MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

The Queen’s Gambit: Σεναριακό λάθος «απειλεί» να κοστίσει στο Netflix 5 εκατομμύρια δολάρια

Η θρυλική πρωταθλήτρια στο σκάκι, Νόνα Γκαπριντασβίλι, κατέθεσε μήνυση στο Netflix, κατηγορώντας την σειρά του, The Queen’s Gambit, για δυσφήμιση.

Monopoli Team

Ένα σεναριακό λάθος κινδυνεύει να στοιχίσει στην δημοφιλή πλατφόρμα streaming, Netflix, 5 εκατομμύρια δολάρια.

Στο τελευταίο επεισόδιο του The Queen’s Gambit, της άκρως δημοφιλούς σειράς του Netflix, ακούγεται ο εκφωνητής που σχολιάζει τον σκακιστικό αγώνα της πρωταγωνίστριας Άνια Τέιλορ-Τζόι, που υποδύεται την σκακίστρια Μπεθ Χάρμον, να λέει πως στην Ρωσία, ναι μεν υπάρχει γυναίκα πρωταθλήτρια σκάκι, η Νόνα Γκαπριντασβίλι, αλλά έχει αντιμετωπίσει μόνο γυναίκες και όχι άντρες σκακιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Bridgerton μέχρι το Crown: Οι πιο διάσημες σκηνές του Netflix με… LEGO12.09.2018

Παρότι η σειρά αποτελεί αντικείμενο μυθοπλασίας, η επιλογή τους να χρησιμοποιήσουν έναν πραγματικό θρύλο του σκακιού και μάλιστα, την πρώτη γυναίκα grandmaster του κόσμου, Νόνα Γκαπριντασβίλι, απειλεί να τους στοιχίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό…

Ο λόγος της μήνυσης

Σε μήνυση προχώρησε η 80χρονη πρωταθλήτρια σκακιού, κατηγορώντας την πλατφόρμα για δυσφήμιση και σεξιστικό και περιφρονητικό σχόλιο στο όνομα της. Η Γκαπριντασβίλι έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες νίκες και το όνομά της έχει βρεθεί ανάμεσα σε εκείνα πρωταθλητών. Η ίδια υποστηρίζει πως το Netflix το γνώριζε αυτό και πως το σεναριακό αυτό ατόπημα ήταν σκόπιμο, για να καταφέρουν να κάνουν τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της σειράς να δείχνει πρωτοποριακός!

To Netflix τοποθετήθηκε άμεσα, σύμφωνα με το Forbes και δήλωσε πως σέβεται απόλυτα την καριέρα της Γκαπριντασβίλι, όμως θεωρεί τους ισχυρισμούς της ανούσιους. Μάλιστα, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη θέση τους νομικά και δεν σκοπεύουν να αφαιρέσουν τη συγκεκριμένη σκηνή, όπως έχει ζητήσει η θρυλική σκακίστρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνια Τέιλορ-Τζόι: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια του «The Queen’s Gambit» που σαρώνει στο Netflix;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b