MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βραβεία Emmy: Οι μεγάλοι νικητές, οι ανατροπές και τα… #EmmysSoWhite

Για ακόμη μια φορά, τα φετινά βραβεία Emmy κατάφεραν να προκαλέσουν αντιδράσεις, αφού κανένας μαύρος ηθοποιός δεν κατάφερε να αποσπάσει βραβείο, παρά τις υποψηφιότητες-ρεκόρ.

Η Kate Winslet παραλαμβάνει το βραβείο Emmy της, photo credits: Chris Pizzello/Invision/AP/Shutterstock
Η Kate Winslet παραλαμβάνει το βραβείο Emmy της, photo credits: Chris Pizzello/Invision/AP/Shutterstock
Monopoli Team

Τα 73α βραβεία Emmy πραγματοποιήθηκαν χθες τα ξημερώματα και οι ανατροπές φυσικά δεν έλειψαν. Ως μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε το Netfix, με 44 βραβεία, εκ των οποίων τα 11 απονεμήθηκαν στο The Crown, το οποίο κέρδισε σε όλες τις κατηγορίες δράματος, και τα υπόλοιπα στο The Queen’s Gambit.

Η σαρωτική αυτή νίκη της streaming πλατφόρμας όμως δεν μπόρεσε να ενθουσιάσει το κοινό, το οποίο γρήγορα πρόσεξε μία… έλλειψη μαύρων ηθοποιών και δημιουργών στην λίστα των νικητήριων ονομάτων. Μάλιστα, το hashtag #emmyssowhite έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά στα social media από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι υποψήφιοι που θεωρούνταν οι πιο πιθανοί να λάβουν ένα από τα βραβεία ήταν ο Μπίλι Πόρτερ και η Εμτζέι Ροντρίγκεζ (με το Pose), ο αείμνηστος Μάικλ Γουίλιαμς (με το Lovecraft Country) και οι Κέναν Τόμσον και Μπόουεν Γιανγκ (με το Saturday Night Live) – αλλά στο τέλος, όλοι έφυγαν με άδεια χέρια.

Η Μικαέλα Κόελ, που ήταν υποψήφια για τέσσερα βραβεία Emmy, κέρδισε στην κατηγορία Καλύτερου σεναρίου σε Μίνι σειρά, για το I May Destroy You, σηματοδοτώντας την τρίτη φορά που ένας μαύρος δημιουργός κερδίζει σε αυτή την κατηγορία και την πρώτη φορά για μια μαύρη γυναίκα.

Ένας αριθμός – ρεκόρ 49 μη λευκών δημιουργών αναγνωρίστηκε στις κατηγορίες υποκριτικής και reality show. Παρόλο που οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι κάποιος θα εκτόπιζε τους Τζέισον Σουντέικις (Ted Lasso), Τζιν Σμαρτ (Hacks) και Τζίλιαν Άντερσον (The Crown), οι ειδικοί περίμεναν ότι και άλλοι ηθοποιοί θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν, όπως ο Regé-Jean Page του Bridgerton.

View this post on Instagram

A post shared by Emmys / Television Academy (@televisionacad)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν διάσημοι ηθοποιοί «συναντούν» ξανά τους ρόλους που τους καθιέρωσαν12.09.2018

Τα βραβεία που… δεν δόθηκαν

Ένα βραβείο, που όλοι περίμεναν να καταλήξει στον πρόσφατα εκλιπόντα μαύρο ηθοποιό Μάικλ Γουίλιαμς, δόθηκε τελικά στον Βρετανό ηθοποιό Τομπάιας Μένζις για την ερμηνεία του στο The Crown.

Όταν η Κέρι Ουάσινγκτον παρέδωσε το βραβείο, δεν ξέχασε να αποτίσει φόρο τιμής στον Γουίλιαμς, λέγοντας: «Ο Μάικλ ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός. Μάικλ, ξέρω ότι είσαι εδώ. Είσαι ο καλύτερος των καλύτερων, η δεξιοτεχνία σου θα αντέξει στον χρόνο.»

Ο Πόρτερ και η Ροντρίγκεζ ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα κερδίσουν για το Pose τα δύο βραβεία Α’ Καλύτερου Ρόλου σε δραματική σειρά, αλλά έχασαν από τους Τζος Ο’ Κόνορ και Ολίβια Κόλμαν για το The Crown. Η συμπρωταγωνίστρια της Κόλμαν, Έμα Κόριν, θα ήταν η πρώτη ανοιχτά non-binary ηθοποιός που θα κέρδιζε σε κατηγορία υποκριτικής και ο Πόρτερ θα ήταν ο δεύτερος μαύρος που θα κέρδιζε την κατηγορία αυτή δύο φορές, μετά τον Μπιλ Κόσμπι.

Οι υποψηφιότητες και η ψηφοφορία

Τα τελευταία δύο χρόνια, η TV Academy έχει αυξήσει τον αριθμό των έγχρωμων ηθοποιών που λαμβάνουν υποψηφιότητες στα βραβεία. Παρόλα αυτά, κυρίως Ασιάτες, Λατίνοι και πολλές άλλες ομάδες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, συνεχίζουν να μην λαμβάνουν αρκετές υποψηφιότητες. Πέρυσι, τέσσερις μόλις ηθοποιοί κέρδισαν στις μεγάλες κατηγορίες. Η Ζεντάγια για το Euphoria, η Ρετζίνα Κινγκ και ο Γιαχία Αμπντούλ ΙΙ με το Watchmen και η Ούζο Αντούμπα με το Mrs. America, ενώ φέτος αυτές οι νίκες μηδενίστηκαν.

Τα βραβεία Emmy φέτος απέτυχαν να βραβεύσουν κάποια μαύρη γυναίκα σκηνοθέτιδα, σε οποιαδήποτε από τις τρεις κατηγορίες τους. Στην κωμωδία, μόνο ο Ντόναλντ Γκλόβερ κέρδισε με το Atlanta. Ακόμα, η υποψηφιότητα του Στίβεν Κάναλς φέτος για το Pose σηματοδοτεί τον πρώτο Αφρο-Λατίνο και τον τρίτο Λατίνο ηθοποιό που προτάθηκε ποτέ για βραβείο.

Οι γυναίκες δημιουργοί «σάρωσαν» τα φετινά βραβεία

Υπήρχαν μερικοί νικητές που αξίζει να αναφερθούν και ήταν γενικά μια καλή βραδιά για γυναίκες δημιουργούς. Η Τζέσικα Χομπς έγινε η τέταρτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε Δραματική σειρά, στην 73χρονη ιστορία του θεσμού, μετά τις Ριντ Μοράνο («The Handmaid’s Tale» το 2017), Μίμι Λέντερ («ER» το 1995) και Κάρεν Άρθουρ («Κάγκνι και Λέισι» το 1985).

Η Λουσία Ανιέλλο, συνδημιουργός του “Hacks”, κέρδισε δύο σημαντικά βραβεία, τα Καλύτερο Σενάριο σε Κωμική Σειρά και Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Κωμική Σειρά. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Emmy που δύο γυναίκες έχουν κερδίσει και στις δύο κατηγορίες καλύτερων σκηνοθετών κωμωδίας και δράματος.

Ήταν μια χρονιά που ξεπέρασε τα ανώτατα όρια για τη διαφορετικότητα των Emmy, πέρα ​​από τις κατηγορίες υποκριτικής. Με 11 συνολικές νίκες στην καριέρα του, ο παρουσιαστής και παραγωγός Ρου Πολ έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στα βραβεία Emmy από ένα μαύρο άτομο, καθώς το «RuPaul’s Drag Race» διακρίθηκε ως το Καλύτερο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα το βράδυ της Κυριακής.

View this post on Instagram

A post shared by Emmys / Television Academy (@televisionacad)

Η νίκη της Τζιν Σμαρτ στον Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Κωμωδία για το Hacks, την καθιστά την τέταρτη ηθοποιό που κερδίζει κάθε βραβείο υποκριτικής, σε μια κατηγορία ενιαίου είδους, που συνοδεύει τα βραβεία της για το Samantha Who? (Β’ Γυναικείου) και Fraiser (guest ηθοποιός σε κωμωδία). Ακόμα, η 70 ετών ηθοποιός έσπασε και ακόμα ένα ηλικιακό ρεκόρ, καθώς η βετεράνος της βιομηχανίας ήταν στην ακμή της, ως διπλή υποψήφια φέτος και στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά, όπου έχασε από την συμπρωταγωνίστριά της στο Mare of Easttown, Τζούλιαν Νίκολσον .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΡΤ: Η μυθοπλασία επιστρέφει ανανεωμένη – Πότε κάνουν πρεμιέρα οι νέες σειρές12.09.2018

Βραβεία Emmy 2021: Αναλυτικά οι νικητές της φετινής διοργάνωσης

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά

Τζος Ο’Κόνορ για το The Crown

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά

Ολίβια Κόλμαν για το The Crown

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε κωμική σειρά

Τζέισον Σουντέικις για το Ted Lasso

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά

Τζιν Σμαρτ για το Hacks

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ για το Halston

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία

Κέιτ Γουίνσλετ, για το Mare of Easttown

Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά

Τομπάιας Μένζις για το The Crown

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά

Τζίλιαν Άντερσον για το The Crown

Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Σειρά

Μπρετ Γκόλντσταϊν για το Ted Lasso

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά

Χάνα Γουάντιγχαμ για το Ted Lasso

Βραβείο B’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά

Ιβαν Πίτερς για  το Mare of Easttown

Βραβείο B’ Γυναικείου Ρόλου σε Μίνι Σειρά

Τζουλιάν Νίκολσον για το Mare of Easttown

Καλύτερη Δραματική Σειρά

The Crown

Καλύτερη Κωμική Σειρά

Ted Lasso

Καλύτερη μίνι σειρά

The Queen’s Gambit

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Κωμική Σειρά

Λουσία Ανιέλλο (Hacks)

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Δραματική Σειρά

Τζέσικα Χομπς (The Crown)

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Μίνι Σειρά, Τηλεταινία ή Δραματικό Σπέσιαλ

Σκοτ Φρανκ (The Queen’s Gambit)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Queen’s Gambit: Σεναριακό λάθος «απειλεί» να κοστίσει στο Netflix 5 εκατομμύρια δολάρια12.09.2018

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου σε Μίνι Σειρά

Μικέιλα Κόελ

Καλύτερο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

RuPaul’s Drag Race

Με πληροφορίες από το Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEmmys 2021: Το λαμπερό και…πολύχρωμο «κόκκινο χαλί» των τηλεοπτικών βραβείων12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b