MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Επιστρέφουν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφουν για το 2021-22 με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλους, διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα και εργαστήρια σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ «Ολυμπίας».

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Λυρικής
Διαπολισιμική Χορωδία | Φωτο Ι. Καμπάνης
Monopoli Team

Δράσεις για όλη την οικογένεια 

«Μπαμπά, χορεύουμε;» | Απρίλιος 2022

Εργαστήριο χορευτικού παιχνιδιού για μπαμπάδες με παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το επιτυχημένο εργαστήριο μπαλέτου που ενθουσίασε μικρούς και… μπαμπάδες επιστρέφει δριμύτερο τη νέα σεζόν. Για άλλη μια χρονιά οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ προσκαλούν τους μπαμπάδες να χορέψουν μαζί με τα παιδιά τους, να ακροβατήσουν πάνω σε μπαλετικές φιγούρες, να αναζητήσουν τα όρια της ισορροπίας τους και να συνομιλήσουν με τους παρτενέρ τους μέσω της κίνησης / χορού. Ένα πολύτιμο δίωρο γεμάτο κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Μια πρόσκληση σε χορό που σας προτείνουμε να μην τη χάσετε.

Πληροφορίες

Υλοποίηση εργαστηρίου: Θα ανακοινωθεί σύντομα
Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης: 10 & 17 Απριλίου 2022
Ηλικίες: 6 έως 12 ετών
Ώρες υλοποίησης: 11:00 – 13:00
Εγγραφές από 20/3 [email protected]

Εργαστήρια σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους

Το πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ εμπλουτίζεται με δύο νέα εργαστήρια για παιδιά και εφήβους σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους. Πρόκειται για το «Λυρικοί Μικρομηκάδες» (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021), ένα εργαστήριο δημιουργίας backstage ντοκιμαντέρ και ένα εργαστήριο «stop motion animation» με αφορμή την παραγωγή «Ο καρυοθραύστης» (Δεκέμβριος 2021) της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

«Λυρικοί Μικρομηκάδες» | 16, 23 Οκτωβρίου & 6, 14 Νοεμβρίου 2021

Συμπαραγωγή των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους.

Λίγα λόγια για τη δράση

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους προσκαλούν παιδιά Γυμνασίου για να συμμετάσχουν στο νέο εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Λυρικοί Μικρομηκάδες». Πρόκειται για ένα βιωματικό κινηματογραφικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα κοιτάξουν μέσα από την κλειδαρότρυπα ενός θεάτρου και θα αποτυπώσουν στον φακό μυστικά από τα διάφορα στάδια δημιουργίας μιας λυρικής παράστασης.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις συναντήσεις (16, 23 Οκτωβρίου & 6, 14 Νοεμβρίου 2021), διάρκειας τεσσάρων ωρών, στο πλαίσιο του οποίου θα συγκροτηθεί από τους συμμετέχοντες μια ομάδα παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους. Η ταινία θα συμμετάσχει στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους (27/11 – 4/12/2021).

Με την κάμερα στο χέρι οι συμμετέχοντες θα περιπλανηθούν στους παρασκηνιακούς χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα ξεκλειδώσουν το βεστιάριο και το φροντιστήριο της όπερας, θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία των μηχανισμών αυτής της μεγάλης κλίμακας θεατρικής σκηνής και θα κρυφοκοιτάξουν μια πρόβα.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής διαδικασίας, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη γλώσσα του κινηματογράφου, τα εκφραστικά του μέσα, τις τεχνικές και τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, και θα καθοδηγηθούν στη διερεύνηση του επιλεγμένου θέματος και τη δημιουργία σεναριακού σχεδιάσματος. Επίσης, θα εμπλακούν στην οργάνωση των γυρισμάτων και θα μοιραστούν τους ρόλους του κινηματογραφικού συνεργείου μπροστά και πίσω από την κάμερα.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ & Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους
Ημέρες εργαστηρίου: 16, 23 Οκτωβρίου & 6, 14 Νοεμβρίου 2021
Ώρες εργαστηρίου: 12:00 – 16:00 (ενδέχεται να διαφοροποιηθούν)
Ηλικίες: 12 μαθητές/τριες Γυμνασίου
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χρυσάνθη Μπαδέκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnimation Challenge με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ12.09.2018

«Stop motion animation Ο καρυοθραύστης» | Δεκέμβριος 2021

Με βασικό εργαλείο το animation box του Έρλινγκ Έρικσον και κάποιες απλές εφαρμογές, σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο εισαγωγής στα κινούμενα σχέδια, οι μαθητές και οι μαθήτριες αφηγούνται μια σύντομη ιστορία σε δύο ή τρεις διαστάσεις, χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές (cut out animation, claymation, δισδιάστατη ζωγραφική).

Με έμπνευση από το μπαλέτο «Ο καρυοθραύστης», οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα μικρό stop motion animation με την καθοδήγηση της ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους.

Πληροφορίες

Ημέρες εργαστηρίου: 18 & 19 Δεκεμβρίου 2021
Ώρες εργαστηρίου: 10:00 – 13:00
Ηλικίες: 12 μαθητές/τριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Υπεύθυνος εργαστηρίου: θ.α.
Εγγραφές από 1/12 [email protected]

* Η συμμετοχή αφορά ολόκληρο τον κύκλο του εργαστηρίου.

Εργαστήριο «StΟpera Μotion: Ριγολέττος» | Μάιος 2022

Εργαστήριο stop motion animation με τη χρήση σκηνικών αντικειμένων για παιδιά 8 έως 12 ετών.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Με αφορμή τη διαχρονική όπερα «Ριγολέττος» του Τζουζέππε Βέρντι, οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ δημιουργούν ένα πολυδιάστατο εργαστήριο μάθησης και δημιουργίας.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν το έργο και, αντλώντας στοιχεία από τα μουσικά θέματα, να σκιαγραφήσουν την ιστορία μέσα από την τεχνική του stop motion animation, μαθαίνοντας παράλληλα απλές τεχνικές που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και στο σπίτι. Θα ζωντανέψουν σκηνικά αντικείμενα από το φροντιστήριο της ΕΛΣ και θα αφηγηθούν τη δική τους εκδοχή της ιστορίας επανασυστήνοντάς μας τον «Ριγολέττο».

Πληροφορίες

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Χριστίνα Σπανού
Ημερομηνίες υλοποίησης: 8, 15, 22, 29 Μαΐου 2022
Ηλικίες: 8 έως 12 ετών
Ώρες εργαστηρίου: 10:00 – 13:00
Εγγραφές από 20/4 [email protected]

* Η συμμετοχή αφορά ολόκληρο τον κύκλο του εργαστηρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καλλιτεχνική συντονίστρια: Εύα Καρτερού

Διεύθυνση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου

Καλλιτεχνικές συνεργάτιδες: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου, Χριστίνα Σπανού

Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b