MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μόνικα Μπελούτσι: Στο Ηρώδειο με το αυθεντικό πιάνο που είχε δωρίσει ο Ωνάσης στην Μαρία Κάλλας

Το αυθεντικό πιάνο που ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε δωρίσει στη Μαρία Κάλλας, θα συνοδεύσει τη Μόνικα Μπελούτσι στις παραστάσεις της στο Ηρώδειο.

Monopoli Team

Με τις τρεις ξεχωριστές εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο να πλησιάζουν, το Ίδρυμα Ωνάση ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει το πιάνο που ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε δωρίσει στην Μαρία Κάλλας.

Το πιάνο Baby Grand Steinway & Sons μοντέλο S, του 1952, μέχρι τώρα βρισκόταν στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη. Μετακινήθηκε όμως στο Ηρώδειο για να προσφέρει στην ερμηνεία της Μόνικα Μπελούτσι, μία ακόμα πιο ξεχωριστή νότα.

Πρόκειται για το αυθεντικό πιάνο που ο Έλληνας κροίσος είχε αγοράσει και τοποθετήσει στην θαλαμηγό του “Χριστίνα”, ώστε να μπορεί η Κάλλας να κάνει τις πρακτικές ασκήσεις της, ακόμα και μεσοπέλαγα, όταν ταξίδευαν.

Το πιάνο αυτό ήταν μεγάλης συναισθηματικής αξίας για τη θρυλική υψίφωνο και η συμβολική αυτή κίνηση του Ιδρύματος Ωνάση θα προσθέσει σίγουρα μία πιο συναισθηματική νότα στις τρεις αυτές βραδιές, όπου η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός θα μοιραστεί με το ελληνικό κοινό επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας.

Λίγα λόγια για τις εμφανίσεις

Στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου, η Ιταλίδα σταρ θα παρουσιάσει στη σκηνή του Ηρώδειου ένα ξεχωριστό ταξίδι στην ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Τομ Βολφ. Η παράσταση “Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις” βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, αλλά και στην πρόσφατη ταινία του ίδιου, «Maria by Callas». Ο Βολφ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει, για τις ανάγκες του βιβλίου του, πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Μαρίας Κάλλας, τα οποία έγραψε από το 1946 μέχρι το 1977.

Η Μόνικα Μπελούτσι θα μάς ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας, μέσα από τα σπάνια και αδημοσίευτα γράμματά της. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαρία Κάλλας μέσα από σύγχρονες “ντίβες” του θεάτρου και του σινεμά12.09.2018

Στις τρεις αυτές εμφανίσεις της, την Μόνικα Μπελούτσι θα πλαισιώνει μουσικά η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου, ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει να παίξει στο ιστορικό αυτό πιάνο την “Ελεγεία” του Massenet. Η παράσταση θα έχει ελληνικούς υπέρτιτλους καθ’ όλη την διάρκεια.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b