MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

1. Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ, του Γιάννη Σολδάτου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» παράσταση

Η θεατρική παράσταση «Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ» του Γιάννη Σολδάτου θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Ο Ρήγας Φεραίος (Νίκος Καραγιώργης), ο πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 βρίσκεται σε μια φανταστική συνάντηση με τον Μότσαρτ, τη σπουδαιότερη προσωπικότητα της παγκόσμιας κλασικής μουσικής, για να μιλήσουν από κοινού για το ιδεατό όραμα της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας, με συνοδοιπόρους πρωτεργάτες της Επανάστασης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Την παράσταση την πλαισιώνει ένας εξαίρετος θίασος ηθοποιών και την συνοδεύει στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη και τραγουδά ο Νίκος Αβαγιανός.
Δευτέρα 20/9, 20:30
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη.
Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: Νάξου και Σταυράκη, Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33

2. Αρίστος, του Θωμά Κοροβίνη, στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η θεατρική παράσταση «Αρίστος» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου», με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του «Δράκου του Σέιχ Σου». Εννέα ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες τις Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, σε ένα σκηνικό του 1960. Το 1963 ο ελληνικός βορράς τον αποκαλούσε νεαρό ανώμαλο και γι’ αυτό καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο και οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος». Πρωταγωνιστούν Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου. Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Δευτέρα 20/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη: Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια 152 38. Τηλέφωνο: 210 6871700

3. Μία χώρα δύο αιώνες μετά, του Ανδρέα Φλουράκη, στο Θέατρο Κολωνού παράσταση

Το Φεστιβάλ Δωδώνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima, παρουσιάζουν μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση, το καινούριο έργο του Ανδρέα Φλουράκη, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Το «Μια χώρα δύο αιώνες μετά» μιλάει με μαύρο χιούμορ για τον τρόπο που οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία αλλά και για το πως την δημιουργούν. Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια; Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Όταν η επετειακή εκδήλωση ακυρώνεται μια ομάδα θεατών ανεβαίνει στην σκηνή και μέσα από γέλια και καβγάδες, έρχονται την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Κολωνού να απαντήσουν και να διαλευκάνουν το ιστορικό τοπίο.
Δευτέρα 20/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, 5 ευρώ παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως,  Αθήνα 104 44. Τηλέφωνο: 21 0528 4800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 9 συναυλίες για τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου12.09.2018

4. Ορέστης», του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Κηποθέατρο Παπάγου παράσταση

Η αρχαία ελληνική τραγωδία «Ορέστης» του Ευριπίδη, συνεχίζει την περιοδεία -με απανωτά sold out- Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Η θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη και έναν σπουδαίο θίασο ηθοποιών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τις ερμηνευτικές τους ικανότητες, θα μας μεταφέρει στον κόσμο της επιβίωσης των νέων, σ’ έναν κόσμο που καθορίζεται από συνθήκες που τους ξεπερνούν και οι ήρωες πρέπει να βγουν από το σκοτάδι και να επέλθουν στο φως, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλεα.
Δευτέρα 20/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 20 ευρώ, 17 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ: Προπώληση: viva.gr
Κηποθέατρο Παπάγου: Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69. Τηλέφωνο: 21 3202 7185

5. Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού Παράσταση

Η συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου ο «Προμηθέας Δεσμώτης», θα εμφανιστεί για μια τελευταία παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικου, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου. Ένας ασταμάτητος αγώνας ενάντια στη δύναμη της εξουσίας με έντονη θρησκευτική ιδιοσυγκρασία. Τον ομώνυμο ρόλο ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.
Δευτέρα 20/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 10 ευρώ έως 55 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55. Τηλέφωνο: 21 0324 1807

6. Λούκης Λάρας, του Δημήτριου Βικέλα, στο Άλσος Νέας Σμύρνης παράσταση

Το έργο «Λούκης Λάρας» του Έλληνα λόγιου Δημήτριου Βικέλα, με τον Μανώλη Μαυροματάκη για πρώτη φορά στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινής ζωής. Η παράσταση κάνει πρωταγωνιστή έναν ‘’κομπάρσο’’ της ζωής. Τι έχει να μοιραστεί ο μέσος άνθρωπος της Επανάστασης; Μια προσωπική εξομολόγηση που αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες πτυχές αυτής της περιόδου. Η διαχρονικότητα του αντί-ήρωα καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας των ανθρώπων που αναλαμβάνουν να συνεχίζουν τη ‘’ζωή. Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης.
Δευτέρα 20/9, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 8 ευρώ, 5 ευρώ δημότες/κάτοικοι. Προπώληση: Ταμεία Άλσους Ν. Σμύρνης
Άλσος Νέας Σμύρνης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Εφέσου.

7. Το κορίτσι που γίνεται γορίλας, στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών παράσταση

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές», «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης», Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στα Πρώην Πλεκτήρια- Υφαντήρια Αθηνών. Είναι μια performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες ανθρώπων που άκουγαν φωνές, κατάφεραν να μάθουν από τις φωνές τους και βρίσκονται σε διαδικασία ανάρρωσης. Ένα έργο που μιλάει για την ορατότητα και την αποδοχή, σε σκηνοθεσία Βίκυ Αδάμου και Χρήστου Καπένη.
Δευτέρα 20/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65. Προπώληση: ticketservices.gr
Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών: Κορυτσάς 39. Τηλέφωνο: 20210914

8. Ανθισμένες Μανόλιες, του Ρόμπερτ Χάρλινγκ, στο Θέατρο Χυτήριο παράσταση

Το θεατρικό έργο “Ανθισμένες Μανόλιες” του Ρόμπερτ Χάρλινγκ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού θα παρουσιαστεί Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Χυτήριο. Μια τρυφερή κωμική τραγωδία που βάζει στο προσκήνιο την φιλία, την οικογένεια, τον έρωτα και την απώλεια μεταφέροντας μηνύματα πέρα από οποιαδήποτε κοινωνικά στερεότυπα. Έξι γυναίκες της διπλανής πόρτας, στο στέκι τους -το κομμωτήριο, μοιράζονται τα συναισθήματα τους και ανταλλάσσουν συμβουλές, πως θα ανταπεξέλθουν στο σοβαρό πρόβλημα υγείας της αγαπημένης τους φίλης; Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν η Βάσια Παναγοπούλου, η Εύη Δαέλη και η Ηρώ Μουκίου.
Δευτέρα 20 και Τρίτη 21/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65. Προπώληση: ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο: Ιερά Οδός 44, Κέντρο 104 35. Τηλέφωνο: 21 0341 2313

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 17 προτάσεις για την εβδομάδα 20-26/912.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b