MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
18
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΒΡΑΒΕΙΑ

  24ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και 21η «Camera Zizanio»: Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων

  Μέσα σε ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της 21ης Camera Zizanio. με το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους να απονέμεται στην συγκλονιστική ταινία «Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski.

  Η ταινία «Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski από την Πολωνία τιμήθηκε συνολικά με τέσσερα βραβεία ανάμεσα τους αυτά της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους και Καλύτερης Παιδικής Ερμηνείας.
  Η ταινία «Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski από την Πολωνία τιμήθηκε συνολικά με τέσσερα βραβεία ανάμεσα τους αυτά της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους και Καλύτερης Παιδικής Ερμηνείας.
  Monopoli Team

  Καθώς η 1η εβδομάδα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και της 21ης Camera Zizanio ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η διοργάνωση μεταφέρεται πλέον, έως τις 12 Δεκεμβρίου, από τις αίθουσες προβολών στην ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλίας, στον Πύργο, οι νικητές των βραβείων του φετινού φεστιβάλ.

  Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων του 24ου ΔΦΚ Ολυμπίας

  Μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων αναδείχθηκε η ταινία «Ποτέ δεν κλαίω» («Jak najdalej stad») του Piotr Domalewski από την Πολωνία, η οποία τιμήθηκε συνολικά με τέσσερα βραβεία ανάμεσα τους αυτά της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους και Καλύτερης Παιδικής Ερμηνείας (Zofia Stafiej) από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή. To φιλμ  επικεντρώνεται γύρω από τη 17χρονή Ola, η οποία ταξιδεύει από την Πολωνία στην Ιρλανδία με σκοπό να επαναπατρίσει τη σωρό του αποξενωμένου πατέρα της.

  Και τα τέσσερα βραβεία παρέλαβε η νεαρή πρωταγωνίστρια Zofia Stafiej, η οποία δήλωσε κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της, μεταξύ άλλων, ότι στο Φεστιβάλ Ολυμπίας «όλοι μπορούν να αισθάνονται ίσοι και σαν στο σπίτι τους».

  Η Zofia Stafiej, η οποία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ερμηνείας για τη συμμετοχή της στην ταινία «στην ταινία Ποτέ δεν κλαίω».

  Ανάμεσα στους νικητές της βραδιάς συγκαταλέγονται, επίσης, η Ana Laura Calderón, η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας σε ταινία μεγάλου μήκους για την «Καρδιά του Μεσκίτ», ο Τζόναθαν Λεμάιρ με το Βραβείο Σεναρίου σε ταινία μεγάλου μήκους για την «Ταραχή» και ο Αρίφ Σάικχ για την ερμηνεία του στην ταινία «Δύο φίλοι» / «Two Friends». Επιπλέον, στην ταινία «Πεντόβολα» του Ankit Kothari και «Σαντιάγο» του Andrey Koulev απονεμήθηκαν τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας και Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων αντίστοιχα.

  Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Kids & Docs δόθηκε στο ντοκιμαντέρ παρατήρησης «Σχολείο Ελπίδας» («School of Hope») του Mohamed El Aboudi. Παράλληλα, τη σημαντική αυτή βραδιά απονεμήθηκαν και τα βραβεία της 21ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Camera Zizanio», κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν 215 ταινίες από 54 χώρες.

  Ο Αρίφ Σάικχ βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στην ταινία «Δύο φίλοι» / «Two Friends»

  Λίγα λόγια για την εκδήλωση

  Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ένα εξαιρετικά αισιόδοξο κλίμα και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού όπως τόνισε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στην εναρκτήρια βίντεο-ομιλία του, η φετινή διοργάνωση έγινε «με μεγάλη επιτυχία παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας». 

  Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλίας, στον Πύργο, βρίσκονταν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους νεαροί εκκολαπτόμενοι κινηματογραφιστές και ηθοποιοί που συμμετείχαν στο 24ο Φεστιβάλ Ολυμπίας και στην 21η «Camera Zizanio», μέλη των κριτικών επιτροπών, καλλιτέχνες, πολιτικοί και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

  Το «παρών» δήλωσαν και ο ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Παντελής Παντελόγλου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σπύρου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος έκλεισε με την ομιλία του την εκδήλωση.

  Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής

  Ακολουθούν τα βραβεία του 24ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 21ης «Camera Zizanio»:

  Διεθνής Κριτική Επιτροπή

  Κείμενο διακήρυξης

  Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής έχουν εντυπωσιαστεί από τη γενική ποιότητα των επιλογών του Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει πολλές νέες ανακαλύψεις. Θέλουμε να συγχαρούμε τους κινηματογραφιστές, τους ηθοποιούς και τα συνεργεία τους. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Φεστιβάλ και τους πολλούς υπέροχους και εξαιρετικά προικισμένους εθελοντές για τη γενναιόδωρη φιλοξενία τους και την αδιάκοπη βοήθεια ώστε να γίνει η δουλειά μας εύκολη και η διαμονή μας ευχάριστη μέσα σε αυτούς τους απίθανους καιρούς. Ζήτω το Φεστιβάλ Ολυμπίας!

  Τα Βραβεία

  Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους | «Ποτέ δεν κλαίω» / «Jak najdalej stad», Piotr Domalewski, Πολωνία, 100’, 2020

  Το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους απονέμεται σε μια ταινία με εξαιρετικό σενάριο, ερμηνείες και εκτέλεση. Μια ταινία που φωτίζει ένα διασυνοριακό οικογενειακό δράμα και την ανθεκτικότητα και ευρηματικότητα της πρωταγωνίστριάς μας.

  Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας | «Πεντόβολα» / «Five Pebbles», Ankit Kothari, Ινδία, 14’, 2020

  Το βραβείο πηγαίνει σε μία ταινία που δεν αρκεί να τη δεις με τα μάτια, πρέπει να την γευτείς και με τη γλώσσα. Η πιο γευστική και η πιο εκθαμβωτική εικόνα του φετινού προγράμματος ήταν αυτή μιας γρανίτας, που αποτελούσε μεταφορά της αγνής και απλής χαράς. Με εικαστική ευφράδεια, αυτή η ταινία μιλάει για μια φιλία τόσο δυνατή που μοιράζεται τα πάντα, από παπούτσια μέχρι βότσαλα.

  Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου | «Σαντιάγο» / «Santiago», Andrey Koulev, Βουλγαρία, 2021

  Η ταινία είναι μια εξαιρετικά δημιουργική διασκευή ενός κλασικού λογοτεχνικού έργου, που τοποθετεί τη δράση στην Αρκτική και χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη animation. Η φιλία ανάμεσα σ’ ένα παιδί κι έναν ηλικιωμένο άνδρα εκτίθεται αναλυτικά σ’ αυτή την ταινία, που είναι αρκετά προσιτή στο παιδικό κοινό.

  Βραβείο Σκηνοθεσίας σε Ταινία Μεγάλου Μήκους

  Στην Ana Laura Calderón για την ταινία «Η καρδιά του Μεσκίτ» / «Mezquite´s Heart», Μεξικό, 2019. Αυτή η σκηνοθέτρια μας προσκαλεί με μαεστρία στον ονειρικό κόσμο ενός γηγενούς κοριτσιού του βόρειου Μεξικού με καθηλωτικές εικόνες και ήχους.

  Βραβείο Σεναρίου σε Ταινία Μεγάλου Μήκους

  Στον Τζόναθαν Λεμάιρ για την ταινία Μεγάλου Μήκους «Ταραχή» / «Noise»,  Neegan Trudel, Καναδάς, 2019. Σ’ αυτή την ιστορία, ένα νεαρό κορίτσι παλεύει ενάντια στο πεπρωμένο της. Η ιστορία μάς κρατά διαρκώς κοντά στην πρωταγωνίστρια με ζωηρούς διαλόγους. Παρά τις δυσκολίες της ζωής, η ιστορία μας αφήνει μια ελπίδα για να στηριχτούμε. Ένα κορίτσι με τη δύναμη της Έμιλι αξίζει μια αξιοπρεπή ζωή και η ιστορία μάς πείθει ότι γι’ αυτό θα παλέψει.

  Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ερμηνείας

  Στον Αρίφ Σάικχ για την ερμηνεία του στην ταινία «Δύο φίλοι» / «Two Friends»,  Prasun Chatterjee.

  Ινδία, 2021. Την Κριτική Επιτροπή έπεισε η ερμηνεία ενός νεαρού ηθοποιού που κατάφερε να αποδώσει τόσο τη χαρά της ζωής όσο και τον πόνο του θανάτου και της απώλειας. Μέσα από την περίτεχνη κινηματογράφηση, ο νεαρός ηθοποιός μοιράζεται τη χαρά της νιότης και τη γοητεία της απλής ζωής στην ύπαιθρο. Αλλά σε στιγμές μεγάλης θλίψης, η σιωπή του λέει περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να πει με λέξεις.

  Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ερμηνείας

  Στην Zofia Stafiej στην ταινία «Ποτέ δεν κλαίω» / «I Never Cry»,  Piotr Domalewski, Πολωνία-Ιρλανδία, 2020

  Είναι πονηρή, είναι ζόρικη, αλλά είναι και ευάλωτη. Η καρδιά της είναι γεμάτη με θυμό, αλλά και με αγάπη κι ενσυναίσθηση. Η Ζόφια Στάφιεζ ενσαρκώνει επιτυχημένα σε δύο γλώσσες μια νεαρή κοπέλα, σ’ ένα ταξίδι πολλαπλών ανακαλύψεων.

  «Santiago»

  Διεθνής Κριτική Επιτροπή Kids & Docs (Τμήμα Ντοκιμαντέρ)

  Κείμενο διακήρυξης

  Ως κριτική επιτροπή του τμήματος Kids &Docs του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας, είδαμε ντοκιμαντέρ με δυνατούς χαρακτήρες με τους οποίους μπορεί κάνεις να ταυτιστεί. Τόσο ντοκιμαντέρ που απευθύνονταν σε παιδιά και νέους όσο και ντοκιμαντέρ που τα αφορούσαν. Το πρόγραμμα με τόλμη εστίασε σε κοινωνικά ζητήματα που έδωσαν αφορμή για μακρές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ταινίες με κινηματογραφική αισθητική όχι μόνο για νέους αλλά και για το ευρύ κοινό. Για τις βραβεύσεις ωστόσο, εστιάσαμε σε εξαιρετικά ντοκιμαντέρ που θα μπορούσαν να έχουν απήχηση σε νεανικό κοινό.

  Τα Βραβεία

  Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους | «Σχολείο Ελπίδας» / «School of Hope», Mohamed El Aboudi, Finland-France-Morocco-USA, 2020.

  Το βραβείο απονέμεται σε ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ παρατήρησης, επειδή δείχνει τη σημασία της εκπαίδευσης και τους αφοσιωμένους δασκάλους και μαθητές, μέσα σ’ ένα σκληρό περιβάλλον, που επηρεάζεται έντονα από την κλιματική αλλαγή.

  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού & Μεσαίου Μήκους | «Σκυλιά της ερήμου» / «Desert Dogs», Samuel Morris, Switzerland, 20′, 2020

  Για τους ζωηρούς και ισχυρούς πρωταγωνιστές που διερευνούν την ταυτότητά τους μεταξύ παράδοσης και ανεξαρτησίας, όπου το σκέιτμπορντ μετατρέπεται σε έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης.

  Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους | «Αγαπητά Παιδιά του Μέλλοντος» / «Dear Future Children», Franz Böhm, Germany-United Kingdom-Austria, 2021

  Με τον ισορροπημένο και ακριβή ρυθμό της ταινίας, βλέπουμε από μέσα τον νεανικό ακτιβισμό σε τρία διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπου τρεις νεαρές γυναίκες παλεύουν για τη δημοκρατία, το περιβάλλον και την κοινωνική δικαιοσύνη εκεί όπου ζουν.

  Εύφημη μνεία

  «Girlhood»: Η ταινία δείχνει τη σημασία της φιλίας που βοηθά στο ξεπέρασμα της απομόνωσης και των ανασφαλειών που επιβάλλουν τα στερεότυπα. Μια ταινία που δίνει μια προσιτή εικόνα για το τι σημαίνει να είσαι κορίτσι σήμερα, με σκηνοθέτριες τις Βάνια Τέρνερ και Μαρία Σιδηροπούλου.

  Εύφημη μνεία

  «Μη διστάσεις να έρθεις επίσκεψη, μαμά» / «Don’t Hesitate to Come for a Visit Mom», της Άννα Αρτεμίγιεβα για τον απλό, πυκνό και προσωπικό τρόπο που δείχνει την οικογενειακή σχέση και επικοινωνία, όταν η απόσταση είναι ένα εμπόδιο.

  Εύφημη μνεία

  «Άγια / Aya», του Σιμόν Κουλιμπαλί Ζιλάρ για την παρουσίαση ενός φανταστικού χαρακτήρα σε μια υπαρκτή νησιωτική κοινότητα που βρίσκεται υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής και για τον μοναδικό τρόπο διερεύνησης των ορίων μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας.

  «Ταραχή»

  Βραβεία Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Νέων
  • Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας | «Στις μαύρες μου» /« Blue», Megan Devaney, Ιρλανδία, 2020
  • Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου | «Μαύρη τσουλήθρα» / «Black Slide» , Uri Lotan, Ισραήλ, 2021

  Βραβεία Κριτικών Επιτροπών των Παιδιών (ηλικίας έως 12 ετών)
  • Καλύτερη ταινία μικρού μήκους animation | «Πτήση» / «Fly», Carlos Gómez-Mira Sagrado , Ισπανία, 2020
  • Καλύτερη ταινία  μικρού μήκους μυθοπλασίας | «Χορωδία Ελκήθρων» / «The Kicksled Choir», Torfinn Iversen, Νορβηγία, 2020
  • Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους | «Spaceboy», Olivier Pairoux, Βέλγιο, 2020
  • Καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ μικρού/μεσαίου μήκους | «Ιβ» / «Eve», Lucy  Jane & Joya  Berrow, Ηνωμένο Βασίλειο,2020
  • Καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους | «Παιδικό πρωτάθλημα» / «Kids Cup», Bortebane Line Hatland,Νορβηγία, 2021

  Βραβεία Κριτικών Επιτροπών των Παιδιών (ηλικίας 13 ετών και άνω)
  • Καλύτερη ταινία μικρού μήκους animation | «Τα δάκρυα του Σηκουάνα» / «The Seine’s tears» ,Yanis Belaid, Eliott Benard, Nicolas Mayeur, Etienne Moulin, Hadrien Pinot, Lisa Vicente, Philippine Singer, Alice Letailleur, Γαλλία, 2021.
  • Καλύτερη ταινία  μικρού μήκους μυθοπλασίας | «Όπως τους ήξερα» / «Like the Ones I Used to Know», Annie St-Pierre, Καναδάς, 2021
  • Καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους | «Αγαπητέ κε Φίρερ» / «Dear mr. Führer», Christian Lerch , Γερμανία, 2021
  • Καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ μικρού/μεσαίου μήκους | «Ο θείος Τούντορ» / «My Uncle Tudor»,  Olga Lucovnicova, Βέλγιο-Πορτογαλία-Ουγγαρία-Μολδαβία, 2020
  • Καλύτερη ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους | «US Kids», Kim A. Snyder, ΗΠΑ, 2020

  «Η Καρδιά του Μεσκίτ»

  Ειδικά Βραβεία

  Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»

  «Γείτονες» / «Neighbours», Mano Khalil, Ελβετία, Συρία, Κατάρ, 125′, 2021

  Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)

  «Ποτέ δεν κλαίω» / «I never cry», Piotr Domalewski, Πολωνία, 100’, 2020

  Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ)

  «Ποτέ δεν κλαίω» / «I never cry», Piotr Domalewski, Πολωνία, 100’, 2020

  Βραβείο Διεθνούς Κέντρου Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (CIFEJ)

  «Ένα σχολείο στο Cerro Hueso» / «A school in Cerro Hueso», Betania Cappato, Αργεντινή, 70’, 2021

  Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου ECFA

  Ταινία Μεγάλου Μήκους: «Space boy», Olivier Pairoux, Βέλγιο, 97’, 2021
  Ταινία Μικρού Μήκους: «Εγώ, η Γιούλια» / «I, Julia», Arvin Kananian, Σουηδία, 15′, 2020
  Ντοκιμαντέρ: «Μια νιότη» / «A Youth», Giorgio Bosisio, Ιταλία, 2020

  Βραβείο “#ThisisEU – Ευρωπαϊκές Αξίες της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

  «Γείτονες» / «Neighbours», Mano Khalil, Ελβετία, 2021

  «Γείτονες»

  21η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοκαουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio

  Τα Βραβεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος

  Οι επιτροπές της Camera Zizanio λειτούργησαν φέτος διαδικτυακά. Μέλη τους ήταν παιδιά από την περιοχή μας αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Για 10 μέρες έβλεπαν ταινίες φτιαγμένες από συνομηλίκους τους και συζητούσαν με αφορμή αυτές μέσω τηλεδιασκέψεων. Τελικά ξεχώρισαν αυτές που κατά την κρίση τους παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη ποιότητα στη μορφή και το περιεχόμενο.

  Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών
  • Α’ Βραβείο: «Γενέθλια χωρίς», Κινηματογραφικό Εργαστήρι 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών
  • Β’ Βραβείο: «Μίλα μου», Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου Δράμας
  • Γ’ Βραβείο: «Η απίστευτη ιστορία του Αγένιου Μπεκγουά», Παναγιώτης Μπόμπορης και «Η Πολυκατοικία. Μία νύχτα… μα ποια νύχτα»;, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού

  Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών
  • Α’ Βραβείο: «Να με κοιτάς στα μάτια», Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου
  • Β’ Βραβείο: «Devised space 2020», Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα
  • Γ’ Βραβείο: «Τηλεόραση αγάπη μου», 1ο Γυμνάσιο Βόλου, θεατρική – κινηματογραφική ομάδα

  Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών
  • Α’ Βραβείο: «Μάσκα να βάλεις» / «Put your mask on!», 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου
   [Tο ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε 2 από τους συντελεστές της ταινίας].
  • Β’ Βραβείο: «To Δάσος», Γιάννης Ακριβόπουλος
  • Γ’ Βραβείο: «Mην πεις ποτέ σου “είναι αργά”», Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων

  [Η Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου προσφέρει μια πλήρη υποτροφία σε έναν από τους συντελεστές των ταινιών].

  «Εγώ, η Γιούλια»

  Ειδικά βραβεία
  • Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα  – Απονέμεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο: 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου
  • Βραβείο Συνήγορου του Πολίτη – Ταινίες που ξεχωρίζουν για την κοινωνική τους ευαισθησία: «Να με κοιτάς στα μάτια», Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου και «Με ακούτε;», Κινηματογραφική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Aγ. Ιωάννη Ρέντη
  • Βραβείο Νίκου Καβουκίδη: «Επιτραπέζιο χάσμα», Ηλίας Μαθιουδάκης

  Τα Βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος
  • Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών: «Αυλή Σχολείου», Ha Yeon Lee, N. Koρέα
  • Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών: «Μια Ιστορία στην Άκρη του Δρόμου», Kamo Nattapol Komalarajun, Ταϊλάνδη
  • Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών: «Mαμά, είμαι ένα αδέσποτο πουλί», Ting Su, Κίνα

  Τα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Διαγωνιστικού Τμήματος

  Κατηγορία Α’ – Ταινίες παιδιών έως 12 ετών
  • Α’ Βραβείο: «Το νησί χωρίς όνομα»,Camera Etc, Βέλγιο
  • Β’ Βραβείο: «SOLItudini», I.C.70 Marino-Santa Rosa, Ιταλία και Magic House, Children’s Art Centre, Toon Club India, Πολωνία / Ινδία
  • Γ’ Βραβείο: «Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητα αντικείμενα», Primary School No. 90 in Poznań,Πολωνία

  Κατηγορία Β’ – Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών
  • A’ Βραβείο: «Wendigo», Max Hendrickson, Ιρλανδία και «Fomo», Kevin Meggs , Max Hendrickson, Ιρλανδία
  • Β’ Βραβείο: «Παραμορφωτικός καθρέφτης», Alisa Lander, Ρωσία
  • Γ’ Βραβείο: «H τρύπα», Piotr Kaźmierczak, Πολωνία

  Κατηγορία Γ’ – Ταινίες παιδιών από 17 έως 20 ετών
  • Α’ Βραβείο: «Πλήξη», Viktor Gelbek, Δανία
  • Β’ Βραβείο: «Eίμαι εδώ» για σένα, Sissi Carlota Ulmer, Γερμανία
  • Γ’ Βραβείο: «Η γραμμή της ζωής», Andrea Corazza, Ιταλία και «Μεγαλώνοντας», Malu de Kruijk, Lente Ljsendijk, Ολλανδία

  4th Olympia Creative Ideas Pitching Lab

  Το Olympia «Creative Ideas» Pitching Lab εντάσσεται στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ που απευθύνονται στον επαγγελματικό χώρο του κινηματογράφου. Για την ακρίβεια, στόχο έχει την ενίσχυση της παραγωγής ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Ζητούμενο είναι να παραχθούν αξιόλογες ταινίες, που θα αποφεύγουν τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας, και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ολυμπίας: Επιστρέφει σε phygital εκδοχή με εκπροσώπηση-ρεκόρ από 70 χώρες12.09.2018

  Φέτος φιλοξενήθηκαν 10 δημιουργοί από τους 38 που υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Δίνονται δύο βραβεία ύψους 3.000 ευρώ έκαστο, από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Και οι δύο ταινίες λαμβάνουν επίσης χορηγία τεχνικών υπηρεσιών από τις εταιρείες Massive Productions, STEFILM και Νεανικό Πλάνο. Τα βραβεία αποφασίστηκαν από δύο επιτροπές που όρισαν αντίστοιχα οι δύο οργανισμοί.

  • Βραβείο ΕΚΚ: «Η μέρα που γίναμε ήρωες», Ευδοξία Χασάπη
  • Βραβείο ΕΡΤ: «Love you more than peanut butter», Αριάδνη Αγγελική Ευφρονίτου Λιτού

  Περισσότερα από Cine News
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ