MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΠΑΝΔΑ: Μια δυνατή εβδομάδα έρχεται στο Φεστιβάλ Κολωνού

Το Φεστιβάλ Κολωνού συνεχίζεται και την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών στο Αρχαίο Θέατρο Κολωνού, με την υπογραφή του ΟΠΑΝΔΑ.

Φεστιβάλ Κολωνού
Νίκος Πορτοκάλογλου, Στάθης Δρογώσης, Αγάπη Διαγγελάκη και Βύρωνας Τσουράπης
Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Κολωνού με ένα δυναμικό πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών θα μονοπωλήσει τη φθινοπωρινή διασκέδαση στην πόλη και την εβδομάδα 13  με 19 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας να προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών και να συναντηθεί με αγαπημένους καλλιτέχνες του θεάτρου και της εγχώριας μουσικής σκηνής σε μία ιστορική γειτονιά της πόλης.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησαν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη χώρα μας, θα διαθέσει τα έσοδα του Φεστιβάλ Κολωνού για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.

Μετά την επιτυχία του προγράμματος «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό» του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιούν ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, ο ΟΠΑΝΔΑ βρίσκεται και πάλι δίπλα στους πολίτες της Αθήνας, προσφέροντας ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης και μία πολιτιστική πινελιά στην καθημερινότητά τους, στον ιστορικό λόφο του Ιππίου Κολωνού.

Φεστιβάλ Κολωνού

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

2η Εβδομάδα: Μεγάλο αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση

Η δεύτερη εβδομάδα του Φεστιβάλ Κολωνού ξεκινάει με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», μία συναυλία φόρο τιμής στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη, που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας το μεγαλειώδες έργο του κληρονομιά στην παγκόσμια μουσική, καθώς και στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και συναυλιών

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την θεατρική παράσταση «Οθέλλος», το μοναδικό ερωτικό δράμα του Wiλliam Shakespeare με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο και έναν θίασο καταξιωμένων ηθοποιών.

Στην σκηνή του θεάτρου θα συναντηθούν δύο αγαπημένες φωνές, του Στέλιου Ρόκκου και της Μελίνας Ασλανίδου, ενώ τη μουσική σκυτάλη παίρνουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Στάθης Δρογώσης για ένα ακόμα μοναδικό live.

Το φεστιβάλ γίνεται γυναικεία υπόθεση, με δύο πρωταγωνίστριες της ελληνικής ποπ, την Έλενα Παπαρίζου και την Τάμτα, που με το ταλέντο και την εκκεντρική σκηνική τους παρουσία υπόσχονται στο κοινό μία αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Φεστιβάλ Κολωνού

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη

Ο Γιώργος Νανούρης συνεργάζεται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη αλλά και την Χάρις Αλεξίου στην θεατρική παράταση η «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη και μαζί με μία ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών αναδεικνύουν τα νοήματα και τη γοητεία της ξεχωριστής αυτής τραγωδίας.

Η εβδομάδα κλείνει με τη θεατρική παράσταση «Η κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά με την καθηλωτική ερμηνεία της Φωτεινή Μπαξεβάνη σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα, ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κολωνού: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τον Δημήτρη Μπάση και τη Σαββέρια Μαργιολά12.09.2018

Φεστιβάλ Κολωνού: Το πρόγραμμα των παραστάσεων της εβδομάδας 13 – 19.09.2021

Δευτέρα 13.0921:00 | Συναυλία, «Νύχτα μαγική»

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μπάσης και Σαββέρια Μαργιoλά
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Τρίτη 14.0921:00 | Θεατρική Παράσταση, «Οθέλλος» του Wiliam Shakespeare

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του Wiliam Shakespeare με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο, θα παρουσιαστεί σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος),ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης καιΔυσδαιμόναη Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη και Νίκος Τσιμάρας.

Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

«Οθέλλος» του Wiliam Shakespeare

Τετάρτη 15.09 21:00 | Συναυλία, Στέλιος Ρόκκος και Μελίνα Ασλανίδου

«Live your life»
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Πέμπτη 16.09 21:00 | Συναυλία, Νίκος Πορτοκάλογλου – Στάθης Δρογώσης

Μαζί τους οι Αγάπη Διαγγελάκη και Βύρωνας Τσουράπης.

Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Παρασκευή 17.09 21:00 | Συναυλία, Έλενα Παπαρίζου και Τάμτα

«Όλοι ένα»
Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

«Η κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη

Σάββατο 18.09 21:00 | Θεατρική Παράσταση, «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ο Γιώργος Νανούρης με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών –μαζί τους και η Χάρις Αλεξίου– αναδεικνύουν με λιτό και ουσιαστικό τρόπο τα νοήματα και τη γοητεία της ξεχωριστής αυτής τραγωδίας.

Συνεργάζεται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που συμμετέχει για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Εισιτήρια: 10€
Μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆννα Ροκοφύλλου: Στον ΟΠΑΝΔΑ δώσαμε έμφαση στα έργα υποδομής12.09.2018

Κυριακή 19.09 21:00 | Θεατρική Παράσταση, «Η κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη

Σκηνοθεσία: Σταύρος Λίτινας

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.

Εισιτήρια: 5€
Μειωμένο: 3€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/festival-kolonou/

Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο  Κολωνού, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Το θέατρο Κολωνού είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία.

 Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως

Πρόσβαση στο θέατρο Κολωνού:
Γραμμή Μετρό 2
: στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης
Λεωφορειακές γραμμές: 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού)
Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού)

 Πληροφορίεςwww.opanda.gr και στα τηλέφωνα 210-5284800, 210-5284854

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b