MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

  Animation Challenge με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

  Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνουν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό animation.

  Monopoli Team

  Με στόχο την ενίσχυση της κοινότητας των Ελλήνων δημιουργών ανιμέισον, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνουν έναν διαγωνισμό- Animation challenge για τη δημιουργία storyboard ή/και artwork μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 20», με θέμα το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, αντλώντας έμπνευση από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη από το 1981.

  Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το διαγωνισμό είναι η 22η Νοεμβρίου 2021 και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στο [email protected]

  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν και να καταθέσουν είτε storyboard ταινίας κινουμένων σχεδίων διάρκειας 20» είτε πρωτότυπα σχέδια ή/και artwork για την ταινία.

  Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα παρουσιαστούν από όλους τους συμμετέχοντες σε ειδική εκδήλωση στο τέλος Νοεμβρίου 2021. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα μπορεί να επιλέξει να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου παρουσιαστεί, σε απευθείας συνεργασία με τον καλλιτέχνη.

  Φωκίων Ξένοw, Κώστας Τσουτσοπλίδης

  Κατά την προετοιμασία του διαγωνισμού- Animation challenge πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια του Animasyros 2021 και στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, το Σάββατο 25.09.2021 ζωντανή συζήτηση με θέμα «Τι έχει κάνει η Ευρώπη για μένα;» μεταξύ του Κώστα Τσουτσοπλίδη, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του σκηνοθέτη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, Φωκίωνα Ξένου. Η συζήτηση αυτή λειτούργησε κυρίως ως πηγή έμπνευσης για τα θέματα που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο της ταινίας μικρού μήκους του Animation Challenge.

  «Προστατεύουμε την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, πράγμα όχι προφανές σε άλλα κομμάτια του κόσμου», ανέφερε ο κ. Τσουτσοπλίδης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Χαρακτηρίζεται αυτή η Ευρωπαϊκή κοινωνία που σιγά σιγά χτίζεται, από μία πολυσυλλεκτικότητα, ανεκτικότητα και συμπεριληπτικότητα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα πλαίσιο το οποίο ούτως ή άλλως διευκολύνει μία μορφή έκφρασης όπως είναι το animation».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒασίλη Καραμητσάνη τι νέο φέρνει το Animasyros 2021;12.09.2018

  Από την πλευρά του, ο κ. Ξένος απάντησε στην ερώτηση του πως θα φανταζόταν μία ταινία για τις χώρες της Ευρώπης εκτός του πλαισίου της ΕΕ και εντός αυτού για τα επόμενα 40 χρόνια και αν αυτό είναι κάτι που θα ενδιέφερε έναν δημιουργό όπως εκείνος:

  «Νομίζω ότι υπάρχει μία αίσθηση προστασίας και συνένωσης, νομίζω ότι είναι όμορφη αυτή η σύμπραξη των χωρών των ανθρώπων τον πολιτισμών των αξιών. Έχει πολύ ωραίες βάσεις το αξιακό σημείο της Ευρώπης, ώστε να μπορέσει να μεταφραστεί αυτό σε εικόνα ή σε κάποιο είδους φιλμ και νομίζω ότι πολλές από τις ταινίες που βλέπουμε και που είδαμε εδώ στο Animasyros έχουν ανθρωπιστικές αξίες ως βάση και είναι αυτά που πλησιάζουν και το κοινό περισσότερο γιατί αυτό κάνει και η τέχνη και ο κινηματογράφος και γενικότερα ο πολιτισμός, [επιχειρούν] να μας φέρνουν λίγο πιο κοντά και να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα.»

  «Η Ευρώπη», τόνισε ο κ. Τσουτσοπλίδης, «υπάρχει ως ένα όχημα, γιατί από κοινού λύνουμε καλύτερα ορισμένα θέματα, γιατί μας συμφέρει. Εάν δε συνέφερε, θα είχε πάψει να υπάρχει τόσα χρόνια με τόσα σκαμπανεβάσματα.» Στη συνέχεια, η συνομιλία περιστράφηκε σε θέματα ανισοτήτων που όσο οξύνονται γίνονται θανατηφόρες. Και οι δύο συμφώνησαν ότι σε μία πολιτισμένη κοινωνία που δημιουργείται στο πλαίσιο της ΕΕ μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά.

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και να πάρετε ιδέες, στη σελίδα του Animasyros στο Facebook εδώ.

  Βασικές Πληροφορίες για το Διαγωνισμό- Animation Challenge:
  • Προθεσμία Υποβολής προτάσεων: 22 Νοεμβρίου 2021
  • Ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής προτάσεων: [email protected]
  • Θεματική διαγωνισμού: Μια σύντομη ταινία διάρκειας 20 δευτερολέπτων για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Παραδοτέα Διαγωνισμού: Storyboard ταινίας ή/και πρωτότυπα σχέδια/artwork της ταινίας
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ερωτήματα σχετικά με το διαγωνισμό στο [email protected]
  • Η ανακοίνωση του διαγωνισμού βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.animasyros.gr.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυλαία για το Animasyros 2021: Ποιες ταινίες ξεχώρισαν12.09.2018

  Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ