MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Sleeping pods: Η ΙΚΕΑ Γαλλίας λανσάρει κινούμενα… δωμάτια στους δρόμους του Παρισιού

Εσείς θα κοιμόσασταν στην μέση της Σανζ Ελιζέ ή δίπλα από την Αψίδα του Θριάμβου; Τώρα οι Παριζιάνοι μπορούν -και πολλοί το έχουν κάνει ήδη!

Τα ΙΚΕΑ Γαλλίας λάνσαραν κινούμενα δωμάτια για.. απογευματινό ύπνο
Τα ΙΚΕΑ Γαλλίας λάνσαραν κινούμενα δωμάτια για.. απογευματινό ύπνο
Monopoli Team

Τα ΙΚΕΑ της Γαλλίας έρχονται να αλλάξουν τον τρόπο που οι Παριζιάνοι βλέπουν τον απογευματινό ύπνο, με έναν.. άκρως πρωτότυπο τρόπο.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι απογευματινοί ύπνοι, γνωστοί ως power nap ή και siesta, είναι πολύ ευεργετικοί για την υγεία μας. Ακόμη και ένας πολύ σύντομος ύπνος των 10 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να ανεβάσει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης μας και φυσικά να αυξήσει την απόδοσή μας. Αυτά όμως τα οφέλη μάλλον δεν έχουν γίνει ακόμα ευρέως γνωστά στο Παρίσι -ούτε και στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης- καθώς δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν υιοθετήσει αυτή την τακτική.

Φυσικά, αυτό ίσως να οφείλεται και στην έλλειψη χώρου στα περισσότερα γραφεία, που δεν μπορούν εύκολα να διαμορφώσουν ένα δωμάτιο για ύπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜόνικα Μπελούτσι: Στο Ηρώδειο με το αυθεντικό πιάνο που είχε δωρίσει ο Ωνάσης στην Μαρία Κάλλας12.09.2018

Συγκεκριμένα, νωρίτερα αυτό τον μήνα, η σουηδική εταιρεία επίπλων εγκαινίασε οκτώ από αυτά τα κινούμενα δωμάτια, σε όλο το Παρίσι, προσφέροντας στους Παριζιάνους την ευκαιρία για έναν άνετο απογευματινό ύπνο.

Photo Credits: IKEA France

Photo Credits: IKEA France

Τα κίτρινα αυτά sleeping pods, που μοιάζουν με πραγματικά δωμάτια, μετακινούνται πάνω σε ηλεκτρικά ποδήλατα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα κανονικό δωμάτιο. Περιλαμβάνουν ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί ότι χρειάζεται για έναν απολαυστικό ύπνο: έχουν στρώμα, μαξιλάρια και παπλώματα, μαζί με μια κουρτίνα και ένα μεγάλο παράθυρο, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη.

Η υπηρεσία προσφέρεται μεταξύ 13:30 μ.μ. έως τις 18:30 μ.μ., και όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, πρέπει απλώς να ανεβάσουν ένα story στο Instagram ή να κάνουν ένα tweet και να προσθέσουν με ετικέτα το ΙΚΕΑ Γαλλίας, μαζί με ένα καθορισμένο hashtag. Μόλις επιβεβαιωθεί αυτή η διαδικασία, ένας ποδηλάτης θα βρει την διεύθυνση του ενδιαφερόμενου και θα τον συναντήσει για μία ξεχωριστή εμπειρία power nap 30 λεπτών, στους δρόμους του Παρισιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝικόλας Σαμαράς: Η συγκλονιστική λήψη του Έλληνα φωτογράφου, υποψήφια για βραβείο12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b