την ιδέα της απώλειας και να προχωρήσει, αυτό όμως θα επιτευχθεί με ένα παράξενο, δικό της τρόπο που την κάνει… happy.

*Hθοποιοί: Λία Καράμπελα | Σενάριο: Γιούλη Αναστασοπούλου

«Souls all Unaccompanied» του Γιώργου Τελτζίδη

Ο Μπαχάρ είναι ένας δωδεκάχρονος που φιλοξενείται σε έναν ξενώνα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Η Κάτια, μια πρώην κατάδικος που προσπαθεί να βάλει την ζωή της σε τάξη, εργάζεται εκεί ως φροντιστής. Όταν τα πράγματα ζορίσουν για τον Μπαχάρ, η Κάτια θα είναι δίπλα του.

*Ηθοποιοί: Κάτια Παπαϊωάννου, Τζουβάνι Γκούιργκους, Μελάντ Νασίντ, Σύρμω Κεκέ | Σενάριο: Γιώργος Τελτζίδης. 

«Soul Food» του Nίκου Τσεμπερόπουλου

Ο 15χρονος Γιάννης μετακομίζει με τη μητέρα του στο σπίτι του συντρόφου της. Στη νέα του γειτονιά, κάνει παρέα με την 40χρονη Όλγα, αλλά και με μία παρέα έφηβων. Η Όλγα ζει απομονωμένη στο υπόγειο της πολυκατοικίας, ενώ η παρέα όποτε πετύχει την Όλγα στο δρόμο, της κάνει bullying.  Ο νεοφερμένος έφηβος, μετεωρίζεται ανάμεσα στην κουλ παρέα της γειτονιάς του και την “περίεργη” γειτόνισσά του.

*Ηθοποιοί: Έλενα Τοπαλίδου, Aπόλλωνας Σαρρής, Άλκηστις Πουλοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης | Σενάριο: Νίκος Τσεμπερόπουλος

«Τεό, ο γείοτονάς μου» του Χρήστου Καρτέρη

«Ο Τεό μένει δίπλα μου. Απολαμβάνει την απομόνωση. Επιλέγει να ζει στο δικό του, ξεχωριστό ρυθμό. Κάποιοι θα τον χαρακτήριζαν ιδιόρρυθμο, κάποιοι άλλοι περιθωριακό. Για τον Τεό δεν έχει σημασία. Ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργήσει τον προσωπικό του μικρόκοσμο, μέσα στον οποίο αισθάνεται άνετα. Ένα σύνολο ξεχωριστών συνηθειών και αντιλήψεων συνθέτουν την αδιατάρακτη ζωή του. Η πιο βαθιά επιθυμία του είναι να βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο να μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις». Χρήστος Καρτέρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑORFEAS2021: Η πρώτη ελληνόφωνη queer βίντεο-όπερα έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος12.09.2018

*Από Φλεβάρη θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες δουλειές των δύο τελευταίων ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.

http://www.andora.gr/

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b