Η Τροτέζα
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ ταινία «Η Τροτέζα», βασισμένη στο δημοφιλές θεατρικό έργο «Irma la Douce» των Αλεξάντρ Μπρεφόρ και Μαργκερίτ Μονό, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σε διανομή της ODEON.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΣε μια κακόφημη συνοικία του Παρισιού, ο αστυνόμος Νέστορ συλλαμβάνει τις τροτέζες της περιοχής, ώσπου μια μέρα ξαφνικά απολύεται. Άνεργος πια, ερωτεύεται τη γλυκιά Ίρμα, μια περήφανη και όμορφη τροτέζα, την οποία για να την κερδίσει αποφασίζει να γίνει ο προστάτης της. Σύντομα όμως, αρχίζει να ζηλεύει παράφορα τους πελάτες της και απελπισμένος καταστρώνει ένα σχέδιο να την κρατήσει για τον εαυτό του και παράλληλα να την αφήσει να συνεχίσει το επάγγελμά της.Έτσι, μεταμφιέζεται σε έναν πλούσιο και εκκεντρικό Άγγλο λόρδο, που πληρώνει την Ίρμα για να είναι ο μοναδικός πελάτης της.
Τρία χρόνια μετά την επιτυχημένη «Γκαρσονιέρα», ο Μπίλι Γουάιλντερ συνεργάζεται ξανά με τους Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Τζακ Λέμον σε αυτή την υπέροχη ρομαντική κομεντί, η οποία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς θεατρικού έργου.
Η ταινία κέρδισε βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τον Αντρέ Πρεβέν και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Α’ Γυναικείας Ερμηνείας για την Σίρλεϊ Μακ Λέιν.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας KINO Athens: Ανακοινώνει τις ημερομηνίες της διοργάνωσης του 2027
- «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια»: Σε 5 νέους διεθνείς σταθμούς η ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου
- Μυρτώ Βασιλείου και Ορέστης Ντάντος “χωρίς καλώδια” στην Μπουάτ Απανεμιά
- Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου: Ένα θεατρικό πορτρέτο της σπουδαίας συγγραφέα στο Θέατρο Τέχνης
- The Dreamers, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Σύγχρονο Θέατρο