MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κιάνου Ριβς: Δώρισε το 70% του μισθού του από το Matrix στην έρευνα για τη λευχαιμία

Ο Κιάνου Ριβς αποφάσισε να δωρίσει το 70% του μισθού του από το Matrix στην έρευνα για τη θεραπεία της λευχαιμίας -και αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος που συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Monopoli Team

Ο Κιάνου Ριβς μάς έχει δώσει αμέτρητες φορές λόγους για να τον συμπαθήσουμε. Από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο του “καλού παιδιού” του Χόλιγουντ -τίτλο που επιβεβαιώνει συχνά, είτε όταν πηγαίνει με τη μητέρα του στα Όσκαρ, είτε όταν δωρίζει ρολόγια Ρόλεξ στους κασκαντέρ του, είτε όταν δημοπρατεί ένα Zoom μαζί του για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τώρα, ο Ριβς κάνει για ακόμη μια φορά τον γύρο του διαδικτύου, αφού έγινε γνωστό ότι έχει δωρίσει το 70% του μισθού του από την πρώτη ταινία Matrix στην έρευνα για τη θεραπεία της λευχαιμίας. Πρόκειται για ένα ποσό που ξεπερνά τα 31 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ο Ριβς είχε βγάλει 45 εκατομμυρια δολάρια από το blockbuster του 1999, αλλά αποφάσισε να δώσει το 70% για αυτόν τον πολύ σημαντικό σκοπό.

Η αφορμή πίσω από την απόφασή του να δωρίσει το μεγάλο αυτό ποσό

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εμβληματικής ταινίας του 1999, η αδερφή του ηθοποιού, Κιμ, πάλευε με την ασθένεια.

«Εκείνη ήταν πάντα δίπλα μου, οπότε κι εγώ θα είμαι πάντα δίπλα της», είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα The Sun.

Λέγεται ότι ο Ριβς έδωσε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια για την θεραπεία της -ένα ποσό που όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να διαθέσει ένας μέσος ασθενής.

Έτσι, ακόμα κι όταν η αδερφή του έγινε καλά, ο Ριβς συνέχισε το φιλανθρωπικό του έργο, και έτσι ήδη από τις αρχές του 2000 είχε ανοίξει έναν ιδιωτικό λογαριασμό για την έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου.

Μάλιστα, έχει ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό οργανισμό στήριξης ανθρώπων με καρκίνο, στο οποίο όμως δεν έχει δώσει το όνομά του, θέλοντας να κρατήσει χαμηλό προφίλ.

Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε η τελευταία ταινία Matrix -που βέβαια δεν πήγε τόσο καλά όσο οι συντελεστές περίμεναν στο box office. Το promo για την ταινία όμως έγινε αφορμή να θυμηθούμε μερικούς από τους λόγους που ο Κιάνου Ριβς θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Και η συμβολή του στον αγώνα κατά του καρκίνου είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5+1 fan theories για την τριλογία του Matrix που ίσως σας βάλουν σε σκέψεις12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b