MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Επιστήμονες έδωσαν το όνομά του σε ένα νέο είδος τροπικού δέντρου

Μία ομάδα επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε πρόσφατα ένα νέο είδος τροπικού δέντρου και θέλησε να του δώσει το όνομα του διάσημου ηθοποιού με σκοπό να τον τιμήσει για την περιβαλλοντική του δράση.

Monopoli Team

Μπορεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο να έχει στο ενεργητικό του ένα Όσκαρ, ένα BAFTA και τρεις Χρυσές Σφαίρες, ωστόσο η τελευταία του διάκριση είναι αρκετά τιμητική. Μία ομάδα διεθνών επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλησε να τιμήσει τον χολιγουντιανό ηθοποιό και περιβαλλοντικό ακτιβιστή δίνοντας το όνομά του σε ένα νέο είδος τροπικού δέντρου.

Το σπάνιο αυτό είδος τροπικού δέντρου – που πλέον ονομάζεται επίσημα Uvariopsis dicaprio – προέρχεται από το δάσος Ebo του Καμερούν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση και μάλιστα αποτελεί την πρώτη προσθήκη στον κατάλογο με τα νέα είδη για το 2022 που εντοπίστηκαν στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους στο Κιου. Το Uvariopsis dicaprio έχει γυαλιστερά, κιτρινοπράσινα άνθη σύμφωνα με τους επιστήμονες θεωρείται μέλος της οικογένειας ylang ylang.

«Εκτιμήσαμε πολύ την υποστήριξη που μάς προσέφερε ο Λεονάρντο (Ντι Κάπριο) στην εκστρατεία για την προστασία του δάσους Ebo πέρυσι, γι’ αυτό μάς φάνηκε σωστό να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, δίνοντας το όνομά του σε ένα είδος μοναδικό σε αυτό το δάσος», δήλωσε ο επιστήμονας στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Κιου, Martin Cheek στο περιοδικό PeerJ. «Το Uvariopsis dicaprio είναι ένα απειλούμενο είδος ακριβώς επειδή κατοικεί σε έναν απροστάτευτο δασικό βιότοπο, ο οποίος είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους, όπως η υλοτομία και η εξόρυξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεονάρντο Ντι Κάπριο: Επιστήμονες έδωσαν το όνομά του σε ένα νέο είδος τροπικού δέντρου12.09.2018

Σύμφωνα με το ΒΒC, την περασμένη χρονιά οι επιστήμονες του Κιου ονόμασαν επίσημα περισσότερα από 200 φυτά και μύκητες. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά έχουν ήδη εξαφανιστεί ή απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών ή των καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: cnn.com

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b