MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μη με αφήσεις ποτέ: Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους της Lacta που πρέπει όλοι να δουν

Λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Lacta δημοσίευσε στο YouTube μία ταινία μικρού μήκους με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Monopoli Team

Πριν από λίγες ώρες και δύο μόλις ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Lacta δημοσίευσε στο YouTube μία ταινία μικρού μήκους, που συγκλονίζει με το επίκαιρο θέμα της, που δεν είναι άλλο από τις γυναικοκτονίες.

Η ταινία, που έγινε σε συνεργασία με τον οργανισμό Διοτίμα, αποτυπώνει με ρεαλισμό την ωμή πραγματικότητα μίας κακοποιητικής σχέσης. Και το πιο σημαντικό; Κάνει ξεκάθαρα τα σημάδια της ψυχολογικής κακοποίησης, που μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε σωματική.

“Μη με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό”

Το βίντεο ξεκινά με ένα ευτυχισμένο ζευγάρι (το οποίο υποδύονται η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος), που ζουν τον έρωτα τους. “Ήταν καλοκαίρι. Ήμουν τόσο ευτυχισμένη” ακούγεται να λέει η κοπέλα και η κάμερα στρέφεται στον σύντροφό της, που της δηλώνει: “Θέλω να είσαι δικιά μου. Μόνο δικιά μου, ε;” -λόγια που πολλές γυναίκες έχουν ακούσει, χωρίς να φαντάζονται πως δεν πηγάζουν από αισθήματα αγάπης, αλλά από μία βαθιά τοξική και τελικά επικίνδυνη νοοτροπία.

Το ζευγάρι συνεχίζει να ζει χαρούμενες στιγμές, μετακομίζει στο ίδιο σπίτι, κάνουν τα πάντα μαζί. “Δεν αντέχω να είσαι λεπτό μακριά μου. Μη με αφήσεις. Ποτέ” τον ακούμε να λέει και όλα φαντάζουν ιδανικά μέχρι που η “υπερβολική αγάπη” γίνεται ζήλεια και η ζήλεια αυτή δεν αργεί να καταλήξει σε βία.

Δεν την αφήνει να βγαίνει μόνη της, την ελέγχει, την περιορίζει, δεν θέλει να συναναστρέφεται με φίλες της που δεν γνωρίζει, δεν θέλει να μιλάει στο τηλέφωνο με δικά της πρόσωπα. Την απομονώνει τελείως, ώστε να μην έχει πού να στραφεί.

Όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο βίαιος απέναντί της -λεκτικά, ψυχολογικά και στο τέλος σωματικά- μέχρι που τελικά εκείνη αποφασίζει να τον χωρίσει. Και αυτό είναι το τέλος της.

“Τώρα πια δεν έχει σημασία” ακούμε την πρωταγωνίστρια να λέει: “Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς”.

Η ταινία κλείνει με τη συγκλονιστική φράση «Μην με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό» και μάς θυμίζει όλες αυτές τις πραγματικές ιστορίες από τις 13 γυναίκες που δολοφονήθηκαν μέσα στο 2021.

Το σενάριο είναι της Αγγελικής Κορνελάτου, της Κατερίνας Ανδρουλή και του Πάνου Σαμπράκου, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος.

*Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση. Μπες στο diotima.org.gr.

Δείτε κι εσείς το συγκλονιστικό video της Lacta:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστίνα Χειλά – Φαμέλη: Η ρητορική για «τους τηλεοπτικούς ηθοποιούς» έχει πεθάνει12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πώς να κάνετε την αίτηση
Επίκαιρα
Μετρό: Ποιοι δύο σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα
Επίκαιρα
Παρελάσεις στην Αθήνα- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Επίκαιρα
Τέμπη: Η δίκη αναβάλλεται για την 1η Απριλίου
Επίκαιρα
Τέσσερα μέτρα για τους επόμενους δύο μήνες – Fuel pass και επιδότηση στο diesel κίνησης
Επίκαιρα
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο
Επίκαιρα
NielsenIQ: Οι Έλληνες καταναλωτές ανησυχούν για αυξήσεις τιμών και ελλείψεις βασικών αγαθών
Επίκαιρα
Κακοκαιρία και λασποβροχή σε όλη την Ελλάδα – Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Επίκαιρα
Τέμπη: Έναρξη της δίκης στις 23 Μαρτίου – Κάλεσμα συγγενών για μαζική παρουσία
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας
Επίκαιρα
4ήμερη εργασία και car pooling: Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας προωθούν μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Επίκαιρα
Χωρίς ταξί η χώρα: Πανελλαδική απεργία όλη την εβδομάδα