MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

«Αναζητώντας την Αθανασία - Η Τέχνη του Πορτραίτου στις Συλλογές του Λούβρου»: Τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας ξεδιπλώνονται σε μια έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη | Αριστερά: Πορτρέτο του Φερντινάν-Φιλίπ ντε Μπουρμπόν-Ορλεάν (1810-1842), δούκα της Ορλεάνη, βασιλικού πρίγκιπα (1842). Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ (1780-1867) | Δεξιά: Φρανσουά Μπουσέ (1703-1770): Πορτρέτο της Ζαν Αντουανέτ Λε Νορμάν ντ’ Ετιόλ, μαρκησίας ντε Πομπαντούρ (1750)
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Νέες Διαδρομές: Η νέα γενιά κινηματογραφιστών του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Κόρη κάποιου (2019)

Ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις μια νέας γενιάς κινηματογραφιστών παρουσιάζονται στον φετινό Κύκλο Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου. Με την πολυφωνία ως χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του Κύκλου, κάθε μία από τις τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν υπερασπίζεται τη δική της προσωπική και πρωτότυπη κινηματογραφική πρόταση. Οι ταινίες αντιπροσωπεύουν ανησυχίες που προσφέρουν μια ανάσα φρέσκου αέρα στην ισπανική κινηματογραφική βιομηχανία. Τετάρτη 1/12, στις 18:00 «Η Κόρη Κάποιου» (2019) και στις 19:15 «Oscuro y Lucientes» (2018).
Τετάρτη 1/12, 18:00 και 19:15
Ελεύθερη είσοδος | Απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τον COVID-19
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected]www.hau.gr.

2. CineDoc: Προβολή ταινίας για την θρυλική χορογράφο Λουίζ Λεκαβαλιέ στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το CineDoc προβάλλει την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στην Αθήνα, την ταινία «Λουίζ Λεκαβαλιέ-Εν Κινήσει» για μια χορεύτρια που δεν σταμάτησε ποτέ να δημιουργεί. Χρόνια μετά το θρυλικό χορευτικό ντουέτου της στο πλευρό του David Bowie, και την συνεργασία της με το χορευτικό συγκρότημα La La La Human Steps, παρακολουθούμε την Λουίζ Λεκαβαλιέ να δημιουργεί στο στούντιό της και να δίνει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Θεαματικές χορογραφίες, πρωτότυπες μουσικές και αποκλειστικές συνεντεύξεις συνθέτουν το πολύ προσωπικό και συγκινητικό πορτρέτο μιας ανεξάντλητης δημιουργού που βρίσκεται συνεχώς στην αναζήτηση της τελειότητας. Σκηνοθεσία:  Raymond St-Jean.
Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, 20:00
Εισιτήριο: 6€ κανονικό / 3€ μειωμένο | Προπώληση: viva.gr.
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος,  Σίνα 31, Αθήνα.  T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

3. Φεστιβάλ Ολυμπίας: Επιστρέφει σε phygital εκδοχή με εκπροσώπηση-ρεκόρ από 70 χώρες

Το φεστιβάλ Ολυμπίας, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, επιστρέφει στον φυσικό του χώρο: τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Ταινίες θα προβληθούν συνολικά σε 12 αίθουσες, αφού παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προβολές σε Πάτρα, Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λεχαινά, Γαστούνη και Ζαχάρω. Αμέσως μετά οι δραστηριότητες του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr. Η φετινή διοργάνωση αποτελείται από 3+1 πυλώνες: 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, 21η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, School Cinema – δράσεις κινηματογραφικής εκπαίδευσης και Δράσεις για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης.
27 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

4. 12ο Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το 12ο Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου αποκτά υβριδική μορφή και επιστρέφει στην Αθήνα (25-29/11) αλλά και διαδικτυακά (27/11-5/12) σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσει ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που καταγράφουν, αναδεικνύουν, σχολιάζουν και συσχετίζονται με την ανθρώπινη εμπειρία στις κοινωνικές, πολιτισμικές αλλά και πιο ενδόμυχες εκφράσεις της. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.
25 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2021
Εισιτήρια σε φυσικό χώρο: Γενική Είσοδος 4 ευρώ. Φοιτητές, Άνεργοι: 2 ευρώ | Online Προβολές: Ανά προβολή: 3 ευρώ. Πακέτο Online Προβολών : 30 ευρώ.
Για αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και περισσότερες πληροφορίες εδώ

5. 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: « Μαραθώνιος Ταινιών» στην Καλλιθέα με ελεύθερη είσοδο

«Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί 24 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις ταινίες όπως κωμωδίες, αισθηματικές, περιπέτειες, αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας υπάρχουν τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) καθώς και πειραματικές.
24 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2021
Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ.
Ενημέρωση για τις ταινίες, το πρόγραμμα και τις περιλήψεις εδώ. | Είσοδος δωρεάν.
Δημοτικός Κινηματογράφος Καλλιθέας «Καλυψώ», Γρηγ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς. | Τηλέφωνο: 21 0951 0909

6. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Wall: Η ιστορία πίσω από το θρυλικό άλμπουμ των Pink Floyd, που άλλαξε την ιστορία της μουσικής12.09.2018

7. «Αναζητώντας την Αθανασία – Η Τέχνη του Πορτραίτου στις Συλλογές του Λούβρου»: Τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας ξεδιπλώνονται σε μια έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη

Η έκθεση «Αναζητώντας την Αθανασία – Η Τέχνη του Πορτραίτου στις Συλλογές του Λούβρου», ανοίγει τις πύλες της νέας αίθουσας περιοδικών εκθέσεων «Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός» της Εθνικής Πινακοθήκης. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιλογή πολύτιμων έργων από το Μουσείο του Λούβρου. Ζωγραφικά, γλυπτά και πολύτιμα αντικείμενα, που χρονολογούνται από την περίοδο του πολιτισμού της Μεσοποταμίας έως τα χρόνια του Ομήρου και του Μεγαλέξανδρου και από τον Μεσαίωνα έως τον Διαφωτισμό μέχρι και τον 19ο αιώνα, καθώς και μεγάλοι δημιουργοί της τέχνης όπως οι Βελάσκεθ, Ρέμπραντ, Βερονέζε, Γκόγια, Ρέινολτς, Νταβίντ, Ντελακρουά, παρουσιάζονται στην υπόγεια αίθουσα, έκτασης 2.000 τμ της Νέας Εθνικής Πινακοθήκης.
Διάρκεια έκθεσης: 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 28 Μαρτίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Δευτέρα: 10.00-18.00, Τετάρτη: 10.00-21.00
Είσοδος: 10 €, μειωμένο 5 €. | Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλ. Σούτζου, Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, Αθήνα. Τηλ: 2144086201. | https://www.nationalgallery.gr/el

8. «Στο Χρώμα, Στο Χρώμα»: Έκθεση της Κατερίνας Ασλανίδου στον χώρο τέχνης Arte Visione

Ο χώρος τέχνης Arte Visione φιλοξενεί την 7η ατομική έκθεση της Κατερίνας Ασλανίδου. Η ζωγράφος παρουσιάζει έργα κολλάζ με μεικτές τεχνικές που δημιουργούν υφές και έντονα χρωματικά πεδία, αποτυπώνοντας με την προσωπική της γλώσσα και γραφή την αγάπη για τον άνθρωπο και κυρίως για τη φύση που τον περιβάλει. Τα έργα χαρακτηρίζονται από αντιθέσεις επίπεδων και καμπύλων φορμών και από τη χρήση φυσικών υλικών όπως ξερά φύλλα, άνθη, φτερά. Η ζωγράφος επιθυμεί να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις του θεατή προκειμένου να αποτυπώσει και να διαφυλάξει στη μνήμη του το περιεχόμενο της εικόνας, πέρα από το ορατό και το προφανές.
Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, 17:00 – 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 1η έως 20 Δεκεμβρίου 2021
Ωράριο λειτουργίας χώρου: Δευτέρα & Τετάρτη: 12 μ.μ. – 4 μ.μ., Τρίτη & Πέμπτη: 4:30 – 8:30 μ.μ. και Παρασκευή: 4 μ.μ. – 8 μ.μ.
Γκαλερί ArteVisione, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα. Τηλ: 21 1111 3363

9. «Ιστορίες στο κόκκινο»: Ολοκληρώνεται η έκθεση φωτογραφίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (EEMAA) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Συνέδριου AIDS, έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο INNOVATHENS: Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου. Στην έκθεση συμμετέχουν διακεκριμένοι φωτογράφοι: Αναστασία Βουτυροπούλου, Γιάννης Δρακουλίδης , Κωνσταντίνος Πίττας , Σπύρος Στάβερης , Κωστής Φωκάς.
Τετάρτη 1/12, 18:00 – 20:30
INNOVATHENS: Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Αναζητώντας την αθανασία»: Πρόσωπα της εξουσίας και της τέχνης από το Λούβρο στην Εθνική Πινακοθήκη12.09.2018

10. «Ο Αυστριακός Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση»: Εκδήλωση στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό, το Ζωγράφειο Σχολείο και το Μουσείο Φιλελληνισμού, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ο Αυστριακός Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, στις 17:00, στο Μουσείο Φιλελληνισμού. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους: Η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, κυρία Mag. Hermine Poppeler, η Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Αυστρίας, κυρία Ασημίνα Σκόνδρα, ο Γενικός Διευθυντής του Ζωγράφειου Σχολείου, κύριος Γεώργιος Σιούλας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο.
Τετάρτη 1/12, 17:00
Δωρεάν. Για κρατήσεις θέσεων: [email protected]. Τηλ. +30.210.8094750.
Μουσείο Φιλελληνισμού, Ζησιμοπούλου 12, 11524, Αθήνα.

11. Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει: Μια φωτεινή ανάμνηση από το ΚΠΙΣΝ

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται στον πιο μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της πόλης. Τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάβουν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς. Ένα φεστιβάλ φωτός δίνει λαμπερό τόνο στο βραδινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: τρεις Φωτεινές Εγκαταστάσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών του εξωτερικού και μια ελληνική συμμετοχή μαγνητίζουν τα βλέμματα δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα που θα αποτελέσει το σκηνικό των χριστουγεννιάτικων αναμνήσεών μας. Συμμετέχουν η πολυπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα και χορωδία νέων του El Sistema Greece και οι ONIRAMA.
Τετάρτη 1/12, 19:00
Ελεύθερη είσοδος
Αγορά, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα. Εξυπηρέτηση Επισκεπτών: (+30) 216 8091000. E-mail: [email protected] | https://www.snfcc.org/

12. «HIV τότε και τώρα / I’m Positive»: Συζήτηση, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για τον HIV και την αντιμετώπιση του στίγματος

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (EEMAA) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Συνέδριου AIDS, διοργανώνει την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στις 19,30, με τίτλο «HIV τότε και τώρα / I’m Positive», σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, και η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αεροφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Θα είναι μια συζήτηση ανοιχτή για το κοινό ανάμεσα σε γιατρούς και σε άτομα που ζουν με τον HIV, που θα συντονίσει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να μιλήσουμε με απλά λόγια για τον HIV και για την αντιμετώπιση του στίγματος.
Τετάρτη 1/12, 19:30
Innovathens, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. 

13. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑF_act: Περί όχλου και άλλων δαιμονίων12.09.2018

14. Μια Βοσκοπούλα Αγάπησα: Αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί στη GNO TV

Ένα νέο οπτικοακουστικό αφήγημα βασισμένο στις αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί με τίτλο «Μια βοσκοπούλα αγάπησα»… έρχεται στην GNO TV από τις 16 Νοεμβρίου. Τον χειμώνα του 1875, o Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, γοητευμένος από την αμεσότητα και την ειλικρίνεια των ελληνικών λαϊκών ήχων. Συλλέγει και εκδίδει Τριάντα λαϊκές μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή (1876), παραδίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια για την πρόσληψη της ελληνικής λαϊκής μουσικής από τους Ευρωπαίους μουσικούς, ενώ συγχρόνως θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας Εθνικής Σχολής. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης/ bijoux de kant. Αρχική ιδέα – Έρευνα – Μουσική οργάνωση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.
Από 16 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. 
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες και παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b