MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ίδρυμα Γουλανδρή: Ενίσχυση των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας με 2.300 βιβλία τέχνης

Σε μια σημαντική δωρεά προς 45 Δημόσιες Βιβλιοθήκες ανά την ελληνική επικράτεια προχώρησε το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή προσφέροντας συνολικά 2.300 βιβλία τέχνης, αφιερωμένα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Ίδρυμα Γουλανδρή: Ενίσχυση των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας με 2.300 βιβλία τέχνης
Monopoli Team

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή προχώρησε στη δωρεά 2.300 βιβλίων τέχνης σε δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του έργου τους. Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας ταχυμεταφοράς ACS, η οποία ανέλαβε την αποστολή των βιβλίων.

Μέσα στον Δεκέμβριο, με την πολύτιμη βοήθεια της ACS, τα βιβλία ταξίδεψαν σε 45 συνολικά δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, από την Κρήτη έως τη Βόρειο Ελλάδα και από τα Ιόνια νησιά έως τα Δωδεκάνησα.

Ίδρυμα Γουλανδρή: Ενίσχυση των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της χώρας με 2.300 βιβλία τέχνης

Εκδόσεις αφιερωμένες σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες

Πρόκειται για λεπτομερείς εκδόσεις αφιερωμένες σε ξένους καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον 19ο και τον 20ο αιώνα, όπως οι Matisse, Kandinsky, Balthus, Giacometti, Klee, Chagall, de Chirico, Rodin, Picasso, Braque, Miró, Toulouse-Lautrec, Moore και Delvaux καθώς και διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μπουζιάνης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Εγγονόπουλος, Μόραλης και Τέτσης. Όλες οι εκδόσεις προέρχονται από εκθέσεις που έχει διοργανώσει το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή από το 1990 έως σήμερα.

Για το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που δραστηριοποιείται στον χώρο της τέχνης από το 1979 και έχει πλούσια εκδοτική δραστηριότητα, ο εμπλουτισμός των βιβλιοθηκών και η εξοικείωση του κοινού με μεγάλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες αποτελεί προτεραιότητα.

Η δωρεά εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωφελών δράσεων του Ιδρύματος και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, το Ίδρυμα προγραμματίζει επίσης να ενισχύσει βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην Αττική.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με κύριο σκοπό τη λειτουργία των Μουσείων του στην Αθήνα και στην Άνδρο, καθώς και την προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10+1 νέοι τίτλοι βιβλίων που αξίζει να μπουν στην λίστα σας για το 202212.09.2018

Το Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα σχεδιάστηκε για να στεγάσει τα έργα της Συλλογής του, στην οποία περιλαμβάνονται σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Giacometti, Balthus, καθώς και έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Takis, Chryssa, Στάμος κ.α.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b