MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

6+1 πόλεις της Ευρώπης με τον πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στολισμό

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και όλες οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης έχουν στολιστεί με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο. Εμείς, επιλέξαμε 7 από αυτές οι οποίες έκαναν τη διαφορά φέτος – παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας – και σας τις παρουσιάζουμε.

Ali Pazani/Pexels
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Στρασβούργο, Γαλλία

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της γαλλικής αυτής πόλης έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να σε κάνει να νιώσεις ήρωας του πιο γιορτινού παραμυθιού. Τα φημισμένα χωριά του Κόλμαρ και τα πανέμορφα δρομάκια του Στρασβούργου σε καλούν να ζήσεις μια μοναδική χριστουγεννιάτικη…εμπειρία. Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη συνορεύει με την Γερμανία, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία, αν βρεθείτε ποτέ εκεί τις γιορτές, να περπατήσετε και στους στολισμένους δρόμους του Μπάντεν Μπάντεν.

2. Κοπεγχάγη, Δανία
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steph Fox (@stephfoxblogs)

Την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων, η θρυλική δανέζικη πόλη φοράει τα γιορτινά της και μαγεύει όλους όσους αποφάσισαν να την επισκεφτούν φέτος. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές, το φαντασμαγορικό πάρκο Tivoli και οι καλαίσθητες διακοσμήσεις της Κοπεγχάγης, την μεταμορφώνουν σε ένα από τα πιο μαγικά μέρη της Ευρώπης την περίοδο των γιορτών.

3. Ταλίν, Εσθονία

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, το μεσαιωνικό κέντρο της Παλιάς Πόλης του Ταλίν μεταμορφώνεται στον πιο παραμυθένιο, γιορτινό προορισμό. Η πλατεία του Δημαρχείου φωτίζεται με παστέλ αποχρώσεις, οι δρόμοι ομορφαίνουν με χριστουγεννιάτικα φανάρια και αποκλειστικά την περίοδο των εορτών εγκαθίσταται ένα υπαίθριο παγοδρόμιο, στο οποίο μπορούν μικροί και μεγάλοι  να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο ice skating.

4. Κολωνία, Γερμανία
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Euromaxx (@dw_euromaxx)

Η Γερμανική αυτή πόλη, εκτός του ότι φημίζεται για τους γοτθικούς, καθεδρικούς ναούς της, είναι και από τις πιο μαγικές πόλεις την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς τιμά τα έθιμα και τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της. Η απερίγραπτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Κολωνίας, σε καλεί να απολαύσεις τις γιορτές πίνοντας ζεστό, αρωματικό κρασί με θέα την θεσπέσια γιορτινή διακόσμηση.

5. Βιέννη, Αυστρία

Μια από τις βασίλισσες των Χριστουγέννων, η Βιέννη αποτελεί έναν από τους αγαπημένους χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Την περίοδο των γιορτών, η πόλη φωτίζεται με αμέτρητα φώτα και στολίδια, καθώς επίσης ανοίγει και το γνωστό παγοδρόμιο στο Rathausplatz. Μπορείτε να δοκιμάζοντας τα παραδοσιακά βιεννέζικα γλυκά απολαμβάνοντας παράλληλα την εξαιρετική αρχιτεκτονική των κτιρίων της πόλης.

6. Πράγα, Τσεχία

Η δεύτερη βασίλισσα των Χριστουγέννων, η Πράγα, είναι και αυτή από τις πρώτες πόλεις στη λίστα με τους γιορτινές εξορμήσεις. Η γοτθική αρχιτεκτονική της σε συνδυασμό με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, δημιουργεί ένα παραμυθένιο τοπίο που αναμφισβήτητα θα γοητεύσει κάθε επισκέπτη.

7. Μπριζ, Βέλγιο

Μπορεί το Μπριζ να είναι μια μικρή πόλη του Βελγίου, σας βεβαιώνουμε όμως διαθέτει ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο μεγαλείο που θα σας μείνει αξέχαστο. Τα στολισμένα κανάλια της και τα πανέμορφα σοκάκια, καθιστά το Μπριζ μια από τις πιο χαριτωμένες χριστουγεννιάτικες πόλεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Παραμονή πρωτοχρονιάς με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα12.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b