MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

παραστάσεις
«Ο mπάτλερ» των Splish- Splash, στο Θέατρο Χυτήριο
Monopoli Team

1. «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, στο Θέατρο Φούρνος
παράσταση

”Δον Κιχώτης”

Ο «Δον Κιχώτης» ένα σπουδαίο λογοτεχνικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέδρα, ανήκει στα μυθιστορήματα που επηρέασαν και ενέπνευσαν την ισπανική και την παγκόσμια λογοτεχνία. Η Εταιρία Θεάτρου «Νεάπολις» λόγω επιτυχίας θα το επαναλάβει για 5 παραστάσεις ακόμη, απόψε Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Φούρνος. Ο ευφάνταστος ευπατρίδης της Μάντσας, θα μας ταξιδέψει με την απελευθερωτική πένα του Θερβάντες, στην ιπποτική ζωή των κωμικοτραγικών ηρώων. Παίζουν Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου, Διονύσης Ποταμίτης, Άγγελος Χατζάς, σε σκηνοθεσία Άγγελου Χάτζα.
Παρασκευή 1/10, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 8 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων , ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72. Τηλέφωνο: 21 0646 0748

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιγκέλ ντε Θερβάντες: Οι πραγματικές περιπέτειες του “πατέρα” του Δον Κιχώτη και τα μαθήματα ζωής12.09.2018

2. «Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής» στην Εθνική Λυρική Σκηνή ΚΠΙΣΝ
παράσταση

”Καποδίστριας, Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής”

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εισάγει τη νέα καλλιτεχνική σεζόν με μια επετειακή παραγωγή, το νέο μουσικοθεατρικό έργο «Καποδίστριας: Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής» της Καλλιόπης Τσουπάκη σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση. Μια από τις πιο ρομαντικές σελίδες της Εθνεγερσίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας του πρώτου κυβερνήτη του νέου ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια και της Ρωξάνδρας Στούρτζα, βασισμένη στην εκτενή τους αλληλογραφία καθώς και στα απομνημονεύματα της. Η αγάπη τους άνθιζε με επίκεντρο τη μουσική, βασιζόταν στην βαθιά πνευματικότητα ωστόσο η ταξική διαφορά και η αυτοθυσία του Καποδίστρια στην ελληνική υπόθεση δεν επέτρεψαν στον έρωτα τους να εκδηλωθεί. Εμφανίζεται για 3 παραστάσεις, πρεμιέρα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.
Παρασκευή 1/10, 20:30
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη 20 ευρώ 10 ευρώ φοιτητικό, Β’ Ζώνη 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό. Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνική Λυρική Σκηνή ΚΠΙΣΝ: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000

3. «Ο mπάτλερ» των Splish- Splash, στο Θέατρο Χυτήριο
παράσταση

”mπάτλερ”

«Ο mπάτλερ», μια κωμωδία βωβού κινηματογράφου παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα Splish- Splash από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Χυτήριο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Οι Splish-Splash τα τελευταία 18 χρόνια δημιουργούν πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις βασιζόμενοι κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και το γρήγορο ρυθμό. Μια αμείλικτη σάτιρα με θέμα την πάλη των τάξεων μέσα σε ένα ασπρόμαυρο τοπίο. Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη; Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος; Παίζουν οι Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης, σε σκηνοθεσία Johnny O.
Παρασκευή 1 και Σάββατο 2/10, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Χυτήριο: Ιερά Οδός 44, Κέντρο 104 35. Τηλέφωνο: 21 0341 2313

4. «Κάποιος θα έρθει» του Γιον Φόσσε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
παραστάσεις

Κάποιος θα έρθει

Το πολυβραβευμένο έργο «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε εμφανίζεται στον Θόλο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά. Ένα υπαρξιακό, ερωτικό και ψυχολογικό θρίλερ που συνδυάζει ποίηση, κωμωδία, δράμα και σασπένς. Ο Φόσσε αναπτύσσει όλες τις δυνητικές αποχρώσεις μιας αιωρούμενης απροσδιόριστης απειλής, έτσι ώστε κάτι που υποθετικά δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετατρέπεται σε κακό οιωνό, και από την απλή διαίσθηση, προκύπτει η βεβαιότητα. Η ιστορία εκτυλίσσεται με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που αγοράζει το νέο του απομονωμένο σπίτι, πάνω στην θάλασσα. Αυτός που έρχεται είναι ο κακός οιωνός;
Παρασκευή 1/10, 20:30
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη: κανονικό 15 ευρώ, 10 ευρώ παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 και Β’ Ζώνη. Προπώληση: ticketservices.gr
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000

5. «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά στο Θέατρο Μπάγκειον παραστάσεις

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπάγκειον, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Ένα έργο επαναστατικό που μυεί τους ανθρώπους στα μύχια της ανθρώπινης φύσης. Η Μήδεια είναι η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται Νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται Νέμεσις και απαντά. Αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά της τρέλας που διαπράττει, καταγράφοντας επί σκηνής τις αντιμαχόμενες δυνάμεις και τις εσωτερικές συγκρούσεις, σε πρωτόγνωρο βαθμό. Η παράσταση είναι έτοιμη να συνομιλήσει ξανά ειλικρινά με τον άνθρωπο και τους προσωπικούς του στοχασμούς.
Παρασκευή 1/10, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, άνω των 65 και ανέργων. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Μπάγκειον: Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52

6. Η «Ουτοπία» του Αντώνη Αντωνόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
παραστάσεις

«Ουτοπία»

Η «Ουτοπία» του Αντώνη Αντωνόπουλου, βασίστηκε στο ομότιτλο έργο του ουμανιστή, φιλόσοφου Τόμας Μουρ και παρουσιάζεται Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η έννοια της ουτοπίας χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Τόμας Μουρ το 1516 και ταυτίζεται με την τελειότητα καθώς περιγράφει έναν μη-τόπο στον οποίο οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και πλήρεις, το ανύπαρκτο ισοδυναμεί πλέον με το ιδανικό. Τρείς ερμηνευτές θα εξερευνήσουν την ουτοπική διάσταση του ανθρώπου μέσω της πραγματικής ανάγκης για Αρμονία. Ένας καινούριος, κοινός, τέλειος κόσμο που ολοκληρώνεται με την εισβολή του έξω κόσμου που είναι διψασμένος -να ανήκει και να κατοικεί στην «Ουτοπία», σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Αντώνη Αντωνόπουλου.
Παρασκευή 1/10, 20:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, 6 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35. Τηλέφωνο: 21 0414 3300

7. «Τα ταξίδια της Πηνελόπης» της Μάρθας Μπουζιούρη, στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ
παραστάσεις

”Τα ταξίδια της Πηνελόπης”

«Τα ταξίδια της Πηνελόπης» η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη παρουσιάζεται Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή τρείς πραγματικές γυναίκες διαφορετικών γενεών ΜύριαμΣοφία Αρτζανίδου, Ευαγγελία Κόκορη και Λέλα Σταματελάτου, που καταλαμβάνουν ένα ανδρικό άβατο- το λιμάνι. Θα καταλάβουν το σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας και θα σαλπάρουν για το δικό τους ταξίδι, πλαισιωμένες από έναν χορό, που θα μαγέψει το κοινό. Σπάνε τα στερεότυπα και γίνονται η δύναμη του λόγου για να ατενίσουν με δύναμη το μέλλον. Υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης η Μάρθα Μπουζιούρη.
Παρασκευή 1/10, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου Πειραιάς 185 35. Τηλέφωνο: 2104143310 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα στο Θέατρο Άνεσις12.09.2018

8. «Γραμμή του Ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου, στην Κάμιρο
παράσταση

«Γραμμή του Ορίζοντος»

Το έργο «Γραμμή του Ορίζοντος» εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Χρήστου Βακαλόπουλου, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη παρουσιάζεται απόψε, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στην Κάμιρο. Μια παράσταση που εμπεριέχει τα εικαστικά, το ραδιόφωνο, τη μουσική και τον κινηματογράφο. Μια χώρα μεταμφιεσμένη σε γυναίκα που χωρίζει και φεύγει για ένα αόρατο ελληνικό νησί και περιμένει μέχρι να είναι έτοιμη να κολυμπήσει προς τη γραμμή του ορίζοντος. Μια συνάντηση που δεν έχουν σημασία τα ίδια τα γεγονότα αλλά τα σημεία ένωσης τους.
Παρασκευή 1/10, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Κάμιρος: Ιθάκης 32,Κυψέλη- Αθήνα 112 57. Τηλέφωνο: 2117251384

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b