MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα, με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Θέατρο Κολωνού

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Γρηγόρης Βαλτινός «συναντιέται» με τον Κωστή Παλαμά στο έργο «Οι μούσες που αγάπησα», σε κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, το οποίο παρουσιάζεται στο Θέατρο Κολωνού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού του ΟΠΑΝΔΑ.

Monopoli Team

Ο Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του μεγάλου εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά στο έργο «Οι μούσες που αγάπησα», σε κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και μελοποιημένη ποίηση του Παλαμά από τον Σάκη Παπαδημητρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια μέρα στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας: Ξενάγηση από το Greek Cultural Institute12.09.2018

Λίγα λόγια για τον Κωστή Παλαμά

Ο Κωστής Παλαμάς  χαρακτηρίστηκε  ως εθνικός ποιητής,  ήταν ο θεμελιωτής της ποίησης μετά το 1821 στα χρόνια που η Ελλάδα προσπαθούσε να δηλώσει την εθνική, πολιτιστική της ταυτότητα ως νεοσύστατο κράτος και που με το έργο του σηματοδότησε την Ποίηση στην πορεία των 200 χρόνων του ελληνικού κράτους.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη δική του ευρηματική σκηνοθετική ματιά αναδεικνύει τη δύναμη και τις αδυναμίες του ποιητή στην πάλη του με τον χρόνο και την απώλεια καθώς και τη σχέση του με τη Γυναίκα και τον Έρωτα που αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του.

Κωστής Παλαμάς. Οι μούσες που αγάπησα στο Φεστιβάλ Κολωνού

Το έργο

Μια παράσταση όπου ο ποιητής αφηγείται ο ίδιος τη ζωή του. Μιλά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τις ποιητικές του ανησυχίες, τον γάμο του, τα μεγάλα ποιητικά του αριστουργήματα, τον θάνατο του παιδιού του, τον αγώνα του για τον δημοτικισμό, για τις γυναίκες-μούσες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και επηρέασαν το έργο του και κυρίως για τη μοναδική μούσα που δεν τον πρόδωσε ποτέ, την Ελλάδα του.

Μαζί του εφτά γυναίκες (ηθοποιοί και μουσικοί) ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα», που, χαρίζοντας την έμπνευση στον ποιητή, του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά, τον μαρασμό και τον θάνατο.

Το κείμενο και η μουσική της  παράστασης βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και την ομώνυμη μουσική ανθολογία ερωτικής  ποίησης του Κωστή Παλαμά από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

Το βιβλίο και το cd με το τίτλο «Κωστής Παλαμάς-οι μούσες που αγάπησα» με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Έλενα Λεώνη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηδύφωνο και θα διανέμονται στη παράσταση.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά».

Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΠΑΝΔΑ: Μια δυνατή εβδομάδα έρχεται στο Φεστιβάλ Κολωνού12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρία Παναγιωτακοπούλου
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός

Μουσική: Σάκης Παπαδημητρίου
Χορογραφία: Ευγενία Λιάκου

Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Αγγελική Πέτκου, Ευγενία Λιάκου. / Μουσικοί: Ιώ Κυριακίδου, Αριέτα Σαϊτά, Στέλλα Τέμπρελη, Βικτώρια Κυριακίδου, Έλενα Λεώνη

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ | Παιδιά, φοιτητές, άνεργοι (με επίδειξη κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ), ΑμεΑ: 5€
Πληροφορίες: Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο Κολωνού.
Παραστάσεις: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Νίκος Παρασκευόπουλος
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/oi-mousses-pou-agapisa-festival-kolonou-2021/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη