MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη και online: 15 προτάσεις για την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου

Μια ανάσα πριν τον ερχομό του νέου έτους και εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις με εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη ή το διαδίκτυο την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

France Now!: Αφιέρωμα στον σύγχρονο γαλλικό κινηματογράφο στο BIOS
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. France Now!: Αφιέρωμα στον σύγχρονο γαλλικό κινηματογράφο στο BIOS

Το Bios, σε συνεργασία με την KinoAthens διοργανώνουν κάθε Πέμπτη του Δεκέμβρη ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο Γαλλικό κινηματογράφο. Οι ταινίες του αφιερώματος, εκτός από την ενδοσκόπηση στην γαλλική πραγματικότητα, δείχνουν ότι νέοι και νέες δημιουργοί τολμούν να ξεπεράσουν παλιότερες μοντερνιστικές συμβάσεις, να πειραματιστούν με τα κινηματογραφικά είδη και τη φόρμα, και να αναπτύξουν νέες μορφές αφήγησης, εφαρμόζοντας εμπειρικές μεθόδους των ζωντανών τεχνών (σύγχρονος χορός, περφόρμανς) σε μια ανανεωμένη μορφή εικαστικής ή παραστατικής δημιουργίας. Πέμπτη 30/12, «Le Choc Du Futur» («Το Σοκ του Μέλλοντος») του Marc Collin. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει πάρτι με DJ Set από την Marilena Orfanou (Loo) στο Bios Roof.
Πέμπτη 30/12, 21:00
Είσοδος Δωρεάν | Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 2103425335.
BIOS exploring urban culture, Πειραιώς 84, Αθήνα | Τηλ. +30.2103425335 , email:[email protected].

2. Online Φεστιβάλ Italy On Stage: Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα με καλό ιταλικό κινηματογράφο

Το Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του ItalyOnStage περιλαμβάνει επιλεγμένες από την πρόσφατη Ιταλική παραγωγή με πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο γνωστούς Ιταλούς ηθοποιούς. Συνδετικό κρίκο των ταινιών αποτελούν οι οικογενειακοί δεσμοί: στο «Ήρεμο Χάος» πρωταγωνιστής είναι ένας πατέρας αντιμέτωπος με το πένθος∙ «Και οι τελευταίοι έσονται…τελευταίοι» μιλάει για την χαρά του να είναι κανείς γονιός αλλά και για το βάρος των ευθυνών∙ το «Σχεδόν Χριστούγεννα» περιγράφει την δύσκολη σχέση μεταξύ αδελφών∙ στο Δέκα μέρες χωρίς τη μαμά ένας πατέρας μένει για πρώτη φορά μόνος του με τα παιδιά του∙ τέλος, οι ταινίες «Τα αρπακτικά» και «Μάρτιν Ίντεν» μιλούν (και) για τις ενίοτε υπερβολικές προσδοκίες των γονιών για τα παιδιά τους. Το Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα συμπληρώνουν πέντε ταινίες μικρού μήκους επιλεγμένες από την περσινή Ιταλική παραγωγή.
Δωρεάν 
Παρακολουθήστε τις ταινίες εδώ

3. «Winona»: Η ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη διαθέσιμη online

Η ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) «Winona», συνεχίζει το ταξίδι της. Από σήμερα προβάλλεται online στην πλατφόρμα VoD της Videorama και στην streaming υπηρεσία της Viva. Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία έρημη, όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες γελούν, παίζουν στην άμμο, κολυμπούν, φαντασιώνονται και απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Η μέρα κυλάει με ανόητα παιχνίδια, τραγούδι και χορό. Σημεία στίξης στο γέλιο τους, τα δάκρυα. Τα δάκρυα τα σκουπίζουν οι φανταστικές τους διηγήσεις. Μέχρι που η μέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετίσουν την παραλία τους.
Viva.gr: Εισιτήριο: 3.90€ | Παρακολουθήστε την ταινία εδώ
Videorama: Τιμή ενοικίασης: 3.90€ | Παρακολουθήστε την ταινία εδώ

4. Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό: Η ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου διαθέσιμη online

H ταινία  του Γιώργου Γεωργόπουλου «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό», από σήμερα προβάλλεται στην πλατφόρμα VoD της Videorama και στην streaming υπηρεσία της Viva. Η ταινία του Γ.Γεωργόπουλου, πιο επίκαιρη από ποτέ, και υπό μία έννοια προφητική, είναι μια μαύρη κωμωδία με θέμα έναν θανατηφόρο ιό που γρήγορα λαμβάνει  διαστάσεις στην χώρα μας. Πρωταγωνιστεί ο Όμηρος Πουλάκης στον ρόλο του  Άρη, ενός πετυχημένου στελέχους μιας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά  όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του, του μετέδωσε τον ιό αρχικά…
Viva.gr: Εισιτήριο: 3.90€ | Παρακολουθήστε την ταινία εδώ
Videorama: Τιμή ενοικίασης: Από 1.90€ | Παρακολουθήστε την ταινία εδώ

5. Γιορτές με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

«Goads» της Ίριδας Μπαγλανέα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες νέων σκηνοθετών μας ταξιδεύουν στο folk horror της ελληνικής επαρχίας,  μας αποκαλύπτουν την άτεγκτη, ταξική κοινωνία των μελισσών και των κηφήνων, φωτίζουν τα τραύματα των παιδιών και τα λάθη των γονιών, εικονοποιούν ρεμπέτικα τραγούδια της φυλακής και παρουσιάζουν με χιούμορ σουρεάλ καταστάσεις. Από τις  23/12 και όλη την εβδομάδα των Χριστουγέννων, σειρά έχουν οι ταινίες «Goads» (15′) της Ίριδας Μπαγλανέα  στην απογευματινή προβολή, και «Τοπίο με καλυβα και δάσος»  (3′) του Ηλία Δ.Δούλη στην βραδινή προβολή.
23-30 Δεκεμβρίου 2021
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

6. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ11 Κριτικοί κινηματογράφου ψηφίζουν τις καλύτερες ταινίες του 202112.09.2018

7. «Φθορά και Αναγέννηση»: Έκθεση της Σοφιάννας Αγγελοπούλου και του Γιώργου Καραχάλιου στο Επιγραφικό Μουσείο

Η έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν το  καλλιτεχνικό σύμπαν δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Ένα σύμπαν δευτερεύον, αλλά παράλληλα κυρίαρχο στη ζωή των δύο καλλιτεχνών. Η Σοφιάννα Αγγελοπούλου φωτογραφίζει από παιδί. Η “φθορά-παρακμή“, το θέμα της 23ης φωτογραφικής της έκθεσης, μας περικυκλώνει, μας εγκλωβίζει, μας καθηλώνει, αλλά ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα για δημιουργία και ανανέωση,  για νέα φτερουγίσματα ψυχής, μέσα από έντονες αντιθέσεις. Πηγή έμπνευσης για τα  έργα του Γιώργου Καραχάλιου αποτελούν η ποίηση, η λογοτεχνία, το θέατρο, η μουσική, το έργο μεγάλων ζωγράφων, αλλά και η μυθολογία, η φύση και η φιλοσοφία.

8. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStages A/Live του Ιδρύματος Ωνάση: Πρωτοχρονιά με τους Naxatras στο Onassis YouTube Channel12.09.2018

9. Δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα στον Αθήνα 9.84

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net, προσκαλεί 10 γνωστούς ηθοποιούς σε 10 αναγνώσεις, μέσα από 10 βιβλιοπωλεία για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις. Από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι αναγνώσεις θα μεταδίδονται live από τον Αθήνα 9. 84  στις 6 το απόγευμα. Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά (Εκδόσεις Κέδρος),  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ.Κ. Άντερσεν ( Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και «Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη (Εκδόσεις Πατάκη), στο βιβλιοπωλείο «Ο Γάτος Μαουρίτσιο» (Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι, Αθήνα).
Πέμπτη 30/12, 18:00
Ακούστε live τις αναγνώσεις εδώ

10. «2021 μ.Χ: Τα δυο κούτσουρα – μια σπουδή στο λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμαντή»: Η παράσταση του Θανάση Δόβρη διαθέσιμη online από το Θέατρο Σταθμός

Η ιστοσελίδα του Θεάτρου Σταθμός επανέρχεται με μια ακόμη δωρεάν ψηφιακή δράση. Από την Παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα προβάλλει την παράσταση του Θανάση Δόβρη «2021 μ.Χ: Τα δυο κούτσουρα – μια σπουδή στο λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμαντή». Στο έργο του συγγραφέα πεθαίνουν πολλά πρόσωπα, οι αλυσιδωτοί δε ή οι ομαδικοί θάνατοι είναι ουκ ολίγοι. Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στη σχέση πεθεράς και νύφης – της γριάς Μπεκιοΐνας και της νύφης της, της γριάς Στέργαινας, που παίρνει τη «θέση» της… Ο θάνατος – και η μετάβαση σε κάτι άλλο – ως βασικό θέμα στο έργο του Παπαδιαμάντη αποδίδεται εξίσου με τη μετάβαση από έναν ορισμένο τρόπο – εκφοράς του λόγου, σκηνοθεσίας, κινηματογράφησης και χρήσης μέσων – σε έναν άλλο.
Διαθέσιμη από 24 έως 31 Δεκεμβρίου
Δωρεάν 
Δείτε την παράσταση εδώ

11. Το Chocolate Fest XMAS Edition επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Το Chocolate Fest XMAS Edition επιστρέφει για τρίτη φορά. Για 10 μέρες, από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι και φιλοξενεί την μεγαλύτερη γιορτή σοκολάτας στην Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο ζαχαροπλαστεία, εκθέτες, αγαπημένα σοκολατένια brands, pastry chefs και καλλιτέχνες της γεύσης έρχονται για να μας παρουσιάσουν τις μοναδικές γλυκές δημιουργίες τους και να μας ταξιδέψουν. Παράλληλα happenings, παγοδρόμιο και γιορτινά dj set καθώς και πολλές εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
24 Δεκεμβρίου 2021 – 2 Ιανουαρίου 2022
Ωράριο: Παρασκευή 24/12, Σάββατο 25/12, Κυριακή 26/12, από τις 11:00 – 22:00 | Δευτέρα-Πέμπτη (27-30/12) από τις 16:00 – 22:00 | Παρασκευή 31/12, από τις 11:00 – 18:00 | Σάββατο 1/1 και Κυριακή 2/1 από τις 11:00 – 22:00. 
Εισιτήριο: 3€ | Προπώληση: viva.gr
Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ., Πειραιώς και, Ερμού, Αθήνα. 

12. Ιστορίες για τα Χριστούγεννα II: Παρασυρόμαστε στη μαγεία των γιορτών μέσα από τις εορταστικές διαδικτυακές αναγνώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο αναγνώσεων με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα ακόμα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία. Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς μάς προσκαλούν να αφεθούμε ξανά στη μαγεία των γιορτών διαβάζοντας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Διαθέσιμες από 20 Δεκεμβρίου 2021 έως 10 Ιανουαρίου 2022
Απολαύστε τις αναγνώσεις εδώ

13. Δήμος Αθηναίων: Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά φέρνουν τη μαγεία των γιορτών στις αθηναϊκές πλατείες

Το πνεύμα των Χριστουγέννων επισκέπτεται όλες τις γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή, οι οποίες θα φιλοξενούν Χριστουγεννιάτικα Χωριά, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Άγιος Βασίλης και τα Ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους, από 17 Δεκεμβρίου 2021 έως 7 Ιανουαρίου 2022, στις Πλατείες Μεσολογγίου στο Παγκράτι, Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, Αθανασίου Διάκου στα Θυμαράκια στα Κάτω Πατήσια, Βικτωρίας στην Κυψέλη, Αγίου Θωμά στο Γουδή και στο Πάρκο Ναθαναήλ Αγίου Ελευθερίου, για να χαρίσουν στους μικρούς μας φίλους όμορφες στιγμές  με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γλυκό-κεράσματα, Christmas hand painting και πολλές ακόμη δράσεις για όλη την οικογένεια. Ανάμεσά τους θα κυκλοφορεί ένας πολύχρωμος θίασος από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέττες, ταχυδακτυλουργούς ενώ εκεί θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Ώρες λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών: 11.00-19.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Πληροφορίες στο www.opanda.gr
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων στο cultureisathens.gr.

14. Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στο Πεδίο του Άρεως με την Περιφέρεια Αττικής

Το Πεδίο του Άρεως ντύνεται χριστουγεννιάτικα και περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του για να το γιορτάσουν. Αυτά τα Χριστούγεννα η Περιφέρεια Αττικής έχει ετοιμάσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, δωρεάν για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

15. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Θέατρο: Πρωτότυπα γούρια και ημερολόγια για το 202212.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b