MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
08
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Άρης: Ο μονόλογος της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη στον Cartel Tεχνοχώρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει στον Cartel Tεχνοχώρο και είναι αφιερωμένος στη συγγραφέα του, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα στις 12 Ιουνίου 2021.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Θεατρικό έργο, παράσταση και ηθοποιός απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές στις τρεις σεζόν (έναρξη: Οκτώβριος 2017) που το έργο παίχτηκε τόσο στην παλιά σκηνή στον Ελαιώνα, όσο και στην περιοδεία σε περισσότερες από 30 πόλεις και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρκος Μπότσαρης: Η όπερα του Νικολάου Μεταξά-Τζανή στο Βεάκειο12.09.2018

Η υπόθεση του Άρη (με τα λόγια της Σοφίας Αδαμίδου)

 «Εγώ είμαι. Δεν υπάρχω, αλλά υπάρχω. Δεν ζω, αλλά ζω. Δεν έχω σάρκα και οστά… δεν τα χρειάζομαι. Εσείς με κρατάτε εδώ. Με τα θετικά σας λόγια, αλλά και τα αρνητικά. Δεν έχω ησυχάσει ως νεκρός… αλλά μήπως έζησα ήσυχος και ως ζωντανός; Ο καθένας από την πλευρά που το βλέπει, από την πλευρά που τάσσει εαυτόν… Είναι τιμή πάντως να με βρίζει ο εχθρός…σημαίνει ότι με φοβάται.»

Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει στον Cartel Tεχνοχώρο

Παρότι πέρασαν 76 χρόνια από τον τραγικό θάνατό του, ο Άρης βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, σε συζητήσεις για το ποιος ήταν σαν άνθρωπος, σαν πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, σαν λαϊκός ηγέτης, αλλά και η σχέση του με το ΚΚΕ.

Ο ηγέτης της Αντίστασης, ο πρωτοκαπετάνιος του θρυλικού ΕΛΑΣ που ελευθέρωσε τη χώρα από τους Ναζί, ο φόβος και ο τρόμος των ντόπιων συνεργατών του χιτλερισμού, «γύρισε». Ίσως γιατί ποτέ δεν έφυγε, αφού ο «μύθος» του, μένει ζωντανός από γενιά σε γενιά.

Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει στον Cartel Tεχνοχώρο

Ο Άρης πέρασε στην «αθανασία». Ο Μιζέριας της «δήλωσης». Ο Βελουχιώτης του Γοργοπόταμου. Ο Άρης της Λαμίας. Ο αρνητής που «έκαψε» τη Βάρκιζα. Ο «αετός» της Ρούμελης στην τελευταία πτήση της Μεσούντας. Βήμα το βήμα η πορεία και η ζωή του εμβληματικού λαϊκού ηγέτη που ανέδειξε η νεότερη ιστορία της χώρας.

Προσωπικές στιγμές ενός ανθρώπου. Ο ήρεμος καπετάνιος, ο στρατηγικός και πολιτικός νους που ξεδιπλώνει τις στρατιωτικές και οργανωτικές του ικανότητες. Ο γιος που μιλά στη μάνα του. Το σύμβολο που συνομιλεί και «αγκαλιάζει» με το λόγο του αγρότες και εργάτες. Ο πρώτος των ανταρτών με τους μαυροσκούφηδές του. Ο κομμουνιστής, ο πρωτοκαπετάνιος που θυμώνει, οργίζεται, ξεσπά. Που παλεύει με τον εαυτό του, τη συνείδησή του, που διαφωνεί με το Κόμμα του μένοντας πάντα πιστός σε αυτό. Ο Άρης με το σύντροφο του, τον Τζαβέλα. Ο Άρης με το πιστόλι στον κρόταφο. Σε μια ανατροπή της μοίρας και ένα διαχρονικό κάλεσμα αγώνα. Αυτός είναι ο Άρης!

Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει στον Cartel Tεχνοχώρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρκος Μπότσαρης: Η όπερα του Νικολάου Μεταξά-Τζανή στο Βεάκειο12.09.2018

Χρήσιμες πληροφορίες για τον CARTEL Τεχνοχώρος:
  • Ο Cartel Τεχνοχώρος θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο).
  • Κάθε Παρασκευή θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%.
  • Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Σκηνικά: Ομάδα Cartel
Κοστούμια: Ομάδα Cartel
Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Χορογραφία: Αγγέλα Πατσέλη

Παίζουν: Τάσος Σωτηράκης | Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Διάρκεια: 80'
Τιμές Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/cartel/aris/
Διάρκεια Παραστάσεων: έως και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου
Μοντάζ: Ηλίας Φλωράκης
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 (εκτός από το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022)
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalaris/
Πληροφορίες Χώρου: Λέγακη 7, Αγ. Ιωάννης Ρέντης | Τηλ: 693 989 8258
Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Μανώλης Χιώτης: Η ζωή και η μουσική του γίνονται παράσταση στον «Ελληνικό Κόσμο»
ΘΕΑΤΡΟ
Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ: Η Στεφανία Γουλιώτη ανεβάζει στην Πειραιώς 260 το διήγημα του Δημήτρη Χατζή
ΘΕΑΤΡΟ
Πώς κατοικώ, της Αρίστης Τσέλου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι , του Άρη Κακλέα στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
όμικρονγιώτα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διδασκάλου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Carcoma, της Αλεξίας Παραμύθα στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Μήδεια: Η Λυρική Σκηνή αναβιώνει τη θρυλική όπερα του Κερουμπίνι στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
O βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke επιστρέφει στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
“Ρούντυ”. Το σώμα που δεν υπάκουσε: Ένας μονόλογος για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ στο θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Willem Dafoe και ένα διεθνές καστ φέρνουν τον «Εχθρό του Λαού» στο SNF Nostos 2026
ΘΕΑΤΡΟ
Ραχοκοκκαλιά: Μια παράσταση χορού της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Πουστάρα: Μια παράσταση στο Θέατρο Μαβίλη για το τι σημαίνει να είσαι γκέι άντρας στην Ελλάδα του σήμερα