MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 7 προτάσεις για την Τρίτη 5 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021.

Εκδηλώσεις
Παραμύθι για ενήλικες: Έκθεση του Γιώργου Ταξίδη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
Monopoli Team

 1. Cine Αλίκη: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται στο Πεδίον του Άρεως Εκδηλώσεις

Το ιστορικό υπαίθριο θέατρο Αλίκη μεταμορφώθηκε σε ένα υπαίθριο χώρο κινηματογραφικών προβολών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από την έμπειρη ομάδα του Cinema Alive. Το Cine Αλίκη που φιλοξενεί κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, με βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο. Τρίτη 5/10, 20:00 «Captain Fantastic», Τετάρτη 6/10, 20:00 «Gilda».
5-6 Οκτωβρίου
Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

2. «Δεν Ακούμε Τα Τραγούδια»: Προβολή της ταινίας του Τάκη Παπαναστασίου στον Κινηματογράφο Στέλλα Εκδηλώσεις

Η ταινία του Τάκη Παπαναστασίου «Δεν Ακούμε Τα Τραγούδια» έρχεται για δέκα αποκλειστικές προβολές, 4-10 Οκτωβρίου, στον Θερινό Κινηματογράφο Στέλλα. Ο Νίκος και η Νόρα προσκαλούν στο σπίτι τους τον Άγγελο για να περάσει τη νύχτα μαζί τους, έναντι αμοιβής. Η βραδιά περιλαμβάνει έναν πίνακα του Ντιμπιφέ, κιμονό και γουέστερν, ένα καμένο κοτόπουλο, τον Έλβις και την Ντίτριχ. Κάποτε ο Νίκος και η Νόρα ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και, όπως όλα τα ζευγάρια που ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, τώρα ζουν σχεδόν ευτυχισμένοι.
Τρίτη 5/10, 22:00
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Cinema Stella (Open Air), Τενέδου 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0865 7200. https://www.facebook.com/stellacinema/

3. Ολύμπιον: Αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά με δωρεάν προβολές κορυφαίων ταινιών Εκδηλώσεις

Το Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζει το ελληνικό σινεμά και προβάλλει δωρεάν για το κοινό επτά ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του από ισάριθμους σκηνοθέτες που αγαπήθηκαν από τους θεατές. Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στις 21:00, προβάλλεται η ταινία «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» του  Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ένας εύπορος μεγαλοαστός κι οι τρεις γιοι του αρχίζουν να υποκύπτουν στη νωθρότητα, απαλλαγμένοι από την ανάγκη της οποιασδήποτε εργασίας. Η ακινησία γίνεται μεταδοτική και απλώνεται στον κόσμο τους σε σημείο ώστε πλέον να μοιάζουν με ζωντανούς νεκρούς.
Τρίτη 5/10, 21:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη.

4. Παραμύθι για ενήλικες: Έκθεση του Γιώργου Ταξίδη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιώργου Ταξίδη,  με τίτλο: «Παραμύθι για ενήλικες» την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021.  Ο εικαστικός προβληματισμός του καλλιτέχνη  διερευνά στοιχεία ανθρώπινης κινητικότητας, τους τρόπους με τους οποίους αυτά επηρεάζουν την αντίληψή μας για την κοινωνική πραγματικότητα και το πως τοποθετούμε τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα στον σύγχρονο κόσμο.
Διάρκεια έκθεσης: Από 5 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου
Ωράριο λειτουργίας: Τρι – Παρ 11:00-14:30 & 18:00-21:00. Σαβ 11:00 – 14:30.
Είσοδος ελεύθερη 
Αίθουσα Τέχνης Αθηνών Γλύκωνος 4, Δεξαμενή Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ: +30 210 7213938. Ε: [email protected] | https://www.athensartgallery.gr/

5. «Αγαπημένες προκλήσεις ΙΙ»: Έκθεση της Αλίκης Βενιέρη – Σκουλικίδη στην γκαλερί Αργώ

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της την Αλίκη Βενιέρη – Σκουλικίδη η οποία θα παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά με έργα ζωγραφικής κάτω από το γενικό τίτλο «Αγαπημένες προκλήσεις ΙΙ». Για την έκθεσή της αυτή η καλλιτέχνιδα έχει φιλοτεχνήσει και γυάλινα ποτήρια ζωγραφισμένα στο χέρι. Γράφει η Μαίρη Μιχαηλίδου: «Γνήσιο τέκνο της καθαγιασμένης αιγαιοπελαγίτικης φύσης, η Αλίκη Σκουλικίδη εξερευνά , πάντα με αγάπη, τις αξεπέραστες αποχρώσεις του γαλάζιου, τις συνεχείς εναλλαγές του λευκού και των διάφανων χρωμάτων που ξεπηδούν από την περίτεχνη παλέτα της ως εσωτερικές εκλάμψεις ενός υπερβατικού φωτός».
Διάρκεια έκθεσης: 5-30 Οκτωβρίου
Ωράριο: Τρίτη έως και Παρασκευή: 10πμ-2μμ και 5μμ-8μμ | Σάββατο: 11πμ-3μμ.
Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι. Τηλ. 210 7249333. Εmail: [email protected]

6. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

Ethniko Archaiologiko Mouseio

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες. Τρίτη 5 Οκτωβρίου: «Η κατάχωση και προστασία των αρχαίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τρίτη 5/10
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Ρόουζ μέχρι την Κλεμεντίν: Οι πιο αξέχαστοι ρόλοι της Κέιτ Γουίνσλετ12.09.2018

7. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b