MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Eyes of Light: Ένα δωρεάν εργαστήριο θεραπευτικής φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο μέσω της τέχνης

Photo by Christian Wiediger on Unsplash
Photo by Christian Wiediger on Unsplash
Monopoli Team

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light, που έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο μέσω της τέχνης, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο θεραπευτικής φωτογραφίας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αυξήσει την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία, και να εκτονώσει το στρες και τα δυσάρεστα συναισθήματα. Επιπλέον, μέσα από τη σύνδεση μεταξύ των μελών της ομάδας, στοχεύει να καλλιεργήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, ενισχύοντας, με αυτό τον τρόπο, την ψυχολογική άμυνα έναντι των προκλήσεων του καρκίνου.

Πραγματοποιείται σε 11 εβδομαδιαίες συναντήσεις μέσω της εφαρμογής Zoom και χρησιμοποιείται η εκπαιδευτική πλατφόρμα Google Classroom για ανακοινώσεις και υποβολή των φωτογραφιών. Ανάμεσα στις συναντήσεις, οι συμμετέχοντες κάνουν διάφορες φωτογραφικές εργασίες και έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους (εφόσον το επιθυμούν) μέσω μιας κλειστής ομάδας.

Μαρία Π. και Μαίρη Ι., συμμετέχουσες προηγούμενων εργαστηρίων του Eyes of Light

Credits φωτογραφιών: Μαρία Π. και Μαίρη Ι., συμμετέχουσες προηγούμενων εργαστηρίων του Eyes of Light

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα από όλη την Ελλάδα με πρόσφατη εμπειρία καρκίνου, και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία.

Πρόκειται για μια νέα δράση που αποτελεί μέρος του ερευνητικού έργου του Eyes of Light με τίτλο “Τέχνη στην Υγεία: Σύγχρονη εικαστική δημιουργία με κοινωνικό προσανατολισμό και συμμετοχικές καλλιτεχνικές πρακτικές προς όφελος των ασθενών” και πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Δηλώστε ενδιαφέρον για συμμετοχή εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια του Eyes of Light εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚιάνου Ριβς: Δώρισε το 70% του μισθού του από το Matrix στην έρευνα για τη λευχαιμία12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη: 10 Ιανουαρίου 2022
Λήξη: 28 Μαρτίου 2022
Κάθε Δευτέρα 18.00 – 20.00
Εξ αποστάσεως – Διαδικτυακό

Δηλώστε ενδιαφέρον για συμμετοχή:
https://www.eyesoflight.gr/form1/

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b