MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Κοινωνικό

  Ο mπάτλερ, από τη θεατρική ομάδα Splish-Splash στο Θέατρο Χυτήριο

  Ο mπάτλερ, μια κωμωδία βωβού κινηματογράφου, παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Splish-Splash στο Θέατρο Χυτήριο, από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

  Monopoli Team

  Οι Splish-Splash, 18 χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή τους με το αθηναϊκό κοινό, επιστρέφουν και μάς παρουσιάζουν την ανατρεπτική κωμωδία «Ο mπάτλερ» στην υπαίθρια θεατρική σκηνή στο Χυτήριο, από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

   Ο mπάτλερ από τη θεατρική ομάδα Splish-Splash στο Χυτήριο

  Η θεατρική ομάδα Splish-Splash καταπιάνεται με το θέμα της πάλης των τάξεων σε μια αμείλικτη σάτιρα, που αποθεώθηκε στο Bob Theater Festival. Έχοντας αφαιρέσει το λόγο απ’ τα εκφραστικά τους μέσα καταφέρνουν να αποδώσουν με εκπληκτική ακρίβεια τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που βιώνουν οι ρόλοι, σε μια ατμόσφαιρα εμπνευσμένη απ’ την αισθητική του βωβού κινηματογράφου.

  Η υπόθεση

  Ένας πολλά υποσχόμενος οικονομολόγος δέχεται με βαριά καρδιά τη θέση του μπάτλερ στην έπαυλη ενός μεγιστάνα με την ελπίδα σύντομα να ανελιχθεί. Δείχνει να έχει συμβιβαστεί με το status quo, ώσπου προσλαμβάνεται μια επαναστατημένη μουσικός, η παρουσία της οποίας θα θέσει τα εξής ερωτήματα: Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη;  Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος; Βλάπτει το κάπνισμα σοβαρά την υγεία;

  Ο mπάτλερ από τη θεατρική ομάδα Splish-Splash στο Χυτήριο

  Η θεατρική ομάδα Splish Splash

  Οι Splish-Splash εδώ και 18 χρόνια δημιουργούν πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις βασιζόμενοι κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και το γρήγορο ρυθμό.

  Ο συνδυασμός του κωμικού στοιχείου με το τραγικό, η απομυθοποίηση των ηρώων και η ανατροπή αποτελούν τα υλικά της δημιουργίας της ομάδας. Η αισθητική του ασπρόμαυρου και η έλλειψη λόγου στα χνάρια του βωβού κινηματογράφου προσδίδουν στους Splish-Splash έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και τους επιτρέπουν όχι μόνο να αφηγηθούν στους θεατές μια ιστορία, αλλά να τους ταξιδέψουν και να τους κάνουν ζωντανό κομμάτι των ασπρόμαυρων ταινιών από τις οποίες όλοι έχουμε κάποια στιγμή μαγευτεί.

  Οι Splish-Splash έχουν διαμορφώσει πλέον μία πρωτότυπη θεατρική ταυτότητα η οποία τους έχει καταστήσει αναγνωρίσιμους στην ελληνική θεατρική πραγματικότητα ενώ παράλληλα έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

  Ενδεικτικά:
  • Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου τους επέλεξε ανάμεσα στις 8 καλύτερες ομάδες εναλλακτικού και πειραματικού θεάτρου το 2008.
  • Το Εθνικό Θέατρο της Ρουμανίας επέλεξε την παράσταση ScarMface να συμμετάσχει στο 17ο Φεστιβάλ της Sibiu το 2009 αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς θεάτρου στη Ρουμανία.
  • Το Εθνικό Θέατρο της Ρουμανίας επέλεξε την παράσταση Draculam να συμμετάσχει το 2013 στο Φεστιβάλ της Sibiu όπου και απέσπασε το βραβείο κοινού. κ.ά.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Σκηνοθεσία: JohnnyO

  Σκηνικά: Εύα Παραδέλη
  Κοστούμια: Μαρία Γεωργάτου
  Μουσική: Αντώνης Μοσχούτης, Αποστόλης Κοσκινάς, Μάνος Σπυριδάκης
  Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
  Χορογραφία: Ιωάννα Καμπυλαυκά

  Παίζουν: Johnny O, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης

  Διάρκεια: 75 λεπτά
  Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€ | ειδικές τιμές: 12€, 10€, 4€
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου μέχρι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021
  Σενάριο: Έφη Γαβρήλου, Παναγιώτα Καντιάνη, Αντώνης Πεξαράς, JohnnyO
  Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 (εκτός από Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021)
  Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Νικολαΐδη
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/mpatler/
  Πληροφορίες Χώρου: Ιερά Οδός 44, Γκάζι | Τηλ: 2103412313
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ