MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Υφαίνοντας το Μέλλον Μέρος ΙΙ: Παράταση της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Η ομαδική έκθεση 29 γυναικών καλλιτεχνών, με τίτλο «Υφαίνοντας το Μέλλον Μέρος ΙΙ», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, παρατείνεται έως τις 7 Νοεμβρίου με παράλληλη performance και σειρά ξεναγήσεων.

Υφαίνοντας το Μέλλον Μέρος ΙΙ
Monopoli Team

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της έκθεση με τίτλο «Υφαίνοντας το Μέλλον Μέρος ΙΙ», που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα από τις 24 Ιουνίου και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος δίνεται παράταση της διάρκειάς της έως την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της παρουσίασής της οργανώνεται εκδήλωση/finissage το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 ενώ παράλληλα έχουν οριστεί προγραμματισμένες ξεναγήσεις από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Έφη Μιχάλαρου.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων έχει ως εξής:
  • Σάββατο 30/10/21  ώρα 20:00 (μετά την performance)
  • Κυριακή 31/10/21  ώρα 12:00
  • Σάββατο 6/11/2021 ώρα 19:00
  • Κυριακή 7/11/2021 ώρα 12:00

*Για συμμετοχή ή πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2410 616266 (από τις 8π.μ. έως 8 μ.μ)

«Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση «Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ» επικεντρώνεται στην γυναικεία φύση και δημιουργικότητα. Συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες με διαφορετικά εκφραστικά μέσα: ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video και performance, μετουσιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους όπως:  το κέντημα, τον αργαλειό, το πλέξιμο και το ράψιμο, το μαλλί, τον καμβά, τα νήματα και τα υφάσματα, με έναν καινούργιο τρόπο και τα μεταλλάσσουν  σε έργα σύγχρονης τέχνης, με αφετηρία την παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα.

«’Μέσα από την έρευνα και την επεξεργασία του έργου καλλιτεχνών στην διεθνή και Ελληνική εικαστική σκηνή, συνειδητοποίησα τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες στην ιστορία, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό, μέσα από την εργασία στο σπίτι, αλλά και στην ανάπτυξη της οικογένειας, ρόλος που αναγνωρίστηκε μόλις πρόσφατα».

Ένα πρωτότυπο work in progress

Έτσι ξεκίνησε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία το πρώτο μέρος του «Υφαίνοντας το Μέλλον» και συνεχίζεται ως ένα work in progress, ερευνητικό εργαστήριο… αφού προστίθενται καινούργια έργα και καλλιτέχνιδες, συντείνοντας σε ένα νέο διάλογο με τον χώρο και τους θεατές.

Δεύτερος και σημαντικός Σταθμός η Λάρισα και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με καλλιτέχνιδες που συμπληρώνουν το εικαστικό παζλ και εντάσσοντας και το τοπικό στοιχείο, σε μία πολύ διαφορετική και πρωτότυπη έκθεση που συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες, με έργα που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους και στον χώρο, ενταγμένα σε έναν νέο πολύ ενδιαφέροντα διάλογο με τον θεατή.

Επόμενοι σταθμοί

Τρίτος Σταθμός είναι η Αλβανία (Σκόδρα & Τίρανα), Τέταρτος Σταθμός το Παρίσι και ο κύκλος θα κλείσει με το Πέμπτο Μέρος και την Αθήνα από όπου ξεκίνησε με  50 συνολικά καλλιτέχνιδες.

Οι καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στην έκθεση «Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ» είναι οι:

Άρτεμις Αλκαλάη, Άντα Αναστασέα, Βίκυ Βασιλείου, Πέννυ Γκέκα, Μάρθα Δημητροπούλου, Μπέτυ Ζέρβα, Μαίρη Ζυγούρη, Αικατερίνη Κανακάκη, Μαριγώ Κάσση, Μαρία- Μαρίκα Κοένιγκ, Beskida Kraja, Ευδοκία Κύρκου, Εύη Κυρμακίδου, Μαρία Λαγού, Μάρω Μιχαλακάκου, Ευαγγελία Μπασδέκη, Βίκη Μπέτσου, Ιωάννα Μύρκα, Μαργαρίτα Πέτροβα,  Σπυριδούλα Πολίτη, Άρτεμις Ποταμιάνου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Ιφιγένεια Σδούκου, Φανή Σοφολόγη, Ελευθερία Στόικου, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Έφη Φουρίκη, Δήμητρα Χανιώτη, Θάλεια Χιώτη, Penelope’s Web.

Η performance της βραδιάς κλεισίματος στις 30/10

Την βραδιά του κλεισίματος-finissage, θα πραγματοποιηθεί performance με το «Πέπλο» της ομάδας Penelope’s Web, ιδρύτρια της οποίας είναι η Πέτροβα Μαργαρίτα, ενώ στην ομάδα εμπεριέχονται ακόμη, οι: Beskida Kraja και Χανιώτη Δήμητρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σιωπηλή Λίμνη: Το βραβευμένο έργο του Νταβίντ Ντεσόλα επιστρέφει στο Θέατρο Επί Κολωνώ12.09.2018

Την performance στις 30/10/2021 θα πραγματοποιήσει η ηθοποιός κ. Χρυσούλα Χρήστου. Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της  AICA Hellas.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκδήλωση/finissage: Σάββατο 30 Οκτωβρίου | 19:30

Πρόγραμμα Ξεναγήσεων

  • Σάββατο 30/10/21  ώρα 20:00 (μετά την performance)
  • Κυριακή 31/10/21  ώρα 12:00
  • Σάββατο 6/11/2021 ώρα 19:00
  • Κυριακή 7/11/2021 ώρα 12:00

*Για συμμετοχή ή πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 2410 616266 (από τις 8π.μ. έως 8 μ.μ)

Είσοδος Ελεύθερη

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα. Τηλ. 2410 623615, 2410616266. Email: [email protected] | www.katsigrasmuseum.gr

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b