MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

André Leon Talley: Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής της Vogue

Ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής της Vogue και θρύλος της μόδας André Leon Talley έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Φωτογραφία: instagram/@andreltalley
Φωτογραφία: instagram/@andreltalley
Monopoli Team

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος της μόδας, αφού ο André Leon Talley, θρύλος της δημοσιογραφίας, που υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής και editor-at-large της Vogue, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 73 ετών, από άγνωστα μέχρι τώρα αίτια.

Ο θάνατος του “γίγαντα” της μόδας, όπως τον αποκαλούσαν, έγινε γνωστός μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Instagram και αμέσως άνθρωποι της μόδας έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για τον χαμό του.

Η Diane von Fürstenberg, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Αντίο, αγαπημένε μου. Κανένας δεν είδε τον κόσμο με περισσότερη λάμψη από εσένα. Κανένας δεν ήταν πιο σπουδαίος και γεμάτος ψυχή από εσένα. Ο κόσμος θα είναι λιγότερο χαρούμενος πλέον. Σε αγάπησα και γέλασα μαζί σου για 45 χρόνια. Μου λείπει η δυνατή φωνή σου. Σε αγαπώ πάρα πολύ». Είναι γνωστό ότι η φιλία του με την von Fürstenber και τον Andy Warhol ήταν ίσως οι πιο δυνατές σχέσεις της ζωής του, που καθόρισαν και την καλλιτεχνική του εξέλιξη.

Ο André Leon Talley ήταν μία από τις πιο σεβαστές και πρωτοποριακές φωνές στον κόσμο της μόδας. Η “θητεία” του στη Vogue ξεκίνησε κατά τη δεκαετία του ’80 και τα 90s έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του περιοδικού. Υπήρξε διευθυντής ειδήσεως από το 1983 έως το 1987 και στη συνέχεια καλλιτεχνικός διευθυντής. Δούλεψε στο πλάι της Άννα Γουίντουρ καθ’ όλη τη διάρκεια που εργαζόταν στη Vogue. Μετά από 7 χρόνια σε αυτή τη θέση, έγινε ο editor-at-large της Vogue μέχρι το 2013. Η καριέρα του στη μόδα διήρκησε για έξι δεκαετίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, πίεζε για περισσότερη συμπεριληπτικότητα στη μόδα, βοήθησε να έρθει περισσότερη διαφορετικότητα στις πασαρέλες και συνέβαλε στο να ακουστούν περισσότερες φωνές μαύρων δημιουργών και μοντέλων.

Φορώντας συχνά καφτάνια και μεγάλες ρόμπες, ήταν αμέσως αναγνωρίσιμος σε κάθε εκδήλωση, ενώ ήταν επίσης σημαντική φιγούρα για την LGBTQ+ κοινότητα.

Πριν από δύο χρόνια, εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «The Chiffon Trenches», και μίλησε για την δύσκολη πορεία του προς την επιτυχία, από την Νότια Καρολίνα μέχρι και την Νέα Υόρκη, αλλά και για την κλονισμένη πλέον σχέση του με την άλλοτε φίλη του Anna Wintour, μετά και την τελική του έξοδο από την Vogue το 2013, ενώ δεν δίστασε να κάνει αποκαλύψεις για το τοξικό περιβάλλον που επικρατούσε στο διάσημο περιοδικό μόδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλέκος Φασιανός: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου που έφυγε από τη ζωή, μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b